Massa: "Alonso stia despre accidentul din Singapore"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.10.2009
Felipe Massa risca sa isi compromita relatia cu viitorul sau coechipier de la Ferrari, dupa ce a afirmat ca Fernando Alonso a stiut despre accidentul provocat de Nelson Piquet Jr. in Singapore.

Scandalul Crashgate revine in actualitate dupa ce Felipe Massa a facut miercuri cateva declaratii incendiare la Sao Paulo in avanpremiera Marelui Premiu al Braziliei.

Brazilianul a afirmat ca este convins ca Fernando Alonso a stiut despre accidentul deliberat produs de Nelson Piquet Jr. in Marele Premiu al statului Singapore din sezonul precedent.

"A fost vorba despre echipa si Piquet, dar Alonso a facut parte din aceasta problema. Fara niciun dubiu, a stiut. Nu exista nicio sansa sa nu fi stiut. Sunt sigur", a declarat el.

Ulterior, Scuderia Ferrari a incercat sa aplaneze un posibil conflict intre cei doi piloti, sustinand ca incidentul a provocat o adevarata "zarva" pe internet. Astfel, Massa a revenit asupra declaratiilor si a afirmat ca aceasta este opinia sa personala si ca respecta decizia Consiliului Mondial al FIA, care a anuntat ca Alonso nu a fost implicat in niciun fel in trucarea cursei. In plus, brazilianul este convins ca declaratiile sale nu vor afecta in niciun fel relatia cu Alonso la Ferrari in 2010.

"Ceea ce am spus nu se bazeaza pe nicio dovada.

Consiliul Mondial al FIA a anuntat ca nu exista niciun indiciu ca Fernando ar fi fost informat despre ce s-a intamplat si respect aceasta decizie. Sunt sigur ca acest episod nu va afecta in niciun fel relatia pe care o voi avea cu Alonso cand vom fi coechipieri", a explicat el pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Ferrari a anuntat recent ca Fernando Alonso se va alatura echipei incepand din sezonul 2010, urmand sa il aiba coechipier pe Massa.

Via | Autosport | Ferrari

Comentarii (37)

  • massa
    Cum a reusit asa de repede sa dea cu mucii in fasole cred ca numai el stie. Daca Alonso stia sau nu, nu cred ca mai are vreo importanta s-a judecat s-a terminat - toti au zis ca nu stia inclusiv Picquet - problema pentru Massa e ca acum face rau echipei lui, Alonso e in aceeasi barca cu el. Si indiferent ce zic cei din presa, din pdv-ul meu relatia cu Alonso e facuta deja praf.
    0 0
  • Massa-belicos
    probabil este reactia nervoasa la vestile care circula si spun ca o parte a inginerilor lui Massa vor lucra cu Fernando,o posibila situatie de nr.2 la echipa l-a scos din minti pe Massa:)..cum spunea un prieten bun pe-aici,vom avea putin show:)
    0 0
  • :)
    incepe show-ul la Ferrari de pe-acum :). micutul Felipe-baby se simte amenintat si deschide balul. insa nu i-a spus nimeni ca Fernando nu e Kimi. va avea o uriasa surpriza. abia astept anul viitor! declaratiile de presa vor curge. poate si putin singe latino =)) si mai spuneau unii ca Fernando e cel rau, ca el strineste scandaluri pe unde merge .... serios vorbind, e o lovitura sub centura gratuita data de Felipe. nu avea absolut nici un rost si, banuiesc, ca singurul lucru ce il va obtine va fi o usoara senzatie de greata ...
    0 0
  • Acelasi Massa...
    Regret odata in plus ca Ferrari nu l-a pastrat pe Kimi in detrimentul brazilianului Massa si cred ca vor regreta si cei de la Ferrari alegerea facuta .
    Chiar daca Massa ar stii 100% ceva acum, in conditiile in care Alonso este in barca Ferrari aceste afirmatii sunt doar pentru a pune paie pe focul inca neaprins intre cei 2 / probabil ca se teme ca va fi pilotul 2 de la Ferrari si macar prin prisma celor 2 titluri mondiale ale spaniolului asa ar tb sa fie.
    Sper ca lucrurile sa se aranjeze pt Ferrari si sa revina acolo unde ii este locul!
    0 0
  • :))
    Massuka se reface din ce in ce mai bine! revine la forma "consacrata" si ne asigura show pt sezonul 2010, desi ne-a privat de cel de anul acesta :D Eu mi-am pregatit deja punga de popcorn si cola e la rece! Il vei regreta pe Kimi. te asteptam la volanul calutului cabrat!
    0 0
  • Kimi vs Massa
    concurenta pe pista,chiar daca se face in sanul aceleiasi echipe este fireasca si de inteles.Loviturile sub centura,mai ales cand nu sunt provocate in mod direct denota frustrare,imaturitate si teama si nu sunt acceptabile.Regretul meu,alaturat de cele ale altor consumatori de F1 este acela ca nu Kimi este partenerul lui Fernando la Ferrari.Ar fi fost doi campioni,cu o relatie personala de calitate,compatibili.
    0 0
  • michelle_b
    cum spuneai?in fata tv-ului cu niste merinde buna in fata;)
    0 0
  • diesel08
    yep :) paturi pufoase, "merinde" de calitate [traiasca Ardealul !] si il parafrazam putin pe Bernie: Ferrari ne va asigura "circul" [nu clownii !].
    0 0
  • ....
    CEEA CE AM PREVAZUT S-A INTIMPLAT.A INCEPUT DANSUL SI NICI NU A INCEPUT SEZONUL 2010.NU V-A PLACUT KIMI ,,CA NU LUCRA BINE CU ECHIPA".O SA VEDETI LUCRATURI ACUM.EU SPER CA L-E VA DA DUMNEZEU MINTE.
    0 0
  • Ce idiot !
    O declaratie cu adevarat iresponsabila! Cum poti sa spui asa ceva despre viitorul tau coechipier? Eu cred ca prin aceasta declaratie isi compromite definitiv imaginea in cadrul echipei. Cred ca acel accident i-a afectat creierul in mod irecuperabil, asa risca sa devina un nou Barrichello. Pacat !
    0 0
  • @massa
    bravo baiete! tocmai ai dat drumul spectacolului.trebuie sa recunosc ca ai fost al naibii de rapid ;) deci...pregatiti-va dragii mei sa asistati la un show de zile mari =)) Ferrari il vor regreta pe Kimi mai devreme decat mi-as fii imaginat :)
    0 0
  • Iuti tare baietii astia....
    ...am prezis eu disputa asta, dar nu ma asteptam sa inceapa asa de repede. Sper totusi sa nu ajunga prea departe...pentru ca sunt capabili de mult mai mult. Cineva spunea ca la Ferrari este nevoie de sange latin...sper sa nu fie prea mult acum :) Vom vedea ...
    0 0
  • hm...
    nu integ cum de a-si permite sa faca asemenea declaratii....inainte sa se consulte cu echipa....totusi nu cred ca echipa ar fi aprobat asemenea declaratie(lovitura sub centura) sincer ..un atac infantil.
    0 0
  • A inceput deja circul :))
    Ce v-am spus eu ca formula Alono-Massa va fi dinamita in stare pura.... Asta e doar inceputul :)) Sa vedeti pe la mijlocul sezonului 2010, daca va fi diferenta mica de puncte intre ei doi, sa vedeti atuncea taraboi si ciondaneli :))) Abia asteptttt =))
    0 0
  • Vom vedea
    Prevad ca pana la primavara aceasta declaratie va fi uitata, in zilele urmatoare Masa isi va cere scuze pentru aceste acuzatii. Dupa debutul noului sezon sunt posibile scantei de la ferari, Masa se simte incoltit si o sa inceapa sa latre, dar Alonso (mare dulau) il va arunca din ograda cu martoage.
    0 0
  • ...
    Nu inteleg ce legatura are Raikkonen cu aceasta declaratie. Fanii finlandezului, in special doamnele sau domnisoarele pt ca, din cate se observa ele sunt cele mai "rele", se poarta de parca Massa la concediat pe Raikkonen, nu Montezemolo. Sincer va inteleg supararea pt. ca daca McLaren nu-l ia, cariera lui e pe sfarsite.
    0 0
  • @mirco
    Esti gelos cumva? Il sustin pe Kims de cand era la Sauber si il voi sustine in continuare, orice decizie va lua. Cred ca mai presus de orice calitate a lui e bunul simt si declaratiile decente, ceea ce Massa, Alonso si altii nu STIE sa faca. Si doamnele si domnisoarele de aici cred ca sunt in asentimentul meu. Celorlalti, numa' bine!
    0 0
  • V-ati incins rau:))
    Prea va incingetii.la declaratile lui Massa .la el acasa..are amintiri ..dc la Singpore era mai cu minte...
    0 0
  • ...
    Kims??? Hai recunoaste ca in primul rand iti place de fizicul lui si mai apoi cum piloteaza, cat despre declaratii ... Raikkonen este o persoana retrasa, rece, nu ii face placere sa se bage lumea in sufletul lui. Apropo, mi-a placut faza aceea cu fotograful.
    0 0
  • mirco
    evident.daca esti fata,cu siguranta esti indragostita de pilotul cu care tii ! bai,incetati! nu e asa.si chiar deloc.iar ceea ce incercam noi sa spunem e cat de ...josnici ( ca sa nu zic altfel) au fost cei de la ferrari.ma rog..au demonstrat inca o data de ce au imaginea pe hoti si trisori pe care au dobandit-o prin muuulta munca.asta a fost doar un exercitiu in plus :) cat despre cariera lui Kimi...nu-ti fa tu probleme pentru el.se descurca stai linistit
    0 0
  • ...
    ai dreptate... nu esti ... indragostita... si inca ceva, astia de la ferrari sunt niste porci
    0 0
  • @mirco
    Hmm... porci? Eu credeam ca-s italieni... :)
    0 0
  • @mirco
    si fara nicio aluzie te rog.asta-i adevarul fie ca vrei sa-l vezi,fie ca nu
    0 0
  • ....
    nu porci ,MASCALTONE
    0 0
  • @mirco
    Care parte din ceea ce am scris eu lasa de inteles ca m-ar atrage fizicul lui Raikko?:-?? ok, nu neg , arata bine, dar crede-ma ca e un aspect care pt mine nu conteaza , atata timp cat demonstreaza ca e capabil si are rezultate bune (pot spune excelente cu carutza din dotare). Daca nu te-am lamurit nici acum, don't bother sa imi mai acorzi atentie...nu e necesar.
    0 0
  • Massa nu si-a revenit
    Efectele accidentului inca se vad: cu ochii sta bine, la cap mai trebuie sa se repare.
    Inginerii de la Ferrari vor avea mult de furca anul viitor - Alonso prefera masina usor supraviratoare, pe cand Massa una subviratoare. Daca reusesc sa construiasca un sasiu aproape neutru atunci din diferite setari ii va multumi pe amandoi, daca nu sa te tii. Pentru cei care considera ca Massa e aproape de nivelul lui Kimi - aflati ca nu e asa; rezultatele o demonstreaza dar Kimi inca nu a avut parte de o masina facuta pe stilul lui.
    Alonso va sti sa ceara asta mult mai bine - de aici si diferenta intre el si coechipierii sai cu mai putina personalitate.
    0 0
  • ...
    Inainte de a blama echipa Ferrari ar trebui sa dati putin inapoi filmul si sa vedeti ca cu aceasta echipa de "hoti" Raikkonen a reusit ce nu reusise cu McLaren si anume adjudecarea titlului din 2007 si inca ceva, la reusita lui a contribuit si "Massuka". Ca fan Ferrari si eu l-as fi preferat pe Raikkonen in locul lui Alonso.
    0 0
  • rautate
    A uitat de toate nereusitele personale din 2008 si dovedind o imaturitate si o rautate pe care nu am vrut sa i le vad pana acum, face afirmatii nu numai nefondate dar si neadevarate la adresa viitorului sau coechipier. Massa este la al doilea atac pe aceeasi tema cu adresa Alonso, deci nu este o intamplare si o face fara sa castige nimic altceva, decat o relatie proasta cu viitorul coechipier, in detrimentul echipei. Sper, spre binele sau, ca Alonso va sti sa gestioneze rautatea cu care Massa se straduieste sa-l intampine. Intr-adevar, vom avea spectacol la Ferrari dar se pare ca nu va fi in totalitate cel asteptat.
    0 0
  • Alonso
    Alonso e cel mai complet si mai "echipat" pilot din F1.Afirmatia mea este oricand "anturata",argumentata de afirmatiile celor care sunt parte integranta a fenomenului.Ingineri care au colaborat cu el,conducatori,manageri de echipe,chiar piloti de pe grila.El nu mai trebuie sa justifice ceva.Are in buzunar doua titluri mondiale,nr de titluri,si victorii de mari premii pe care nici Raikkonen,aflat la McLaren,si nici Massa nu au reusit sa si le adjudece in perioade mai mari de timp petrecute in F1.Ramane de vazut in viitorul apropiat daca vor reusi sa egaleze ceea ce a facut spaniolul cu o masina pe care acum,unii o considera ca nu poate performa.As vrea sa-l vad pe Raikkonen sau Massa la Renault cu care sa castige titluri.Finlandezul nu accepta provocarea,vrea doar echipe de top!Competitia in sine nu mai conteaza daca nu esti la Ferrari sau McLaren.Toate acestea duc si justifica motivul pentru care Ferrari a considerat de cuviinta sa si-l adjudece pe Alonso.El a alergat si cu masini si mai putini performante.De ce?Pentru ca ii place sa alerge in F1.Ce spun unii pe-aici,cu evidente probleme emotional-patetice conteaza doar la capitolul retoricii.
    0 0
  • diesel08
    Nu contest valoarea lui Alonso. Insa te cam contrazici :P. Daca lui Alonso "ii place sa alerge in F1" si "accepta provocarea" de ce a dat fuga la Ferrari ? Daca ar fi adevarat ce spui, ar fi ramas la Renault, echipa care l-a "consacrat" si ar fi aratat ca "ii place sa alerge in F1" si ca "accepta provocarea"... mergind la Ferrari a dovedit ca "vrea doar echipe de top" :P :P :P Diferenta consta doar in faptul ca, Kimi este brutal de sincer. Si ACESTA e unul din motivele pentru care Ferrari i-a PROPUS rezilierea contractului. Cred ca a inteles toata lumea ca daca Kimi nu ar fi vrut sa ii faca loc lui Alonso, acesta nu ajungea la Ferrari decit peste un alt sezon. Kimi avea un contract beton si rezultate. Si acest lucru vorbeste inca o data despre caracterul lui Kimi. Cit despre aberatiile cu doamnele si domnisoarele "indragostite" de piloti - nu prea am auzit alta mai mare. Domnii si domnisorii foarte "infocati" si chiar "violenti verbal" de aici de pe site, sunt indragostiti de Lewis ? Sau de Massa ? Sau de Fernando ? Cred ca nu, asa ca nici noi, doamnele si domnisoarele nu suntem ! Nu suntem cu nimic mai prejos de voi, domnilor, asa ca nu judecati rasist daca doriti credibilitate in loc de ilaritate :P
    0 0
  • michelle_b
    n-ai inteles ce-am scris eu acolo:).Vroiam sa spun ca,daca Fernando a acceptat fara "mofturi" reintoarcerea la Renault,dupa debarcarea de la McLaren,acelasi lucru Raikkonen nu e in stare s-o faca.Orice pilot isi doreste cea mai buna masina,insa nu intotdeauna se si intampla acest lucru.Nu inseamna ca trebuie sa "depuna" armele.Exemplele Button,Bari,sunt edificatoare.Daca Rai nu mai are chef de alergat decat daca are cea mai rapida masina,asta este strict problema lui.Eu ii doresc succes indiferent pe unde va concura.
    0 0
  • Despre Massa
    Nu ma asteptam la ceva mai bun de la el.Totusi ma asteptam ca domnii si domnisorii indragostiti de Massa si de Ferrari sa iasa si sa-i ia apararea.Unde sunteti mai copii?A-ti dat bir cu fugitii?Neo,Cobra flacara aia stinsa,Scuderia etc.A-ti vrut circ,o sa aveti circ la Ferrari.Si ce circ.Lui mirco ii transmit sa nu-i mai poarte el de grija lui Kimi.Stie el mai bine ce are de facut.Iar pe diesel08 il intreb ca daca Alonso al lui e atat de bun pe cat crede el de ce nu a castigat vreo 5 titluti pana acum?Intr-adevar este mai complet ca altii.Dar completeaza mai mult cu defecte[stii tu care ca doar esti fan al lui] decat cu calitati.Tot o masina reusita te face campion mondial,iar exemplul cel mai elocvent il avem anul asta cu masina Brawn.Frank Williams spunea prin anii 90 cand masina Williams spulbera tot pe pista ca F1 inseamna 90% inginerie.Mai bine asteptam campionatul viitor si ne vom lamuri cum stau lucrurile.
    0 0
  • angusyoung
    Alonso nu are 5 titluri pentru simplu motiv pentru care altii,care sunt ceva mai vechi in F1 nu au 7.Iar despre "defectele" lui Alonso poate vorbi oricine,nu-i asa?Tot despre defecte putem vb si cand scriem "a-ti" pentru ca daca pui cratima inseamna ca poti sa spui orice despre Ferrari.Cui ii pasa ce spui tu?
    0 0
  • diesel08
    tu n-ai scris ce ai vrut sa se inteleaga! eu am inteles exact ce ai scris. si am si dat citate :P De aceea repet, ca sa intelegi tu acum ce zic eu: Kimi are o virsta si o vechime in F1. Alonso la fel. Daca ar fi vrut [ambii] sa fie atit de "puri" si "pasionati" cum vrei tu sa il "scoti" pe Fernando in detrimentul lui Kimi, ambii ar fi fost la echipe mai mici, de care sa "traga" si pe care sa le "duca in spate" spre cistigarea campionatului [vezi Jense]. Ambii au insa o vechime si vor doar echipe de top. E ceva rau sa iti doresti asta ? Tu ti-ai lua o sotie talimba ? Pe care sa o educi, sa ii cultivi gustul ? Nope. Cauti ceea ce e mai bun. In plus, este alegerea lor PERSONALA ceea ce vor sa faca. Mai mult, repet ceea ce am spus: si daca Kimi alege sa se apuce de patinaj sau ski [si asa un foarte bun prieten al lui, Matti e campion mondial si olimpic la ski - singurul din lume cu toate titlurile cistigate in acelasi an - chiar au sarbatorit impreuna, in apartamentul lui Matti ziua acestuia saptamina trecuta :P ] tot ii respect decizia. Si am sa il sustin si la patinaj :P Mai una: daca Kimi isi PERMITE sa trieze echipa la care merge crezi ca e ceva de rau ? Sau altfel spus, Kimi alege pentru ca poate :P
    0 0
  • michelle_b
    vom vedea:)
    0 0
  • despre valoare
    Sunt de acord cu diesel08, valoarea lui Alonso este incontestabila si dovedita de faptul ca sesiunea de transferuri a inceput cu transferul sau la Ferrari. Nimeni nu s-a miscat pana cand el nu a semnat noul contract. Sponsori mari il urmeaza pe la echipele pe unde umbla si il sponsorizeaza chiar si atunci cand intrerup sponsorizarea echipei sale. Cand spui despre cineva ca il urmezi (ca fan) in orice domeniu de activitate ar aborda, se chiama ca iesi din sfera formulei 1. Nu as vrea sa fiu gresit inteles, nu spun despre Kimi ca nu ar fi un pilot bun si nici chiar despre Hamilton, care in paranteza fie spus mai are multe de invatat.
    0 0
  • ......
    Vai baieti, ce v-ati incins!.Atit de mult incit a-ti inceput sa aratati si performantele la gramatica.Lasa ca vine el sezonul 2010 si vedem noi ce verbe mai conjugati.Dar si doamnele si domnisoarele au incins placutele de frina.Sincer sa fiu intre Alonso si Kimi ,eu i-as alege pe amindoi si l-as trimite pe Massuta la plimbare cu surubul lui Bari.Lasati-o mai moale ca acum vine Mirciulica cu Hami ,care in ultimul timp vorbeste vrute si nevrute,si va sufla titlu in ultima cursa iar.Vorbeste cu toti si trag toti pe dreapta sa treaca championu.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru