McLaren: "Bugetul maxim propus de Ecclestone nu este realist"

de Daniel Popescu
Marti, 30.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Martin Whitmarsh consideră că bugetul maxim anual de 250 de milioane de dolari propus de Bernie Ecclestone pentru 2014 este prea mare pentru a avea un impact real în Formula 1.

Bernie Ecclestone a propus introducerea unui buget maxim anual de 250 de milioane de dolari începând din sezonul 2014 ca măsură pentru reducerea costurilor, idee agreată până în prezent doar de campioană mondială Red Bull Racing şi de Sauber.

Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren şi preşedintele FOTA, consideră însă că propunerea nu este una realistă, întrucât limita este prea mare şi include şi salariile piloţilor, care variază foarte mult de la echipele de top la cele care mizează pe piloţi cu sponsori.

Urmareste Automarket
"Pare o sumă foarte mare de bani şi nu ştiu dacă asta va ajuta multe echipe.
Filosofia controlării costurilor este importantă pentru sportul nostru şi cu toţii suntem de acord în această privinţă, dar există opinii diferite despre implementarea acestora. Bernie vrea un buget care să controleze salariile piloţilor, dar ar trebui să ne asigurăm că noi cheltuim banii în locurile potrivite şi controlăm costurile excesive ale dezvoltării"
, a precizat britanicul.

În schimb, Whitmarsh propune o redesenare a Acordului pentru Reducerea Costurilor, care a fost practic abandonat după numeroase acuzaţii cu privire la încălcarea acestuia de către Red Bull Racing.

"Ambele propuneri încearcă să facă acelaşi lucru. Propunerile nu se îndreaptă una împotriva celeilalte, dar au o filosofie diferită", a mai precizat el.

Via ESPNF1

Comentarii (3)

  • GrosJan
    asa sunt eu un imbecil cu un mare UPDATE:sunt si PROST!
    1 0
  • Dintre echipele de top RBR au buget de 250 mil $ pe cand McLaren de "doar" 150 mil $.
    Nu stiu cat are Ferrari. Deci limitarea bugetului la 250 mil $ nu are nici un efect de reducere a costurilor pentru marea majoritate a echipelor.
    Whitmarsh stie ce spune si vrea.
    2 1
  • Vrea limitare de costuri, alftel va ajunge ca Williams
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru