Marinescu va pleca de pe penultimul loc în cursa de GP2 de sâmbătă

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.11.2011
Mihai Marinescu a ocupat doar locul 25 în calificările pentru cursa de sâmbătă de la Abu Dhabi din GP2, a doua competiţie ca importanţă după Formula 1.

Lipsa de experienţă la volanul unui monopost de GP2 şi debutul pe circuitul de la Abu Dhabi şi-au spus cuvântul în rezultatele obţinute de Mihai Marinescu în calificările pentru cursa de sâmbătă.

Braşoveanul în vârstă de 22 de ani va pleca de pe locul 25 al grilei de start după ce a reuşit să-l devanseze doar pe Nicolas Marroc. Cronometrat cu 1:51.893 la capătul a 13 tururi, Marinescu a fost cu două secunde şi jumătate mai lent decât Fabio Leimer, care va pleca din pole position.

Românul nu a putut profita în niciun fel nici măcar de penalizările de 10 poziţii dictate împotriva lui Giacomo Ricci şi Marroc, întrucât primul dintre ei a terminat pe 11, iar al doilea pe ultimul loc.

Prima cursă va avea loc sâmbătă cu începere de la ora 09:00 şi se va desfăşura pe parcursul a 31 de tururi, iar piloţii sunt obligaţi să efectueze cel puţin două intrări la boxe pentru schimbul de pneuri. Clasamentul final al primei curse va determina şi grila de start pentru cursa de duminică printr-un algoritm prin care primii 8 clasaţi pleacă în ordine inversă, iar restul piloţilor în ordinea în care au terminat cursa.

Astfel, pilotul care termină pe locul 8 cursa de sâmbătă va pleca din pole position în cursa de duminică, care va avea doar 22 de tururi si în care intrările la boxe nu sunt obligatorii.

PROGRAM

Etapa demonstrativă de GP2 din Abu Dhabi se desfăşoară după următorul program, conform fusului orar al României:

 Eveniment  Ziua  Ora  Transmisii TV
 Cursa 1  sambata, 12 noiembrie  09:00  DigiSport 1
 Cursa 2  duminic,a 12 noiembrie  11:30  DigiSport 1

Comentarii (5)

  • @Marinescu
    Avand in vedere ca e singurul pilot de pe grila care face pentru prima oara cunostinta cu un monopost de GP2, e ok! Sa speram ca experienta acumulata il va propulsa spre un loc in GP2 prin evolutii bune in cele doua curse de maine si poimaine. Bafta Multa Mihai!
    8 1
  • mavrick
    @Schubler
    Mmmm, te rog sa ma crezi ca si eu sunt de partea lui si-i doresc mult succes insa cred ca-i iei prea mult apararea acum: cu mai mult talent ar fi impresionat lumea si mai mult prin ocuparea unui loc in primii 15 (asa cum si-a propus el inainte).Totusi sa speram ca a ocupat locul asta cu intentia de-a demonstra e mai bun ca Hamilton la capitolul depasiri ;))
    6 10
  • Scuze!
    Am observat tarziu ca nu eram logat cand am postat mai devreme!
    5 7
  • Voturi :))
    Observ ca deja am luat 2 voturi cu rol de depreciere si ma intreb oare au rolul de atentionare, sa fiu mai atent pt.ca data viitoare sa nu mai postez nelogat, sau au fost date pentru ca unii o fac din obisnuinta sau mai precis spus din cauza dusmaniei din pipota lor fata de mine? :))
    4 6
  • mai bine
    Decat sa se chinuie in GP2 printre ultimii mai bine sta un an in F2. Sunt sigur ca se va putea bate la titlu in cel de-al treilea sezon. Un titlu este mai important decat sa avanseze fara prea mult noroc....parerea mea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru