McLaren a efectuat modificări în echipa care schimbă pneurile

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 09.05.2012
McLaren a confirmat că a efectuat câteva schimbări în echipa de mecanici care se ocupă cu schimbarea pneurilor, după problemele suferite în debutul acestui sezon.

Ultimele două curse au evidenţiat o serie de probleme pentru McLaren în privinţa schimbului de pneuri, care au afectat serios şansele lui Jenson Button în China şi Lewis Hamilton în Bahrain de a obţine un rezultat bun.

În încercarea de a trece peste aceste probleme, McLaren a anunţat miercuri că a efectuat o serie de schimbări în echipa de mecanici care gestionează schimburile de pneuri, dar şi în strategia aplicată în cadrul acestui proces.

"Ne-am uitat la ceea ce facem şi am făcut câteva schimabri în cadrul echipei şi a procesului pe care le veţi vedea duminică la Barcelona. Există o presiune imensă pe aceşti băieţi şi unul dintre lucrurile pe care le-aş fi putut spune după cursa din Bahrain este că o echipă de top precum McLaren are ca obiectiv pitstop sub trei secunde", a declarat Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren.

Britanicul insistă că munca unui mecanic care schimbă pneurile este foarte dificilă, motiv pentru care întotdeauna pot apărea unele erori în cadrul acestui proces.

"Băieţii care se implică nu sunt plătiţi şi au parte de o provocare fizică uriaşă.

Nu cred că cineva (n.r - din presă) a ţinut un pistol în mână şi a realizat cât de dificile sunt forţele de reacţie. Nu este o misiune uşoară. Iar aceasta este realizată pe unele componente foarte fierbinţi în circumstanţe foarte periculoase cu zeci sau chiar sute de milioane de ochi care se uită la tine", a adăugat el.

Via | ESPNF1

Taguri: McLaren, Whitmarsh

Comentarii (2)

  • Probleme cu Pit-Stop-urile la McLaren exista de mult....si vor continua sa apara altele.
    5 7
  • octav71
    Totusi, de ce nu folosesc sistemul de prindere cu piulita inclusa pe janta, sistem folosit de Mercedes si Ferrari? Chiar si cateva sutimi sunt importante! Sau macar sa faca teste si sa analizeze.
    "Băieţii care se implică nu sunt plătiţi şi au parte de o provocare fizică uriaşă" - in afara de (probabil) transport, inseamna ca baietii aia fac munca patriotica? Ce primesc in schimb, ca totusi ... muncesc la un nivel extrem de inalt!!!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru