McLaren a pierdut aproape o secundă pe tur la Silverstone

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 20.07.2011
McLaren estimează că a pierdut aproximativ opt zecimi de secundă pe tur la Silverstone din cauza regulamentului tehnic pentru sistemele de evacuare.

Decizia FIA de a limita la numai 10% eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate în Marele Premiu al Marii Britanii a afectat semnificativ McLaren, în ciuda speculaţiilor că regulamentul este îndreptat împotriva campioanei mondiale Red Bull Racing.

Britanicii au ratat prezenta pe podium în cursa de la Silverstone, iar Jonathan Neale, directorul executiv al echipei, estimează că McLaren a pierdut între 0.7-.08 secunde din cauza acestei reguli.

"Cred că dacă ne uitam la ceea ce s-a întâmplat la Silverstone, impactul interpretării regulamentului pentru motoare ne-a costat mai mult decât pe Ferrari şi Red Bull. Aceasta nu este o opinie, ci un fapt. Am auzit diverşi oameni de la Ferrari spunând că au pierdut două-trei zecimi, Red Bull a pierdut cu siguranţă mai mult decât atât, iar noi am pierdut mai mult decât amândouă. Aşa că în comparaţie cu ei probabil am pierdut 0.7 sau 0.8 secunde", a declarat britanicul.

Regulamentul motoarelor va reveni însă la specificaţiile de la Valencia începând cu etapa de la Nurburgring de la sfârşitul acestei săptămâni, iar McLaren este încrezătoare că va reveni la rândul ei la forma obişnuită.

"Aşteptam cu nerăbdare revenirea la regulamentul de la Valencia pentru acest weekend.

Nu ne complăcem în niciun fel, nici în privinţa progreselor realizate de Ferrari, nici în ceea ce priveşte calitatea monopostului dezvoltat de Red Bull. Obiectivul nostru este să le învingem pe amândouă şi exact asta vom face", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (2)

  • .
    Sa vedem ce o sa faca in Germania, eu sincer sper mult de tot la un progres Mercedes GP
    8 0
  • Ferrari
    Mercedes GP
    speră în continuare....
    2 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru