McLaren: "Actualul contract cu Hamilton are 60 de pagini"

de Daniel Popescu
Miercuri, 29.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Martin Whitmarsh a dezvăluit detalii inedite despre contractele semnate de McLaren cu piloţii săi, afirmând că înţelegerea cu Lewis Hamilton are un număr record de 60 de pagini.

Esential 60 de pagini are contractul lui Lewis Hamilton cu McLaren
Publicaţia britanică MotorSport a intrat în posesia unei copii a contractului semnat de regretatul Gilles Villeneuve cu McLaren în sezonul 1977, care se întindea pe şase pagini şi includea mai multe clauze.

Şeful Martin Whitmarsh a dezvăluit însă într-un interviu acordat publicaţiei citate că înţelegerile semnate de piloţi în era modernă a Formulei 1 pot depăşi cu uşurinţa 50 de pagini, în funcţie de modul în care aceştia reuşesc să negocieze diferite aspecte.

"Acesta este contractul nostru de bază, dar în funcţie de cine este pilotul şi de puterea sa de negociere vor exista diferenţe, care pot ajunge până la 10 pagini în cazul persoanelor mai dificile. Hai să spunem altfel: dacă semnez cu Heikki Kovalainen contractul are 50 de pagini. Cu Jenson Button are 52 de pagini, cu Nigel Mansell 57, iar cu Lewis Hamilton probabil că sunt 60 de pagini", a declarat britanicul.

McLaren a susţinut întotdeauna că nu a utilizat niciodată ordine de echipă în Formula 1, iar una dintre clauzele stipulate în contractul lui Gilles Villeneuve vine să confirme acest lucru, chiar dacă formularea adoptată de echipa lasă loc pentru multe interpretări.

"De la prima cursă a campionatului, echipa va lua toate deciziile şi acţiunile cu scopul de a oferi un tratament egal fiecărui pilot atât timp cât este posibil, având în vedere diferitele situaţii care pot apărea în curse", se arată într-un paragraf al contractului lui Villeneuve.

Un alt aspect important este că, în prezent, contractele nu sunt semnate de piloţi, ci de compania Driveco (Driver Company), care asigură interesele piloţilor, dar şi confidenţialitatea informaţiilor.

Via Motorsport Magazine

Comentarii (1)

  • sa inteleg ca baietii astia cand semneaza contractul isi fac si testamentul?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru