Marinescu, locul 17 în prima cursă de GP2 de la Abu Dhabi!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 12.11.2011
Mihai Marinescu a terminat pe locul 17 prima sa cursă din carieră în GP2, a doua competiţie ca importanţă în sporturile cu motor după Formula 1.

Mihai Marinescu a avut o evoluţie decentă la prima participare în competiţia GP2, în cadrul etapei demonstrative de pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi.

Plecat pe pe penultima poziţie a grilei de start, românul a reuşit să termine pe locul 17 datorită celor cinci abandonuri suferite de rivalii săi şi a altor incidente de cursă, chiar dacă nu a avut ocazia să efectueze nicio depăşire într-un duel direct.

FILMUL CURSEI

Marinescu a plecat în cursa de pe locul 25 din 26, însă a ratat startul şi a pierdut secunde preţioase, coborând pe ultima poziţie. Totuşi, el a progresat ulterior până pe locul 22 datorită abandonurilor suferite de coechipierul său Dani Clos şi Chilton, dar şi a altor incidente în pluton care au obligat alţi doi piloţi să intre la standuri pentru remedierea defecţiunilor.

Spre jumătatea cursei, braşoveanul în vârstă de 22 de ani a urcat până pe locul şapte pe măsură ce piloţii aflaţi în faţa sa au intrat la boxe pentru schimbul de pneuri, însă a revenit pe locul 22 imediat după ce a efectuat la rândul său înlocuirea cauciucurilor.

După abandonul lui Charouz şi un accident colectiv, el a urcat până pe locul 18, iar cu numai două tururi înainte de final a urcat pe 17 după o penalizare de tip drive-through primită de Onidi, însă nu a reuşit să promoveze pe 16 în ciuda dificultăţilor tehnice pe care le-a avut Leal în ultimul tur.

Astfel, reprezentatul României a câştigat opt poziţii faţă de start, chiar dacă configuraţia circuitului nu oferă aproape nicio oportunitate de depăşire. Cel mai bun timp al său în timpul cursei a fost 1:53.557, cu două secunde mai slab decât cel realizat de Fabio Leimer, cel care a câştigat cursă după ce a plecat din pole position.

Clasamentul final al primei curse determină şi grila de start pentru cursa de duminică printr-un algoritm prin care primii 8 clasaţi pleacă în ordine inversă, iar restul piloţilor în ordinea în care au terminat cursa. Astfel, Marinescu va ocupa locul 17 pe grila de start a cursei de duminică, care va avea loc pe parcursul a 22 de tururi şi în care intrările la boxe nu sunt obligatorii.

În cazul în care va repeta parcursul bun de sâmbătă, el s-ar putea apropia de primele 10 poziţii, în cazul în care în faţa sa vor avea loc noi incidente, caracteristice competiţiei GP2.

Cursa de duminică de GP2 de pe circuitul din Abu Dhabi va avea loc la ora 11:30 şi va fi transmisă în direct pe postul de televiziune DigiSport 1.

Comentarii (8)

  • Este un inceput ..
    Felicitari Mihai .. ai timp .. baby steps !

    Cheers !
    14 1
  • Singura frica e startul
    Eu zic ca oricum a facut o treaba excelenta. Nu mai avem motoare turbo, al doilea cel mai puternic motor din astea de monopost (mius IndyCar). E greu sa inveti intr-o ora si un pic sa te califici bine. Eu m-am bucurat ca nu s-a calificat ultimul. Ma cam oftic ca ala ultimul a progresat mai bine dar eu sunt increzator pentru maine. Estimez tot locul 16-17 daca se iese bine din primul viraj si nu rateaza startul din nou
    10 0
  • @felicitari
    un rezultat bun, insa din pacate a fost foarte mult ajutat de contra performantele celorlalti (drive thru', coliziuni, steaguri negre-portocalii, accidente in fata).
    insa sa ii tinem pumnii, sunt sigur ca se va acomoda si mai mult cu masina in a 2a cursa !
    12 1
  • Superbe pozele cu monopostul sau .. Mandru cand vad numele Romaniei .. surad ..
    7 0
  • salut
    administratorilor F1Champ
    v-am adresat ieri o intrebare si vad ca nu s-a schimbat nimic in echipa mea!!!!
    V-ati lasat pe tanjala acum la sfarsit de campionat?
    0 2
  • @apacheF1
    Salut, te rog trimite-mi un mail pe daniel.popescu@automarket.ro cu descrierea exacta a problemei (grupa valorica in care ai probleme si pilotii etc).
    0 0
  • cristian
    nu inteleg
    Clasamentul final al primei curse determină şi grila de start pentru cursa de duminică printr-un algoritm prin care primii 8 clasaţi pleacă în ordine inversă, iar restul piloţilor în ordinea în care au terminat cursa

    Adica invingatorul de astazi pleaca de pe pozitia a 8 a si cel care a terminat pe 8 azi pleaca din poll? cam aberant, nu ? :)
    0 1
  • Apolod
    Marinescuprostulnostruroman
    Marinescu: "Mi s-a spus că pilotez prea la limită pentru un debutant"
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru