McLaren: "Am făcut tot ce am putut pentru a-l păstra pe Hamilton"

de Daniel Popescu
Vineri, 28.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Martin Whitmarsh susţine că Lewis Hamilton se va bucura de sprijinul echipei în lupta pentru titlul mondial din 2012 şi afirmă că a făcut tot ce putea pentru a-l păstra pe britanic la echipă.

Lewis Hamilton a anunţat vineri că a semnat un contract cu Mercedes pentru următoarele trei sezoane, urmând să părăsească echipa care l-a crescut încă de la vârsta de 13 ani.

Cu şase curse înainte de finalul sezonului, McLaren susţine însă că îl va sprijini pe britanic să cucerească titlul mondial, chiar dacă şi coechipierul său Jenson Button are şanse matematice la trofeu.

"Cariera lui Sergio Perez la McLaren va începe anul viitor la Melbourne, dar viitoarea lui echipă rămâne devotată luptei şi îi va oferi toate oportunităţile lui Jenson Button şi Lewis Hamilton pentru a lupta pentru titlurile piloţilor şi constructorilor în 2012", precizează McLaren într-un comunicat de presă.

Urmareste Automarket
Între timp, şeful Martin Whitmarsh susţine că McLaren i-a făcut o ofertă foarte bună lui Hamilton, dar că cele două părţi nu au reuşit să se înţeleagă cu privire la anumite aspecte ale contractului.
Totuşi, oficialul McLaren a evitat să acuze XIX Entertainment, compania care gestionează cariera pilotului, că l-a forţat pe Hamilton să schimbe echipa şi susţine că echipa i-a oferit libertatea pe care pilotul a cerut-o, referindu-se la posibilitatea de a-şi alege proprii sponsori.

"Dacă întrebarea este dacă dau vina pe XIX, atunci răspunsul este nu. Hamilton este un pilot grozav, dar trebuie să ia decizii cu privire la viaţa lui. Am avut multe discuţii, am intrat în multe detalii şi am negociat contracte complexe. Am negociat multe detalii şi o mare libertate, am făcut o ofertă comercială foarte bună. I-am făcut o ofertă bună lui Hamilton, dar este nevoie de două persoane pentru a obţine o semnătură şi până la urmă a fost clar că nu ne-am înţeles", a declarat el pentru postul britanic de televiziune SkySports.

Via McLaren, SkySports

Comentarii (11)

  • "Lewis Hamilton a anunţat vineri că a semnat un contract cu McLaren pentru următoarele trei sezoane" - cred ca vrei sa spui "Mercedes"
    9 4
  • Florin
    Ati vrut voi sa scapati de ham-ham, prea multe pocinoage v-a facut, o sa fie mai bine cu Perez.
    14 16
  • cosmin
    daca pleaca la mercedes nu mai are cum sa castige titlul mondial echipa o sa ii pune bete in roate
    11 6
  • MW : bla bla bla

    B1tch please!....succes cu Button haha in sfarsit ai reusit sa scapi de Hamilton Whitmarsh
    20 7
  • Daca Mercedes nu va reusi sa produca o masina castigatoare in urmatorii 2 ani vom vedea disparand aceasta echipa iar Hamilton mai mult ca sigur va ramane cu titlul din 2008. Iar Schumi mi-a frant inima pt. a doua oara astazi
    14 3
  • daca vrei o marfa trebuie sa platesti pt ea! e un principiu universal valabil... nu poti tine un pilot cu 12 mil daca are o oferta de 20 mil!!! si alonso sau oricare altul ar fi procedat la fel ca hamilton! se pare ca McLaren a renuntat la un juvaer iar perez are valoarea lui button, adica un pilot bun dar nu extraordinar! vor pierde si motoarele mercedes sau va trebui sa plateasca greu pt ele, sponsorii ii cam parasesc... daca le vor pleca si ceva ingineri care au contribuit la masina actuala nu-i vad bine...
    9 8
  • mobius
    O politica paguboasa pe care au aplicat-o si in 2007, aduci cu bani grei un dublu campion mondial si in loc sa-l susti pentru a castiga titlul, susti un debutant (chiar daca bun), pentru a nu castiga nimic. Nu vor castiga, ca si in 2007 nimic, dar se pare ca nici la anul.
    11 10
  • ne-a frant inima tuturor(fanii lui)
    8 11
  • Sincer, imi era cam frica de Hamilton la volanul unui McLaren, dar acum rasuflu usurat ca se va afla la volanul unui Mercedes... ;))
    13 4
  • x_zone
    toti frustratii pe aici, Hamilton adevartul capion, ceilalti ciocu mic si joc de glezne, tractoristi de-ai lui schumacher
    2 14
  • Cand nu-i cap...pai ham n-a avut niciodata decat prea putin creier...daca cu masinile Meclaren nu a luat decat un titlu, o s-o faca cu Mercedes?Anul viitor tot Mec Fer Red Bull si Lotus vor fi in fata!Vai de capul lui!J. Villeneuve leit!Prefera banul!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru