McLaren: "Am fost mai rapizi decât Ferrari în 2010"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.12.2010
McLaren susţine că a avut un monopost mai performant decât Ferrari în sezonul 2010 şi îşi argumentează afirmaţia prin câteva date statistice.

Chiar dacă McLaren a încheiat sezonul 2010 pe locul 2 în clasamentul constructorilor, mai multe publicaţii au relatat că Ferrari este în realitate echipa care s-a apropiat cel mai mult de Red Bull Racing, retrogradând astfel McLaren pe locul 3, considerând că rezultatele Scuderiei au fost afectate şi de prestaţiile modeste ale lui Felipe Massa.

McLaren nu a rămas însă impasibilă la aceste confruntări din presă şi susţine prin vocea inginerului Tim Goss că a deţinut un monopost mai rapid decât Ferrari în sezonul recent încheiat.

"Nu im place să fim pe locul 2. Şi mai rău este însă că se spune eronat că suntem doar pe locul 3. Pe parcursul sezonului 2010 performanta noastră din calificări a fost cu numai 0.001 secunde pe tur mai slabă decât Ferrari, care ocupă locul 3. Este neglijabil. În termeni de cursă, monopostul MP4-25 a fost cu 0.136 secunde pe tur mai rapid decât Ferrari. Atunci, în ansamblu, asta înseamnă că maşina noastră a fost cu 0.074 secunde pe tur mai rapidă decât cea a Scuderiei Ferrari", a declarat el pentru site-ul oficial al echipei McLaren.

Goss a făcut o comparaţie şi cu monopostul rivalilor de la Red Bull Racing, sugerând că diferenţa dintre cele două echipe nu a fost atât de mare precum a părut uneori.

"Chiar dacă acea maşină (n.r - Red Bull) a fost premianta plutonului, iar noi am fost cei mai buni în calificări în numai două ocazii (Montreal şi Monza), performanta noastră din cursă a fost mai bună în nu mai puţin de 7 curse: Bahrain, Australia, China, Canada, Belgium, Italy şi Abu Dhabi", a adăugat el.

Via | McLaren

Comentarii (7)

  • Prodigy
    McLaren: "Am fost mai rapizi decât Ferrari în 2011"
    Cum adica in 2011??
    9 1
  • toreador023
    da... au fost mai rapizi
    ok...nimeni nu poate contrazice locul 2 pe care l-au ocupat:) ....asta e.
    9 2
  • mclaren
    mda..
    Monopostul a fost rapid, adevarat, pacat ca n-au avut si pilotii potriviti pt el...
    12 4
  • ei da
    Si Alonso v-a batut cu un monopost mai lent?Cum se poate asa ceva?
    16 7
  • Prodigy
    Prodigy
    la 02.12.2010 (16:00)
    McLaren: "Am fost mai rapizi decât Ferrari în 2011"
    Cum adica in 2011??

    Ce tot vorbesti acolo? Unde vezi tu in text 2001? Sau nu vad eu 2011 in text?
    2 7
  • Are dreptate la ora accea asa scria '''' 2011''''
    6 0
  • Prodigy
    dijdi lasa textul omule ma refer la fostul titlu' al acestei stiri
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru