McLaren aşteaptă victorii din partea lui Perez în 2013

de Daniel Popescu
Joi, 25.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren consideră că Sergio Perez va fi capabil să câştige curse pentru McLaren încă de la debutul sezonului 2013, dacă va avea un monopost suficient de competitiv.

Înlocuirea lui Lewis Hamilton cu Sergio Perez pentru sezonul 2013 după plecarea britanicului la McLaren a fost privită cu scepticism de o parte a presei internaţionale, care consideră că actualul pilot Sauber nu se va ridica la înălţimea pretenţiilor unei echipe care lupta pentru titlurile mondiale.

Sam Michael, directorul sportiv al McLaren, este însă convins că mexicanul va fi capabil să câştige curse pentru echipă încă de la Marele Premiu al Australiei, cu condiţia să aibă la dispoziţie un monopost suficient de bun.

"Aşteptările pentru el vor fi să performeze la nivelul de top al unui pilot McLaren. În ceea ce priveşte aşteptările noastre de a câştiga prima cursă a sezonului 2013, dacă monopostul este suficient de competitiv, iar el este suficient de competitiv în comparaţie cu coechipierul său atunci sunt sigur că va reuşi. Vrea să facă pasul următor şi timpul va spune unde va fi el anul viitor. Va fi dornic să obţină performanţe pentru McLaren şi avem speranţe mari din partea lui", a declarat australianul.

Urmareste Automarket
În cele 34 de curse în care a luat startul în Formula 1 începând din sezonul 2011, Perez a obţinut trei podiumuri, terminând de două ori pe locul doi în acest an şi acumulând în total 80 de puncte.
Până la startul sezonului următor, McLaren se concentrează însă pe finalul campaniei actuale, iar Michael afirmă că echipa nu îşi schimba strategia de dezvoltare a monopostului chiar dacă Red Bull a dominat autoritar ultimele trei curse.

"Nu se schimbă nimic. Nu plănuim nimic diferit, mergem la fiecare Mare Premiu în parte şi încercăm să obţinem cel mai bun rezultat. Nu iei decizii despre setări, strategii, dezvoltări sau componente care te pun în pericol să nu termeni cursa sau nu aduc performanţe maxime pentru monopost. Asta este valabil indiferent de poziţia din campionat. Nu se schimbă nimic, încercam să terminăm pe primele două locuri ultimele patru curse", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (2)

  • asteptare lunga
    7 2
  • mobius
    Inclin sa cred ca va fi ceva mai serios si mai consistent decat a fost Hamilton.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru