McLaren anticipează progrese pentru Ferrari şi Mercedes GP

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 06.04.2011
McLaren consideră că Ferrari şi Mercedes GP vor înregistra progrese în următoarele curse, însă refuză să confirme dacă va implementa din nou sistemul de evacuare radical.

McLaren a fost singura echipă care s-a putut menţine în apropierea rivalilor de la Red Bull Racing în Marele Premiu al Australiei, însă echipa britanică nu a putut emite pretenţii la victorii.

Performanţa a luat prin surprindere comunitatea Formulei 1, cu atât mai mult cu cât Ferrari şi Mercedes GP au obţinut rezultate mai puţin scontate.

Totuşi, înainte de a lupta cu Red Bull pentru victorii, cei de la McLaren consideră că Ferrari şi Mercedes GP vor înregistra progrese ce vor conduce la o compactare şi mai accentuată a plutonului fruntaş. "Nu ne gândim pentru niciun minut că am văzut tot ce era mai bun din Ferrari sau Mercedes GP în acest stadiu. Ne-am urmărit unii pe alţii în testele de iarnă şi sunt absolut sigur că ambele echipe mai au multe de arătat", a declarat Jonathan Neale, directorul executiv al McLaren, într-o videoconferinţă cu presa internaţională.

Progresele celor de la McLaren evidenţiate în Australia au venit ca urmare a deciziei de a înlocui sistemul de evacuare radical evaluat în teste cu unul convenţional în stilul Red Bull.

Echipa nu a exclus însă posibilitatea de a utiliza din nou sistemul de evacuare radical pe parcursul sezonului.

"Până nu vom fi în prima linia nu aş spune asta. Nu credem că avem în mod necesar cel mai rapid monopost, este evident că nu avem. Dar muncim din greu în următoarele curse pentru a ne asigura că Lewis Hamilton şi Jenson Button pot fi pe prima linie în calificări. Cred că încă mai avem de muncă. Sunt unele zone ale monopostului de care suntem mulţumiţi, dar evident totul depinde de exploatarea pneurilor şi cum obţinem forţa de apăsare aerodinamică", a mai precizat el.

Via | BBC Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru