Măsuri extreme: Hamilton ar putea renunţa la antrenamente pentru a salva cele două motoare pe care le mai are în ultimele 5 curse

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a dezvăluit că intenţionează să renunţe la participarea la unele sesiuni de antrenamente pentru a fi sigur că nu va avea probleme cu cele două motoare pe care le mai are în ultimele 5 curse.

Lewis Hamilton se află într-o situaţie dificilă cu numai 5 curse înainte de finalul sezonului, după ce o victorie aparent facilă în Malaysia a dispărut în urma unei defecţiuni la motor.

Pilotul echipei Mercedes mai are la dispoziţie doar două motoare pentru ultimele 5 curse şi, pentru a evita o posibilă penalizare pe grila de start care i-ar afecta şi mai mult şansele la titlu, acesta se gândeşte la măsuri extreme. Una dintre opţiuni este să nu concureze în unele sesiuni de antrenamente cu scopul de a economisi motoarele pentru curse.

Urmareste Automarket
"În acest moment îngrijorarea mea este că am două motoare şi vreau să mă asigur că voi face totul pentru a rezista până la final.
Dacă asta înseamnă să nu particip la o sesiune, nu voi participa. Voi face tot ce este necesar pentru a termina cursele"
, a declarat britanicul.

Hamilton are de recuperat 23 de puncte pentru a-l ajunge din urmă pe coechipierul său Nico Rosberg, iar acest lucru îl determină să afirme că nu s-a mai aflat niciodată într-o situaţie atât de delicată.

"Am mai avut perioade slabe, dar aceasta este situaţia în care mă simt cel mai neajutorat în acest punct (n.r - al campionatului)", a mai precizat el.

Via GrandPrix

Comentarii (19)

  • Mai bine ii da cele doua motoare lui Rosberg. Si nici asa Neamțul nu e sigur ca devine campion. Mercedes trebuia sa fie o echipa echidistanta fata de ambii piloți. Merita si Rosberg un titlu, asta este clar ...dar nici in felul asta infect. Sper sa iasă cumva adevarul la iveală dar este practic imposibil, e bine ca Hamilton nu este ca Webber, Barrichello ai alți piloți care au fost Dezavantajați de-a-lungul mareului circ si iese la atac acuzând echipa Mercedes.
    10 16
  • Asta suna cam asa: -Mama, daca nu-mi iei jucaria nu mai mananc jeleul de la pranz.
    22 19
  • Se bate cu fundul de pamant ca un razgaiat desi Love a afirmat, alaturi de ceilalti din stafful tehnic ca e improbabil sa se repete. Insa nah, daca nu participa la antrenamente inseamna ca va copia setarile lui Rosberg. Ceea ce.....spune cate ceva.
    20 21
  • @Merc, nu cred ca va putea copia setarile de la Rosberg, caci sunt in competiei directa iar titlul la constructori e ca si asigurat
    10 5
  • magiun
    si kimi renunta la volan...cica e sabotat :)))
    9 3
  • @magiun
    :)))) De cand cu sauna si modul "iceman" nu cred cai mai trebuie volan, se descurca si fara :), oricum, mai bine ca ham
    7 7
  • @magiun
    scuze viteza---ca-i
    3 4
  • Deja prevad cum o sa-l ia toata lumea la misto dupa ce pierde titlul si el o sa raspunda in propriu-i stil tiganesc cu o poza pe Instagram de pe un yaht langa o Gigi Hadid cu o descriere de genul "haters gonna' hate".
    Vedea-l-as la Ferrari langa Vettel, atunci sa-l mai vedem ce ifose face.
    13 15
  • Sa facem un calcul: regulamentar 21 de curse si 5 motoare. Asta inseamna ca un motor trebuie sa reziste la minim 4 curse, iar Hamilton are 2 motoare nou noute cu cea mai noua specificatie, plus alte minim 5 motoare vorba vine expirate dar care probabil rezista la inca o cursa. Si mai sunt inca 5 curse ... Cam devreme cu lamentarile.... Da, daca mai pusca un motor, atunci ar avea rost declaratiile lui de mai sus, dar asa.... Mai degraba Rosberg ar trebui sa aiba probleme incat el nu are 2 motoare noi noute la dispozitie si trebuie sa se descurce cu ce are...
    20 8
  • TITI F1
    Te rezolva baietii. Pai ce ai facut ma nene ma, nu iesi la antrenamente? Pai si noi ce setari ii dam lu Robyca?
    Nu taticu, o sa iesi, ai pregatite 2 motoare 1,6, unul de pe un Vaneo cu 50.000 km si altul mai nou, dat cu ignifug sa nu mai vezi foc in spate.
    Daca nu ai problem cu motoru, poate ai cu MGUH, frane obosite, vreun furtun, se gaseste. Anul asa Robyca este cm!
    20 10
  • Postez un articol preluat de pe F1 Manager.ro care ne poate da o speranta in bine pentru toti iubitorii f1: ''John Malone presedintele grupului Liberty Media care a preluat F1 ar dori se pare ca dupa ultima cursa a sezonlui sa il inlocuiasca pe Bernie Ecclestone de la conducerea afacerii.

    Aceleasi surse raporteaza ca la ultimele negocieri purtate cu cei de la Ferrari, echipa reprezentata de Sergio Marchionne, Malone i-ar fi spus italianului: „Da-ma in judecata. Am bani si timp.” Ar fi vorba de faptul ca noul patron al F1 nu ar mai dori sa plateasca echipei Ferrari acel bonus special pentru longevitatea si fidelitatea pe care aceasta o are fata de Formula 1.Pe de alta parte cei de la Mercedes sunt incantati de noul actionar care a spus ca va da posibilitatea echipelor sa cumpere actiuni in afacerea F1 si se zvoneste ca nemtii ar fi interesati de pana la 10% din actiunile noului grup. Cei de la Red Bull au declarat ca trebuie sa isi faca un calcul sa vada daca se merita sa achizitioneze actiuni in conditiile in care ar putea prea putin sa influenteze deciziile care se iau.

    Un lucru imbucurator ar fi acela ca noul proprietar ar dori sa scada semnificativ preturile la biletele de la cursa si sa creasca numarul curselor anuale, mai ales cele de pe continentul european.

    John Malone este cunoscut in lumea afacerilor ca fiind un tip foarte dur cu oponentii sai, fiind poreclit de Al Gore, Darth Vader si de altii Mad Max.''
    8 1
  • @Cris: Interviul asta de acum vreo 2 luni. Intre timp, lucrurile s-au schimbat, Malone vrea sa dea mai putini bani echipelor, si mai putini bani celor de la Ferrari, vrea sa cresca numarul curselor, dar nu al celor europene si vrea sa cresca preturile biletelor + al variantei digitale (care la Sky costa o avere oricum). Pentru fani, se pot bucura, sunt toate sansele ca Berni sa fi fost chiar o varianta mult mai multa decat credeau multi.
    6 0
  • @cris, de-a lungul anilor mei de viata am invatat sa nu ma impacientez cand lucrurile merg prea prost, ci atunci cand lucrurile merg prea bine. Ar fi prea frumos sa se intample cele scrise de tine iar ce ma face sa cred ca n-o sa se intample este "numarul curselor anuale" pentru care nu cred ca toate echipele ar avea bani suficienti (sa ne aducem aminte de bugetul maxim anual de 40 de milioane de dolari stabilit pentru a permite mai multor echipe mici sa participe la acest sport).
    Vom trai si vom vedea insa eu unul n-o fac cu mari sperante in acest caz.
    1 0
  • Daca alege sa nu iasa intr-unul dintre antrenamente, va pierde enorm din pregatirea pentru cursa, dar stie el ce stie...el nu are nevoie sa termine cursa oarecuym, ci in fata lui Rosberg!
    In orice caz,este greu s il mai depaseasca pe Rosberg, ar insemna ca in fiecare cursa sa termine in fata lui Rosberg, prea pus sub presiune, va claca!
    2 4
  • cocalar..cum a sutit cele 2 motoare noi?!
    2 1
  • blue@ a fost langa vettel de mulie ori. https://www.youtube.com/watch?v=kDkK8a4jHZ8
    1 0
  • multe
    1 0
  • danielepopescu@ nici nu a inceput cursa de azi si tu deja ai puso pe cealalta la program.... tot de pe alte situri am aflat ora cursei. unde te grabesti????
    2 0
  • asa face mereu
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru