McLaren ajută Renault să-şi construiască un nou simulator

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.09.2011
Renault va începe în curând lucrările la un nou simulator pe care îl va construi împreună cu McLaren şi la care va contribui şi fostul şef de simulatoare de la Red Bull Racing.

McLaren şi Renault au încheiat un parteneriat mai puţin obişnuit în lumea extrem de concurenţială din Formula 1. În ciuda faptului că sunt rivali pe circuit, McLaren va ajuta Renault să-şi construiască un nou simulator de Formula 1 lângă fabrica de la Enstone, iar contribuţia britanicilor va fi în special pe partea de design.

Totuşi, Renault se va ocupa de construcţia propriu-zisă şi de software-ul pe care îl va utiliza în cadrul simulatorului cu ajutorul fostului şef de simulatoare de la Red Bull Racing, recrutat recent în cadrul echipei.

"Simulatorul nostru ar trebui să fie gata în martie. Îl construim singuri, dar avem ajutor tehnologic de la McLaren şi am un tip care lucrează pentru mine şi care anterior a fost şef de simulatoare la Red Bull. Cred că ştie despre ce vorbeşte, aşa că avem tot ce este mai bun", a precizat Eric Boullier, şeful Renault.

De asemenea, Renault este foarte aproape să-şi prelungească contractul cu constructorul francez omonim pentru furnizarea de motoare.

Discuţiile se poartă acum în privinţa sistemului KERS, existând şanse mari ca tehnologia să fie oferită tuturor echipelor care folosesc motoare Renault.

"Deţinem o parte din IP (n.r - International Protection, o tehnologie de protecţie a echipamentului) pe KERS, pentru ca noi l-am realizat. Toate datele sunt la Enstone şi discutăm transferul acestuia (n.r - către constructorul Renault) pentru a realiza cea mai bună unitate", a mai precizat el.

Red Bull Racing foloseşte un sistem KERS de la Renault adaptat monopostului RB7, în timp ce Lotus a preferat să nu utilizeze tehnologia în 2011. De anul viitor, Williams va utiliza de asemenea motoare Renault.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Unu, altu
    ...din IP (n.r - International Protection....
    IP = Intellectual Property. Adica patentele, brevetele de inventie. Sub nici o forma protectia vreunui echipament
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru