Mateschitz: "Am realizat un vis ce datează de decenii"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 08.11.2010
Dietrich Mateschitz, Adrian Newey şi Christian Horner sunt entuziasmaţi de titlul mondial al constructorilor cucerit de Red Bull Racing.

Red Bull Racing a devenit duminică noua campioană mondială a constructorilor cu numai o etapă înainte de finalul sezonului, după ce Sebastian Vettel şi Mark Webber au ocupat primele două poziţii în Marele Premiu al Braziliei.

O mare parte din performanta obţinută duminică i se datorează magnatului austriac Dietrich Mateschitz, care a achiziţionat la sfârşitul sezonului 2004 echipa Jaguar de la constructorul Ford şi a redenumit-o în Red Bull Racing, după numele concernului pe care îl conduce.

În cei numai 6 ani de existenţă, echipa a progresat încet, dar sigur spre performanta supremă, însă patronul a preferat să rămână în umbră, apărând rareori în presă internaţională. De altfel, acelaşi lucru s-a întâmplat şi duminică, când singurele sale cuvinte după titlul cucerit la Interlagos au fost: "Am realizat un vis ce datează de decenii".

Pe de altă parte, mulţi specialişti consideră că, pe lângă banii investiţi de Mateschitz, geniul celebrului designer Adrian Newey a jucat un rol esenţial.

Sosit la echipa în februarie 2006, britanicul a fost nevoit să construiască mai întâi infrastructura echipei şi apoi să "deseneze" un monopost competitiv. Pentru Newey, aceasta a fost o experienţă complet nouă, după ce la Williams şi McLaren cucerise titluri fără a avea nevoie să construiască o infrastructură.

"Nu am avut un obiectiv precis în minte. Când m-am alăturat celor de la Red Bull a fost o aspiraţie, dar să aspiri la ceva şi să obţii acel lucru pot fi uneori două lucruri foarte diferite. Când m-am alăturat nu am apreciat cât de mult timp voi avea nevoie pentru a construi infrastrutura. Când m-am dus la Williams şi McLaren, ambele aveau deja infrastructura şi a fost în mare parte un job de design. Aici a fost vorba despre construirea infrastructurii şi apoi despre design", a declarat el pentru site-ul oficial al echipei Red Bull Racing.

La rândul său, şeful Christian Horner şi-a exprimat satisfacţia pentru drumul parcurs în şase ani de la statutul de "echipă de petrecăreţi" la cel de campioană a constructorilor.

"Este un rezultat incredibil.

În 6 ani, am progresat de la o echipă pe care nimeni nu a luat-o în serios şi la care toată lumea s-a gândit că la o echipă de petrecăreţi până la titlul mondial al constructorilor în 2010. Am terminat în faţa unor echipe cu mult mai multă experienţă decât noi şi am câştigat. Mulţumită dedicaţiei extraordinare a fiecărui membru al echipei până la sprijinul incredibil de la Red Bull şi al viziunii şi dedicaţiei din partea domnului Mateschitz. Am asamblat un grup grozav ale cărui eforturi au furnizat acest rezultat. Cu 6 ani şi jumtate în urma Mateschitz a avut o viziune şi astăzi noi am îndeplinit-o, este un sentiment incredibil", a precizat britanicul.

Via | Red Bull

Comentarii (8)

  • RED BULL
    FELICITARI RED BULL! AVETI CEA MAI BUNA MASINA, DAR M-AI AVETI DE LUCRAT PANA SA DEVENITI CAMPIONI SI LA PILOTI. DE MULT TREBUIA SA AVETI SI TITLUL ACESTA, E NUMAI VINA VOASTRA CA SUNTETI IN ACEASTA SITUATIE COMPLICATA.
    7 0
  • Un sincer..... BRAVO !
    7 0
  • bine spus...mai e mult pana la capat
    daca erau baieti destepti acum dormeau linistiti. cea ma imare neliniste a lor este lupta ce sa da in interior. daca la constructori au reusit in ciuda relatiilor tensionate dintre cei doi piloti pe de o parte si echipa pe de alta parte acum, se va vedea pe cine a favorizat mai mult redbull tot anul 2010. va fi o misiune grea si cu lacrimi: webber sau vettel. alonso e cel mai castigat la 8 pct de webber si 15 de vettel sta linistit. ca sa nu castige alonso titlul mondial mclaren va putea juca un rol decisiv in lupta celor 3. ramane de vazut.
    2 0
  • ...pt mine
    ...pentru mine titlul la constructori este egal cu zeroooooo!!!!!!! asa ca rdb se imbata cu apa rece........
    1 7
  • iulianimi
    din fericire nu se uita nimeni la tine
    1 0
  • RBR
    Felicitari RBR... este un exemplu de cum poti sa urci daca esti dispus sa muncesti din greu... poate invatam si noi ceva din asta...
    1 0
  • Si cate....
    ...decenii au trecut ma rog de cand visau ei asa ceva???Parca aveau 6 ani de existenta!Sau s-a scurtat deceniul?
    0 0
  • @lev
    Probabil Mateschitz planuia de mult mai mult timp sa ajunga in Formula 1, insa a izbutit abia in 2005.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru