McLaren admite că are şanse mici la titlul piloţilor

de Daniel Popescu
Marti, 09.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton, Jenson Button şi Martin Whitmarsh au admis că lupta pentru titlul mondial în acest final de sezon se va da cel mai probabil doar între Fernando Alonso şi Sebastian Vettel.

Victoria din Marele Premiu al Japoniei l-a propulsat pe Sebastian Vettel la numai patru puncte în spatele liderului Fernando Alonso cu cinci curse înainte de finalul campaniei.

În schimb, chiar dacă Alonso a abandonat în primul viraj în urma unui incident de cursă, Lewis Hamilton a redus cu numai 10 puncte diferenţa faţă de spaniol, astfel că are de recuperat 42 de puncte. În acest context, viitorul pilot al echipei Mercedes a admis că lupta pentru titlu pare să fie o afacere în doi între Alonso şi Vettel. "Orice se poate întâmpla, însă în acest moment este într-un fel o luptă în doi", a precizat el.

Coechipierul său Jenson Button este într-o situaţie şi mai dificilă, întrucât britanicul ocupă doar locul şase în clasamentul general şi este la 63 de puncte în spatele liderului. De aceea, când a fost informat despre declaraţia lui Hamilton, replica sa a fost simplă: "Aşa se pare".

Urmareste Automarket
Opiniile piloţilor sunt confirmate cu jumătate de gură şi de Martn Whitamrsh, şeful echipei McLaren, care sugerează însă că nu totul este pierdut. "Alonso este sub presiune, dar sincer să fiu presiunea este mai mare din partea lui Vettel decât din partea noastră.
Totuşi, am redus diferenţa şi mai avem cinci curse de jucat"
, a explicat el.

Christian Horner, şeful celor de la Red Bull Racing, pare să fie însă circumspect în această privinţă şi consideră că pilotul care va acumula cel mai mare număr de puncte în ultimele cinci curse are cele mai mare şanse să fie campion. "Nu-i poţi exclude pe ceilalţi, dar cel care va face cea mai bună treabă în următoarele cinci curse va câştiga în cele din urmă", a precizat el.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru