McLaren ar putea schimba linia de piloti pentru 2010

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 21.07.2009
McLaren Mercedes nu a exclus posibilitatea de a opera modificari in linia de piloti pentru sezonul 2010, un pilot german reprezentand marea atractie pentru "Sagetile Arginitii".

Lewis Hamilton are contract cu McLaren Mercedes pana in anul 2012, insa intelegerea lui Heikki Kovalainen cu echipa anglo-germana expira la finalul actualului sezon.

Desi a evitat sa spuna care sunt sansele finlandezului de a continua colavborarea cu McLaren, Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes, nu a exclus posibilitatea ca echipa sa se reorienteze spre un alt pilot.

"Poate ca pilotii nostri vor ramane aceeasi, poate ca se vor schimba. In acest moment nu cred ca suntem sub presiunea timpului. Se poate decide in urmatoarele doua luni", a declarat germanul pentru agentia de presa SID.

Una dintre dorintele celor de la Mercedes este aducerea unui pilot de nationalitate germana in cadrul echipei McLaren, iar Haug a admis ca acest lucru dureaza de un deceniu. "Trebuie sa ne propunem sa castigam curse si campionate, iar daca putem realiza asta cu un pilot german cu atat mai bine. In ultimii 10 ani am incercat cu Michael Schumacher, Nico Rosberg si Sebastian Vettel", a adaugat Haug.

In prezent, natiunea germana este cel mai bine reprezentata in Formula 1, avand 5 dintre cei 20 de piloti aliniati pe grila de start.

Dintre acestia, Sebastian Vettel, Timo Glock si Adrian Sutil au contracte cu Red Bull, Toyota si, respectiv, Force India si pentru anul 2010, in timp ce intelegerile lui Nico Rosberg si Nick Heidfeld cu Williams si, respectiv, BMW-Sauber expira la finalul acestui sezon.

In trecut, Rosberg a fost creditat cu sanse mari de a ajunge la McLaren Mercedes, insa in cele din urma acesta a preferat sa continua cu Williams si in 2009.

Via | Motorsport

Comentarii (9)

  • admin
    puncte pentru Haug, Rosberg?
    0 0
  • firicel zice...
    .admin .... .e canicula la buc....
    0 0
  • ADMIN..
    era depunctat: Rosberg si Vettel erau mentionati in stire ca posibili piloti avuti in vedere de McLaren pt sezonul 2010
    0 0
  • admin
    Sutil scz nu Vettel
    0 0
  • @diesel08, @radcargt08
    In cadrul stirilor se puincteaza exclusiv declaratiile oficialilor, nu comentariile autorilor pe marginea subiectului.
    0 0
  • ...
    ma indoiesc k il vor aduce pe heifeld la echipa...rosberg are cea mai mare sansa...
    0 0
  • scuderia
    pai ai declaratia lui Haugh : "Trebuie sa ne propunem sa castigam curse si campionate, iar daca putem realiza asta cu un pilot german cu atat mai bine. In ultimii 10 ani am incercat cu Michael Schumacher, Nico Rosberg si Sebastian Vettel", a adaugat Haug. Scumacher nu mai e, Vettel are contract, deci il vor pe Rosberg ...
    0 0
  • @michelle_b
    Evident ca Rosberg este tinta celor de la McLaren, dar atat timp cat baietii nu spun asta pe fata nu putem puncta doar pe baza acestor supozitii.
    0 0
  • offffff Dani,
    esti dragut ca explici, dar chiar nu vorbeam de puncte :) [stii ca spun explicit ceea ce ma intereseaza si ma adresez direct tie daca am neclaritati :P]. Eram de acord cu @scuderia ca il vor pe Rosberg. Insa parerea mea foarte personala e ca Nico nu va dori sa vina la ceea ce ii ofera acum McLaren. Poate pe viitor, daca vor evolua dpdv al monopostului da, insa Nico a cam asteptat destul sa aiba cu ce arata ce poate si acum altii decit McLaren au ce ii oferi. Parerea mea e ca Nico nu mai e foarte rabdator [nu mai e nici rookie], ca vrea rezultate si ca va merge cu cea mai buna oferta de monopost care i se va face. Evident, ma pot insela, e doar opinia mea :P In plus, as paria ca nu se va hotari decit spre sfirsitul sezonului competitional, pentru ca sa isi lase deschise toate oportunitatile ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru