McLaren: "Alonso nu a cerut să fie pilotul numărul 1 al echipei"

de Daniel Popescu
Luni, 09.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ron Dennis susţine că Fernando Alonso nu a avut nicio pretenţie în privinţa statutului său la McLaren în sezonul 2015. "Accept egalitatea", i-a transmis spaniolul.

Alonso nu a cerut niciodată tratament preferenţial. De fapt este opus, complet opus. A spus 'egalitate, accept egalitate'.

Ron Dennis
CEO McLaren Group
Fernando Alonso a revenit la McLaren după o absenţă de opt ani, iar la precedentele sale echipe a fost de regulă pilotul numărul 1, inclusiv la Renault şi Ferrari.

Situaţia are însă potenţialul să se schimbe în 2015, întrucât Ron Dennis, CEO-ul McLaren, a dezvăluit că dublul campion mondial nu are nicio clauză de acest gen specificată în contract.

"Toată lumea a trecut peste (n.r - revenimentele din 2007), iar eu cu siguranţă sunt mai moale. Cred că Alonso este mai matur. Vă pot promite un lucru în privinţa lui Alonso: niciodată nu a cerut tratament preferenţial. De fapt este opus, complet opus. A spus 'egalitate, accept egalitate'. Nu a cerut niciodată ca un anumit lucru să fie specificat în contract", a declarat britanicul citat de publicaţia ESPNF1.

Esential 2007 este sezonul in care Fernando Alonso a mai concurat pentru McLaren
Dennis consideră că relaţia sa cu Alonso s-a deteriorat pe parcursul sezonului 2007 în primul rând din cauza scandalului Spygate cu privire la obţinerea neautorizată a unor documentele confidenţiale despre monopostul Scuderiei Ferrari, însă procesul a fost declanşat chiar de pilotul spaniol.

"Întreaga poveste s-a amplificat şi, indiferent ce se întâmpla în echipă, a fost o vreme în care mediul era controversat pentru sport în ansamblu şi s-a pus acent pe multe lucruri care s-au întâmplat.

Ceea ce s-a întâmplat a fost de fapt banal, dar amplificat semnificativ, iar toată lumea a ieşit destul de rănită după asta", a adăugat el.

▶ Poveştile Formulei 1: Alonso la McLaren - o experienţă turbulentă în 2007 

Via ESPNF1

Comentarii (18)

  • Nici in 2007 ALO nu a avut trecut in contract ca e pliotul nr.1 dar l-a executat echipa cand au vazut ca ar putea castiga titlul la piloti un britanic. Nu a fost asa.
    Au avut cel mai bun monopost dar au pierdut ambele titluri.
    Asta ar trebui sa tina minte Ron Dennis din "experienta" anului 2007.
    Daca ALO nu ar fi fost dezavantajat de catre echipa probabil nici nu ar mai fi existat episodul Spygate.
    Asta acum e oricum istorie.
    Sper sa nu se mai repete niciodata asa ceva!
    20 9
  • In lumea circului F1 nu ajungi campion fara sa calci pe cineva pe cap. Alonso se inscrie in aceeasi configuratie, nu face exceptie. De data asta la Mclaren desi sunt aceeasi oameni ca in 2007 exista o alta viziune. Timpul lasa urme.
    6 2
  • Eu cred ca Ron nu da doi lei pe Alonso ca om.... Cei de la Mclaren se gandesc doar la rezultatele pe care Alonso le poate aduce.
    9 19
  • Dupa doua trei curse parca il aud ca cea mai mare greseala a vietii lui a fost ca a plecat de la ferrari.
    9 21
  • Adevărul e că cea mai mare greșeală din cariera lui Alonso(doar nu știm noi viața lui personală) a fost că a rămas atâția ani la Ferrari și că a ales echipa asta, în acel moment. Și-a irosit la Ferrari cea mai bună perioadă a carierei. Ferrari a adus un pilot în formă maximă și i-a dat o porcărie de mașină. Acum au adus un pilot în cea mai scăzută formă a sa și rămâne de văzut ce mașină îi vor da.
    19 12
  • chiar mi-as dori ca ferrari sa mearga bine....sa moara Alonso de ciuda
    12 18
  • in 2016 sigur ia ferrari ambele titluri
    10 15
  • cu hamilton
    5 21
  • Ferrari
    @nikiflocea, get a life dude and stop masturbating! You are such a shame for your family and human race, you just tipe words like a human but you act as a brainless worm!
    10 6
  • @niciperceo-Ham a spus de curand ca nu vrea sa fie coleg cu Vettel :)))-poate ca in 2016 ia Mclaren titlul, si atunci ce te faci :))
    11 0
  • malasorte
    mai nikipercea se vede ca ai o gandire infecta de roman.
    6 5
  • @nikipercea

    urmatorul lucru i-am mai spus si lui Mircea prin 2010 ...
    daca Hamilton este idolul tau care este cel mai cel, si pamantul nu a mai purtat un astfel de foneomen in F1,
    ia-ti o pancarda pe care scrie "Lewis, i want to have your baby!" si defileaza cu ea la MP al Ungariei la Hungaroring (sau la oricare alta etapa)

    :))))

    Forza Rossa!
    10 1
  • @pablo256r...Tot ce ai postat mai sus este gresit man...In 2007 alonso nu a avut statut de pilot nr1 nu ptr ca nu l-a cerut ci ptr ca nu i-a fost oferit de Mclaren...Orice fan F1 normal la cap stie ca Mclaren nu a oferit si nu va oferi niciodata statutul de pilot nr 1 niciunui pilot orice nume ar avea...La fel si Williams...Asta este mentalitatea englezeasca....Si se pare ca la fel procedeaza si nemtii de la Mercedes desi anul trecut au existat cateva incidente care au creat multe speculatii.Pana la urma cel mai bun [Hamilton] a castigat...In al doilea rand in 2007 Mclaren nu au avut cea mai buna masina...Daca aveau cea mai buna masina ce rost ar mai fi avut tot acel scandal de spionaj???Poate ca alonso era suparat ca i-a fost oferit statutul de egalitate cu debutantul Hamilton si s-a hotarat sa se razbune pe echipa si sa plece.Tu pablo ca fan alonsist si ceilalti fani alonsisti preferati sacredeti ce va convine voua...Dar realitatea este cu siguranta alta...
    3 6
  • @miorel

    1989 Senna pilot nr 1 - Prost castiga titlul
    1990-92 Senna & Berger, Senna pilot nr 1
    1996 - 2001 - (incepand cu 98) Hakkinen & Coulthard, Hakkinen pilot nr 1

    oficial sau neoficial, si la ei au existat pilot nr 1 si pilot nr 2
    6 2
  • miorel
    Ce anume faci? Raspunzi la ceva ce NU EU am spus?
    Reciteste declaratia lui Ron Dennis!
    "niciodată nu a cerut tratament preferenţial. De fapt este opus, complet opus. A spus 'egalitate, accept egalitate'. Nu a cerut niciodată ca un anumit lucru să fie specificat în contract"
    Te contrazici cu Ron, nu cu mine :)

    PS: nu sint "alonsist". ALO e unul din pilotii care-mi plac. Dar nu e singurul! Exista insa un singur pilot pe grila care nu-mi place.
    Mai bine spus nu cred ca valoarea lui i-ar fi dat dreptul la mai mult de un titlu de campion. Dar asta e alta poveste.
    8 2
  • @pablo
    Sa fie vorba de Veeee?!
    4 2
  • Ai ghicit Cristi ... desi cred ca nu era prea greu :)
    1 2
  • Ce merite ar avea sa ceara calitatea de pilot nr.1? Dupa primele curse echipa va decide probabil ca Failonso sa fie pilotul nr.2 si asa poate sa castige si el ceva, la ferrari a fost nr.1 permanent si s-au vazut rezultatele.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru