Massa crede că Williams nu primeşte acelaşi motor ca Mercedes

de Daniel Popescu
Luni, 16.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa suspectează că Williams nu beneficiază de acelaşi motor ca şi Mercedes şi crede că aceste lucru avantajează indirect Ferrari.

Sper că avem acelaşi motor, nu văd de ce nu am avea acelaşi motor. De ce ar vrea Mercedes să ajute Ferrari?

Felipe Massa
Pilot Williams
Williams a înregistrat progrese semnificative în sezonul 2014 după trecerea la motoare Mercedes şi se anticipa că în acest sezon va deveni principala rivala a campioanei mondiale.

În Australia, britanicii au pierdut însă lupta pentru ultimul loc pe podium în favoarea Scuderiei Ferrari, iar Felipe Massa nu exclude varianta ca Williams să nu aibă acelaşi motor ca şi Mercedes.

"Sper că avem acelaşi motor, nu văd de ce nu am avea acelaşi motor. De ce ar vrea Mercedes să ajute Ferrari? Trebuie să avem cel mai bun motor pe care ni-l pot da. Dacă nu avem acelaşi motor, ceea ce nu pot spune 100% pentru că este dificil, dar dacă nu-l avem, vrem să-l avem, pentru că nu este frumos să nu-l avem", a declarat el.

Pentru noi unica opţiune a fost să intrăm primii şi să-l ţinem în spate şi nu am fost prea departe să reuşim.

Rob Smedley
Director de performanta Williams
Massa a ocupat locul trei în calificările pentru Marele Premiu al Australiei, însă a fost depăşit de Sebastian Vettel prin prisma strategiei pentru unica oprire la boxe: brazilianul a intrat primul la standuri, iar apoi a pierdut timp preţios în spatele lui Daniel Ricciardo.

▶ Cronica Marelui Premiu al Australiei

"Dacă Vettel ar fi oprit primul şi reuşea să rămână în faţă, acela ar fi fost finalul cursei pentru noi.

Aşa că pentru noi unica opţiune a fost să intrăm primii şi să-l ţinem în spate şi nu am fost prea departe să reuşim. Dar Vettel a avut un ritm mai bun decât ne aşteptam, cred că a găsit opt zecimi în cele două tururi, comparativ cu atunci când concura în spatele nostru. Iar Massa a pierdut 1.5 secunde în spatele lui Ricciardo", a declarat Rob Smedley, directorul de performanţă al Williams.

Via ESPNF1

Comentarii (12)

  • Daca nu-l avem, vrem sa-l avem, de ce nu am vrea sa-l avem, nu stiu daca-l avem, as vrea sa stiu sigur ca-l avem, nu e frumos sa nu-l avem, Ferrari nu-l au, McLaren l-au avut dar nu-l mai au.
    43 2
  • F1 Vision
    Exact asta m-am intrebat si eu dupa primele calificari din 2015, de fapt sunt sigur ca nu exact acelasi motor ca cel folosit de Mercedes. Cred ca diferenta este doar in software-ul de mapare si nimic altceva.
    12 4
  • @Massa... dar ei il au si repet... vrem sa il avem.

    Chiar asa a vorbit Massa, sau e o problema de translatie?
    10 1
  • F1 Vision
    Massa a spus de doua ori exact acelasi lucru, prima data dupa calificari si a doua oara dupa cursa, cand vazand cum merg cei de la Mercedes... si-a dat seama ceva nu se pupa cu situatia din teren. Bine cred ca surprinderea reala a fost ca cei de la Ferrari au fost langa ei dar fiind Massa, trecem peste :P Bine ca nu era Alonso si a fost Vettel :P
    10 1
  • Deci:
    - Il avem sau nu-l avem? Daca nu-l avem, sa ni-l dati.
    - Da' asta e.
    - Ba nu.
    - Ba da. Ba, daca-ti zic ca-i asta, asa este, da' poate ca mint.
    - Ba, esti nebun?
    - Ba nu.
    - Ba da.
    ..................
    Sper ca am obtinut ceva zambete.
    22 1
  • Afirmatia lui Massa a fost facuta in stil total oligofren ! Pai asa se vorbeste ? Cel mai probabil componentele sunt identice , insa unitatea de control , software-ul si maparea ECU-ului sunt total diferite - numai de acolo se pot "stoarce" ceva cai in plus , iar Merz are in momentul asta niste minti luminate pe acel domeniu .

    Ma bucur cum au evoluat lucrurile pentru Ferrari , iar daca mentin dezvoltarea , poate vom avea parte de concurenta reala pentru Ham Ham ! Kimi a fost bulversat dupa incidentele de la inceput , dupa care a aratat un stil decent de pilotaj , iar pe final i-au stricat cursa .. lasa ca se revanseaza ei , iar Vettel incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult in rosu .
    Nu stiu totusi ce s-a intamplat cu Force India , dar bravo Sauber !
    14 1
  • Trebuie sa fi copil sa crezi ca Mercedes iti da un motor cu performante egale cu al lor. Nu stiu de crede Massa ca pe Mercedes ii intereseaza cine iese pe locul 2. Important e sa fie ei pe 1. Referitor la strategia din cursa.. cei de la Williams chiar nu s-au gandit ca Ferrari ar putea fi mult mai rapida daca are cale libera???
    10 0
  • A avut dreptate Ron Dennis cand a spus la un moment dat ca Mclaren precum si celelalte echipe, nu vor primi toate informatiile de echipa de uzina..Suspiciunile lui confirma in mare parte declaratia sefului de la Mclaren..
    12 0
  • Suspiciunile lui Massa confirma*
    8 0
  • cred ca Williams ar trebui sa-si caute un motorist serios cu care sa inceapa o colaborare si apoi o dezvolatare ...e greu dar nu imposibil . de ce credeti ca Mc Laren a rupt contractul cu javrele hitleriste ???
    4 7
  • Motorul vine in cutie. La mercedes, williams, force india si cine o mai fi. In cutie e la fel. Diferenta apare cand il scoti din cutie si il cuplezi la ansamblu. Deci, draga massa......cupleaza si tu la ceva cand vorbesti. Oricum, pana acum ai tot batut campii, ba de unul ba de altul.
    2 1
  • Ha,ha,ha...
    Chiar credeti ca astia de la Mercedes sunt prosti?!Sa fim seriosi,cine si-ar da ce e mai bun rivalilor?Poate ca o sa-i ajute mai mult daca vor pierde duelurile cu Ferrari,dar nu o sa-i ajute sa se apropie de ei.Nu fiti naivi... :) !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru