McLaren ar putea introduce propria versiune a sistemului DDRS

de Daniel Popescu
Joi, 02.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren analizează posibilitatea de a introduce propriul sistemul DDRS în acest sezon, în ciuda faptului că tehnologia va fi interzisă anul viitor.

Esential 2 echipe vor utiliza sistemul DDRS in Belgia: Mercedes si Lotus
Echipele din Formula 1 au decis recent să interzică utilizarea sistemului Double Drag Reduction System (DDRS) începând din sezonul 2013 pentru a evita o cursă de dezvoltare care ar fi putut duce la creşterea costurilor.

Inovat de Mercedes încă de la începutul sezonului, sistemul va fi utilizat şi de rivalii de la Lotus începând cu Marele Premiu al Belgiei, iar McLaren intenţionează să se alăture acestora cu propria versiune. Sam Michael, directorul sportiv al echipei britanice, susţine că McLaren analizează oportunitatea de a utiliza un astfel de sistem în cazul în care beneficiile se vor dovedi a fi majore.

"Avem un astfel de sistem, dar nu este la fel ca cel al echipei Lotus. Cât despre şansele de a-l introduce în curse, încă nu ştiu. Vom analiza toate programele şi vom vedea dacă este fesabil, pentru că avem nevoie de muncă şi asta ne distrage atenţia de la upgrade-urile obişnuite.

Aşa că este foarte dificil să facem aceste update-uri să funcţioneze, aşa cum descoperă şi cei de la Lotus", a declarat australianul pentru publicaţia Autosport.

Michael justifică această opţiune prin faptul că este firesc ca echipele să încerce să preia ideile de la rivali, însă admite că interzicerea sistemului pentru 2013 va juca un rol important în decizia finală.

"Probabil că există întrebarea dacă pierdem resurse cu acest sistem. Cât despre Lotus, ei deja sunt foarte rapizi, iar dacă adauga acest sistem vor fi şi mai rapizi", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Simona
    mclada poate sa introduca super-extra-mega-ddrs ca nu are nici o sansa la constructori, la piloti nici atat !!!
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru