McLaren: "Button şi Hamilton au stiluri asemănătoare de pilotaj"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 19.06.2012
Directorul sportiv al echipei McLaren a făcut o declaraţie surprinzătoare despre Jenson Button şi Lewis Hamilton: cei doi au stiluri asemănătoare de pilotaj.

Lewis Hamilton a obţinut la Montreal prima victorie din acest sezon şi a devenit lider în clasamentul general, însă performanţa sa a contrastat puternic cu cea a coechipierului său Jenson Button.

Acesta din urmă a câştigat doar două puncte în ultimele patru curse, iar rezultatele sale mai puţin convingătoare au fost atribuite stilului său complet diferit de pilotaj comparativ cu Hamilton.

Cu toate acestea, Sam Michael, directorul sportiv al echipei McLaren, susţine că cei doi piloţi au stiluri asemănătoare şi că utilizează în bună măsură aceleaşi setări pentru monopostul MP4-27.

"Button nu are nevoie de setări mai precise decât Hamilton. În cea mai mare parte a timpului pilotează cu setări similare. Întotdeauna există mici diferenţe pe care piloţii le fac pentru că există o mică diferenţă în stil, dar în niciun caz nu este mai sensibil decât Hamilton în prinvinta monopostului", a declarat australianul în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune SkySports.

În plus, Michael susţine că McLaren a reuşit să identifice motivele pentru care Button a avut un weekend dificil în Canada şi anticipează că aceste probleme au fost remediate în perspectiva Marelui Premiu al Europei de la sfârşitul acestei săptămâni.

"Cu Button am avut câteva probleme în Canada cu cutia de viteze vineri şi din acest motiv a pierdut timp preţios în antrenamente.

De acolo am încercat câteva lucruri diferite la setări pentru a explora diferite zone şi probabil că nu ar fi trebuit să facem asta. Degradarea pneurilor sale a fost foarte diferită de cea a lui Hamilton şi cu siguranţă există motive pentru care credem că am înţeles şi că totul va fi bine la Valencia", a adăugat el.

Via | SkySports

Comentarii (3)

  • "Button şi Hamilton au stiluri asemănătoare de pilotaj"- ich glaube nicht das!
    10 2
  • .....penibili.
    12 2
  • ce prosti ... nu a declarat asa cum e in titlu ... numai inventati stiri, am citit acest articul numai sa vad ce "destept" a declarat asa ceva ...
    dc exista diferente de stil de pilotaj in F1 apoi cei doi de la McLrn cu siguranta sunt diferiti.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru