McLaren a îmbunătăţit oferta salarială pentru Hamilton

de Daniel Popescu
Marti, 25.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a decis să mărească oferta financiară pentru Lewis Hamilton de la 10 la 12 milioane de lire sterline în speranţa că britanicul va accepta prelungirea contractului.

Esential 12 milioane de lire sterline este noua oferta a celor de la McLaren pentru Hamilton
20 de milioane de lire sterline este suma pe care ar urma sa o primeasca Hamilton de la Mercedes
Săptămâna de după Marele Premiu al statului Singapore ar putea fi decisivă pentru definitivarea viitorului lui Lewis Hamilton în Formula 1, după ce McLaren a decis să-şi îmbunătăţească oferta iniţială.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia britanică The Guardian, McLaren îi oferă acum lui Hamilton 12 milioane de lire sterline pe an, în creştere de la 10 milioane de lire sterline cât era propunerea iniţială.

Potrivit unor informaţii neoficiale, salariul actual al lui Hamilton este de 15 milioane de lire sterline pe an, în timp ce Mercedes îi oferă 20 de milioane de lire sterline anual.

Sursele The Guardian din cadrul echipei McLaren afirmă însă că oferta celor de la Mercedes este în realitate mai mică şi că se bazează şi pe veniturile pe care pilotul britanic le poate obţine din vânzarea drepturilor sale de imagine.

Una dintre principalele divergenţe dintre Hamilton şi McLaren este că pilotul nu poate avea proprii sponsori, eliminând astfel una dintre cele mai importante surse de venit pentru un campion mondial.

Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, susţine că Hamilton era decis să plece la Mercedes, dar că şi-a schimbat opinia după rezultatele promitoare din ultima periaoda.

"Nu cred că Hamilton ştie ce va face. În ultimele două sau trei curse s-a descurcat foarte bine. Înainte era supărat dintr-un motiv pe care nu îl cunosc, dar era decis să plece indiferent ce se întâmplă. S-a răzgândit, dar nu ştiu dacă şi-a schimbat decizia", a declarat britanicul.

Via The Guardian

Comentarii (8)

  • hakkinen
    McLaren are doar doua optiuni: prelungesc contractul cu Hamilton sau il aduc pe Kimi in locul lui,daca vor sa se mai bata la campionate in viitor.Cu Button+orice alta solutie=lipsa performanta.
    12 4
  • adidor77
    Hamilton daca vrea performanta are o singura alegere: McLaren. Personal cred ca pentru el primeaza performanta si apoi banii. Toate aceste stiri despre plecarea lui Lewis de la McLaren sunt doar speculatii. Ce sa faca la Mercedes ? Deocamdata aceasta echipa se bate pentru locurile 7-8 iar Hamilton vrea un al II-lea titlu mondial. Cu Mercedes nu are nici o sansa si o stie si el bine. Alternativele ar fi Ferarri sau Red Bull. La Ferarri nu o sa ajunga niciodata atat timp cat acolo va fi alonso iar la Red Bull pentru 2013 nu este loc.
    2 1
  • GrosJan
    e loc la orice echipa pentru Hamilton, inclusiv Ferrari, peste toate pretentiile lui alonso. Nu trebuie decat sa-si aleaga echipa.
    3 4
  • adidor77
    @GrosJan, din pacate filosofia Ferarri se bazeaza pe un pilot nr.1 si unul de sacrificiu (vezi Eddie Irvine, Barichello, Massa). Daca Ferarri au fost in stare sa-i plateasca la Kimi salariul in avans pe urmatorul an doar ca sa-i faca loc la alonso (cu Santander), crezi ca l-ar vrea pe Lewis in echipa ? Si daca prin absurd ar semna cu Ferarri, crezi ca ar accepta sa fie nr.2 in echipa ??? Sincer eu cred ca Hamilton se potriveste perfect cu McLaren.
    4 0
  • GrosJan
    nope, nope. Hamilton pilot nr. 1. Ce nu se intelege din "peste toate pretentiile lui alonso"? Ham a dovedit deja ca e mai bun decat Alonso. Numai ca nu o sa ramana alonso cand o sa auda de ham la ferrari.
    1 5
  • GrosJan
    Vad ca prietenii mei KaNe si McLaren_Mircea nu prea mai posteaza, deh nici nu mai au ce spune... cred ca nu s-au prins ca-s ctlnmihai...
    4 0
  • GrosJan
    nope. Stiu de ctlnmihai (a dat palpitatii fanilor alo&ferry) dar nu sunt el. A mai fost cineva pe aici care nu intelegea cat de inaltatoare este dragostea pentru alonso si scuderia. Eu sunt.
    1 1
  • GrosJan
    E problema voastra daca vedeti drept insulta faptul ca il vad pe Hamilton mai bun decat Alonso. Nu ar fi posibil asa ceva??
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru