Massa nu are probleme la ochi si s-ar putea recupera complet

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 28.07.2009
Medicii de la spitalul din Budapesta au negat ca Felipe Massa are probleme de vedere la ochiul stang si nu au exclus posibilitatea ca brazilianul sa se recupereze complet dupa accidentul de la Hungaroring.

Medicii de la spitalul AEK din Budapesta, acolo unde este internat Felipe Massa, au organizat luni seara o conferinta de presa in care au oferit numeroase informatii despre starea de sanatate a pilotului in varsta de 28 de ani.

Desi neurochirurgul care l-a operat sambata a afirmat luni ca Massa are probleme de vedere la ochiul stang, Peter Bazso, directorul spitalului AEK, sustine ca este prea devreme sa lanseze un verdict in acest sens, intrucat pilotul nici macar nu a deschis ochiul stang pana in prezent.

"Nu putem da un verdict pozitiv sau negativ in aceasta privinta pentru ca in acest stadiul vederea sa nu poate fi examinata", a declarat el.

Pe de alta parte, doctorul Lajos Zsiros, chirurgul sef al fortelor armate din Ungaria, a dezvaluit ca starea generala de sanatate a lui Massa s-a imbunatatit in mod vizibil in ultimele 24 de ore, motiv pentru care brazilianul nu va mai fi sedat.

"In ultimele 24 de ore au avut loc cateva schimbari majore in conditiile lui Felipe Massa. Conditia sa continua sa fie stabila.

Pe parcursul scanarii craniului am constatat o imbunatatire a conditiilor sale. Am oprit sedarea si dupa aceea Felipe Massa a fost capabil sa intre in contact cu noi. Asa ca dupa-amiaza am oprit ventilarea artificala a lui Felipe. Ne ofera raspunsuri adecvate la intrebarile pe care i le punem si isi poate misca spontan bratele si picioarele. In prezent nu are febra si am indepartat tubul de drenare de pe ranile sale. Ne asteptam la o imbunatatire continua a sanatatii sale", a precizat Zsiros.

Principala ingrijorare care persista in prezent este ca Felipe Massa ar putea totusi suferi de rani grave care i-ar putea pune in pericol participarea in Formula 1. Medicii au evitat insa sa vorbeasca despre acest lucru, spunand ca este prea devreme pentru a stabili un diagnostic. Totusi, acestia nu au exclus ipoteza ca Massa sa isi revina complet dupa acest accident.

"Nu exista termeni de comparatie pentru ca fiecare caz este diferit. Bineinteles ca nu este imposibil (n.r - sa isi revina complet). Nu exista niciun interval pe care sa il putem defini, dar as spune ca ar trebui sa aflam mai multe peste o saptamana sau 10 zile", a mai precizat el, adaugand ca Massa va ramane in continuare sub o stricta supraveghere.

Desi Massa este capabil sa vorbeasca, medicii nu l-au intrebat inca daca isi aminteste accidentul pe care l-a suferit, considerand ca acest lucru ar putea agrava situatia.

"Massa a vorbit, a vrut sa stie ce s-a intamplat cu el si a avut cateva intrebari. As vrea sa spun ca familia sa este foarte multumita de tratamentul pe care il primeste aici si nu se pune problema unui transfer la un alt spital in acest moment", a precizat Dino Altmann, seful medicilor de la Marele Premiu al Braziliei.

Felipe Massa a fost internat in spitalul din Budapesta dupa un grav accident suferit in timpul calificarilor pentru Marele Premiu al Ungariei, dupa ce o piesa metalica apartinand monopostului lui Rubens Barrichello l-a lovit in casca, lasandu-l inconstient pentru cateva minute.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • ...
    imi plcace sa aud asa ceva...Doamne ajuta.
    0 0
  • titlu
    "Massa nu are probleme la ochi" si "Nu putem da un verdict pozitiv sau negativ in aceasta privinta pentru ca in acest stadiu vederea sa nu poate fi examinata" nu cumva se bat cap in cap? Titlul e gresit si induce in eroare dl. autor...
    0 0
  • @Reaction
    Informatiile initiale despre problemele lui Massa la ochiul stang au fost negate. Asta este poate cea mai importanta veste. Titlul reflecta realitatea pana la analizele ulterioare.
    0 0
  • Bafta Massa!
    Ma bucur ca Massa isi revine si il astept cat mai curand pe circuit, chiar daca nu sunt fan al lui, dar il respect pentru ca este un pilot foarte bun.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru