VIDEO: Koenigsegg Jesko, record de timp pe un circuit din Suedia

de Alexandru Monenciu
Marti, 28.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Koenigsegg Jesko tocmai a stabilit un record pe circuitul Gotland Ring din Suedia. Hypercar-ul a fost mai rapid cu aproape 8 secunde decât a doua cea mai rapidă mașină de pe acest circuit.

Koenigsegg Jesko nu mai are nevoie de nicio prezentare. Hypercar-ul suedez este echipat cu un motor V8 twin-turbo, oferă 1.600 de cai putere și are o aerodinamică de invidiat. Mai ales în versiunea "Attack".

Cu un astfel de exemplar avem de-a face și în clipul video alăturat. Mașina a fost dusă pe circuitul Gotland Ring, din Suedia, acolo unde a stabilit un record de timp. Chiar dacă, potrivit pilotului de teste, "a fost la 90% din potențialul său".

Așadar, Jesko a acoperit circuitul în 2 minute și 56.97 secunde, fiind cu aproape 8 secunde mai rapid decât următoarea clasată: un Porsche 911 GT3 RS MR, care are un rezultat de 3 minute și 4.83 secunde.

Reprezentanții companiei transmit, de asemenea, că mașina nu a fost alimentată cu E85, ci cu benzină obișnuită, de pompă (cifră octanică 93).

via Koenigsegg

Comentarii (2)

  • Benzina folosita este cu cifra octanica 98-100. Valoarea de 93 este echivalentul in America de Nord.
    Induceti in eroare eventualii clienti ai Koenigsegg din Romania, vor crede ca masina e mai rapida cu benzina de la noi.
    3 2
  • Banditos
    https://www.motor1.com/news/698151/koenigsegg-jesko-gotland-ring-record-lap/
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru