Massa: "Hamilton nu-şi poate folosi mintea"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.09.2011
Felipe Massa a lansat un atac dur la adresa lui Lewis Hamilton după ce acesta i-a ruinat cursa în Singapore în urma unei coliziuni.

Lewis Hamilton a ţinut din nou capul de afiş în Marele Premiu al statului Singapore prin intermediul a două incidente cu Felipe Massa.

În calificările de sâmbătă, pilotul echipei McLaren a încercat de mai multe ori să-l depăşească pe brazilian în turul premergător unui tur rapid de circuit, iar duminică i-a provocat o pană de cauciuc după ce l-a lovit din spate în timpul unui duel.

Pilotul Scuderiei Ferrari a terminat în cele din urmă doar pe locul nouă şi nu şi-a ascuns dezamăgirea cu privire la comportamentul fostului său rival în lupta pentru titlul mondial.

"Aşa cum v-am spus şi sâmbătă, mă gândesc că Hamilton nu-şi poate folosi mintea. Nici măcar în calificări, aşa că vă imaginaţi în cursă. Ar fi putut provoca un mare accident. A plătit pentru asta (n.r - printr-o penalizare de tip drive through), dar asta e problema. Nu înţelege nici când plăteşte pentru probleme. Din păcate am fost la mijloc şi am avut o pană la pneuri pentru care am plătit din greu", a declarat el pentru reporterii prezenţi în paddock-ul din Singapore.

De altfel, în acest context, Massa consideră că FIA a procedat corect când l-a penalizat pe Hamilton.

"Este important că FIA analizează şi îl penalizează de fiecare dată când se urcă în monopost, pentru că el nu se poate gândi la asta", a mai precizat el.

Frustrarea lui Massa cu privire la Hamilton a fost evidenţiată şi de un incident petrecut în paddock la finalul cursei.

În timp ce pilotul de la McLaren acorda un interviu jurnaliştilor, Massa şi-a făcut apariţia din spate şi l-a bătut cu palma pe umăr, limitându-se să-i spună ironic "Ai făcut o treabă bună!":

 

Via | Autosport

Comentarii (21)

  • Hitman
    ce tampit
    Massa a fost este si va ramane un om prost vad ca accidentul de la hungaroring a contribuit mult la decaderea lui culturala!!
    19 68
  • adidor77
    massa...
    massa are si el frustarile lui. Este depasit clar la Ferrari de catre alonso, nu a reusit sa stranga nici macar jumatate din punctele lui alonso. Asa ca acum are pe cine sa mai arunce vina. Din pacate si Hamilton a fost in aceeasi situatie ca si el dar a reusit pe final un loc 5. Nu vreau acum sa-i iau aparare lui Hamiton care in ultimul timp chiar exagereaza cu fortarile lui. Dar cred ca Massa putea obtine mai mult decat un loc 9. Cat despre Lewis, el plateste in fiecare cursa cu puncte pierdute, astfel ca Button incet, incet (in stilul lui) reuseste sa se desprinda si sa adune mai multe puncte chiar daca cursele lui nu sunt atat de spectaculoase. In definitiv la sfarsit, toata lume se va uita la puncte nu la aspectul artistic.
    27 9
  • WTF?
    Si in calificari a facut acel gest mizerabil la adresa lui Massa.In cursa e a doua oara, dupa Monaco cand ii distruge cursa lui Massa!
    42 20
  • Monkey
    dude
    Cea mai buna dovada ca omul se trage din maimuta.Darwin n-a gresit.Asta nu-i o problema, poate fi numai cand se dau jos din copac si se urca in monoposturi de f1.
    22 24
  • adidor77
    adidor77, ai si tu dreptate, dar ii inteleg si frustrarea lui Massa - a cata oara Hamilton merge fara sa gandesca si strica cursele celorlalti, numai in acest an cate incidente au fost intre cei 2 ? Eu le-am pierdut numarul deja...
    Hamilton ar trebui sa-si faca si un control mintal inainte de inceperea unei curse
    23 22
  • adidor77
    @cyrus
    sunt sigur ca toti pilotii de pe grila au trecut de "controlul mintal" :))). Doar ca unii au un stil de pilotaj mai agresiv iar altii mai putin agresiv, iar atunci cand iti asumi mai multe riscuri si fortezi mai mult cresc si sansele sa provoci accidente sau sa iesi in decor. Stilul lui Lewis este unul agresiv. Din aceasta cauza in acest an si-a ruinat mai multe curse iar in acest moment se gaseste in spatele lui Botton. Nu sunt insa deacord cu cei care spun ca este paralel cu pilotajul si alte chestii de acest gen. Dupa parerea mea este unul dintre cei mai buni piloti de pe grila din acest moment si doar cei care sunt subiectivi pot afirma altceva. Problema lui este ca isi asuma mult prea multe riscuri si de aici rezulta tot felul de incidente.
    16 11
  • Hamilton are un stil de pilotaj agresiv ca si Schumacher, dar pentru ca mai face greseli nu poti spune ca este paralel cu pilotaju. Totusi e unul dintre cei mai buni piloti de pe grila si face mult spectacolo:)
    19 15
  • Hamilton
    La un moment dat, Hamilton a declarat ca rabdarea lui are o limita. Sunt curios cat timp o sa mai aiba rabdare echipa cu el. Nu de alta, dar Button e pe locul 2 in campionat, iar el pe 5, deci nu putem spune ca este varful de lance al echipei. Si sincer sa fiu, cu un alt coechipier pentru Button, care sa nu faca atata fanfaronada si sa taca, dar sa faca, cred ca echipa ae fi mult mai sus, si altele ar fi si rezultatele. De asemenea, sa nu omitem ca o buna concurenta intre coechipieri nu face altceva decat sa dezvolte masina. Ar trebui sa isi revizuiasca putin atitudinea, caci instinctul este unul bun, dar pus intr-un mod foarte prost in aplicatie. Si pe langa asta, stim cu totii ca e si fals pe deasupra cu aere. Poate daca prinde pe unul gen Koba, sau Schumi, sau cum era Montoya, sa il trasneasca putin, isi revine. Cat despre comparatia cu Senna, sa nu uitam la atunci cand tanarul Schumacher a avut mici "talente", Ayrton a mers la boxe si la palmuit putin. Poate a fost de bun augur, s-a facut probabil un transfer de talent, de a si inceput dupa Schumi sa castige. Poate de asta are nevoie si Hamilton. Il propun pe Coulthard sa aplice corectia, nu de alta, dar e mai tapan pe picioare :)
    20 7
  • Apreciez stilul de pilotaj a lui Hamilton,declaratiile lui Massa..nu situ ce sa spun despre ele,insa,intr-adevar,sunt putine curse in care Hamilton participa fara sa loveasca pe cineva si de cele mai multe ori,dincolo de spectacolul si punctele,de cele mai multe ori pierdute,ar trebui sa dea dovada de maturitate.Au fost numeroase cazuri in care piloti la fel de buni ca el,doritori sa castige,ca Webber sau Alonso de exemplu,au evitat sa faca astfel de accidente,chiar daca erau puse in joc pozitii serioase..au evitat,insa au dat dovada de experienta si,de ce nu,bun simt.
    Hamilton ar trebui din cand in cand sa mai cedeze,sa nu mai faca atatea greseli,plus ca,din cate imi amintesc,nu e prima data cand il loveste pe Massa.
    9 5
  • ham ham
    foarte deacord cu corectia :))))))))))))))))), penalizarile de la FIA numai ajunge ... ink 2 -3 curse si o sa-i suspende licenta ... atunci k-ai bun ka nu-i bun va sta ca si spectator ... sincer echipa McLaren ar trebui sa renunte la serviciile lui ...
    8 15
  • @mihai-sebastian
    "La un moment dat, Hamilton a declarat ca rabdarea lui are o limita. Sunt curios cat timp o sa mai aiba rabdare echipa cu el. Nu de alta, dar Button e pe locul 2 in campionat, iar el pe 5"- asemanator am spus si eu imediat dupa cursa :"Daca as fi Martin Whitmarsh, l-as chema pe Lewis si l-as atentiona spunandu-i: uite ce face Button in curse si ce faci tu, ce face el cu masina si ce faci tu cu ea...si ne mai si ameninti cu afirmatia "rabdarea mea are o limita"... dar noi cu tine cata rabdare crezi ca mai putem avea?"(http://formula1.automarket.ro/stiri/vettel-a-castigat-imperial-marele-premiu-al-statului-singapore-40734.html)
    12 10
  • PP
    Massa a intrat imediat la boxe dupa ce a avut pana dar Hamilton a intrat dupa 2 tururi cu eleronu fata rupt+penalizare si tot a ajuns pe locu 5 dupa multe depasiri da Massa ce a facut?|???el nu e in stare sa faca 2-3 depasiri...numa vb ca un prost!
    15 13
  • HAMILTON BLOCAT LA CAP
    LASA- NE NENE MASA .....AI SI TU UN MOTIV CU CARE..... INCERCI SA-TI ASCUNZI "IMPOTENTA" .....ESTI BINE UNDE ESTI... LA MIJLOCUL CLASAMENTULUI....ASTA E VALOAREA TA........DACA NE-AI PRIVA SI DE PREZENTA TA PE CIRCUIT AR FII GROZAV....
    12 10
  • @McLarenF1
    Foarte bine ai mentionat: Massa a intrat la boxe imediat dupa ce a facut pana parcurgand o mare parte din circuit la viteza pe care deseori o au pilotii in turul de incalzire, iar Hamilton avand doar 1/3 din eleronul fata rupt si-a mai permis sa parcurga 2 tururi cu viteza scazuta doar in viraje, ceea ce i-a permis sa castige in fata lui Massa zeci de secunde! Nu stiu cui ii "dedici" ultima ta afirmatie dar sfatul meu e sa lasi site-ul asta mai de-o parte si sa ai mai multa grija de carte ca a inceput scoala si daca, Doamne fereste, vei fi printre cei ce face tara de ras la BAC te atentionez ca tarile straine nu mai angajeaza capsunari (la propiu si la figurat)
    18 14
  • edmond
    Hamilton
    Anul trecut cand Webber l-a acrosat pe Hamilton, australianul nu a fost penalizat in nici un fel cu toate ca englezul a abandonat dupa acel acrosaj. Anul acesta vad ca, comisarii de cursa au judecat altfel un incident de curssa (asa cum cred eu ca a fost) aproape identic. De Massa numai cuvinte de mila as avea dar nu ma obosesc sa le scriu ca mi-as irosi degeaba 5 minute din viata.
    13 9
  • Lewis
    De cand este Formula 1 doar cine a castigat campionatul a contat...cine a fost pe 2 este egal cu zero !!! Daca paragonam pe Button cu Hamilton facem o greseala mare...lumea isi aminteste ca Lewis a fost campion mondial in schimb de Button nu prea isi aminteste pt ca a castigat un campionat cu o masina egala cu cea a lui Vettel...imbatibila !!! diferenza intre Lewis si Massa e ca Lewis duce masina si nu invers cum e in cazul lui Massa....astazi daca avem un pic de spectacol in F1 ( in ultimii ani cu greu reuseam sa nu ma adorm..) e datorita lui Lewis...Punct
    13 9
  • @mclarenf1
    Ba, la tine in cap e o mare confuzie.Adica nu conteaza ca prostu a PROVOCAT un incident, a doua oara cu Massa anul asta , la Monaco l-a SCOS din cursa, la tine conteaza ca a avut de castigat prostu!Ce-i cu logica ta omule?Massa n-are masina prostalaului, d-aia n-a terminat pe 5!Dar daca tampitu nu-i intepa pneul termina in puncte sus!Vad ca fanii prostului ii si seamana!
    12 10
  • Nu Webber l-a acrosat pe prost, dimpotriva prostu se afla unde nu trebuia, ca de obicei in mizerabila viata de pilot ce-o are!Face spectacol pt voi, care sunteti amatori de cascadorii rasului. Sa se duca in Nascar ca acolo se poarta buseala!Inca una si zboara de la mclaren.Button i-a luat fata, iar fanii lui Button sunt oricum mai inteligenti.Deci il merita.Voi astia, ai lui ham, spor la rumegat seminte!
    11 10
  • lasati maimuta libera
    Nu va mai luati de maimuta ca vin cei de la protectia animalelor:)
    12 9
  • Hitman
    Radu
    Prin simplu' fapt ca folosesti un limbaj inadecvat da dovada ca esti un om cu mult ,,bun simt" nu cred ca m-am luat de mama ta sau chiar de tine in special,pur si simplu mi-am exprimat parerea in legatura cu declaratia lui Massa.Sunt nascut in prostie ??de ce spui asta ?ma cunosti personal probabil o cunosc pe mata,dar pe tine cu siguranta nu...controleaza-ti limbajul cap de bivol!
    2 4
  • @Hitman
    Calmeaza-te! Se vede de la o posta ca ai un caracter unilateral in sensul ca atunci cand judeci doua "parti" tu acuzi numai invinuitul si aperi numai victima. Asta se observa din ultima ta postare! Foarte bine ca subconstientul tau ti-a dat "o mana de ajutor" in a gandi si-a spune ca e bine sa ne controlam limbajul ("controleaza-ti limbajul), dar foarte.... ca stii ce lucru e bun dar preferi sa nu-l folosesti ("cap de bivol").
    8 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru