McLaren a avut "cea mai proastă iarnă" din ultimii 20 de ani

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 21.04.2011
Paddy Lowe susţine că McLaren a îndurat "cea mai proastă iarnă" din ultimii 20 de ani, după ce monopostul evaluat în teste nu a fost fiabil.

În primele trei etape ale noului sezon, McLaren a demonstrat că reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa campioanei mondiale Red Bull Racing, obţinând o primă victorie în Marele Premiu al Chinei.

Progresele au venit însă la capătul unei ierni în care McLaren a avut un monopost deficitar la capitolul fiabilitate, în primul rând din cauza unui sistem de evacuare radical. Potrivit directorului tehnic Paddy Lowe, McLaren a îndurat "cea mai proastă iarnă" din ultimii 20 de ani, mai modestă chiar decât în perioada premergătoare sezonului 2009.

"Această iarnă a fost chiar mai  grea, pentru că atunci (n.r - în 2009) problema este în principal performanţa. Anul acesta la Barcelona ultimele upgrade-uri nu au funcţionat şi monopostul nu era fiabil. Dar după prima sesiune de antrenamente libere din Australia am simţit o uşurare uriaşă", a declarat britanicul.

Principalul motiv pentru care McLaren a reuşit să revină pe drumul cel bun a fost decizia luată de şeful Martin Whitmarsh de a renunţa la sistemul de evacuare radical în favoarea unui mai tradiţional, asemănător cu cel folosit de Red Bull Racing.

Via | ESPNF1

Comentarii (4)

  • Zodiac
    Inovatia nu prea mai functioneaza la Mclaren. Zona unde inovatia exista in F1 este Red Bull si Renault. Ceilalti copiaza mai mult sau mai putin bine.Asa ca Red Bull va domina copios 2011.
    6 15
  • Zbarca
    De cand a plecat Ron Dennis McLaren se misca excelent si sunt foarte inovativi
    11 4
  • Schumy fan 4 ever
    De cand a plecat Ron Dennis de la McLaren F1 nu au mai castigat nici un titlu... iar inovatia nu trebuie sa fie neaparat ceva fizibil, precum F-duct, sau nu stiu ce ariipa cu design radical.
    12 1
  • Cred ca poiectu' RABLA ie bun
    Sunt fan Ferrari, fan Schumacher... dar McLaren, acum, sunt cool...
    9 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru