McLaren crede că a descoperit secretul pentru a detrona Red Bull

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 01.02.2012
Martin Whitmarsh susţine că McLaren a indentificat modul în care poate îmbunătăţi monopostul pentru a lupta cu Red Bull Racing pentru titlul mondial.

McLaren a fost principalul rival al Red Bull Racing în ultima parte a sezonului trecut, însă rezultatele modeste înregistrate în primele curse au împiedicat echipa să lupte pentru titlu.

Şeful Martin Whitmarsh crede însă că situaţia va sta complet diferit în acest an şi anunţă că inginerii McLaren au descoperit modalitatea tehnică prin care pot surclasa Red Bull în Formula 1.

"În acest an nu am fost precauţi, dar am găsit performanţe bune. Ne-am stabilit câteva obiective dificile pe care, dacă le atingem, credem că putem lupta pentru campionat. Nu am atins încă aceste obiective, dar cu ceva muncă vom reuşi. Am avut o perioadă deplorabilă de teste anul trecut, dar am muncit foarte mult pentru acest monopost şi nu aşteptam o repetare a iernii trecute. Nu cred că am fost conservatori. Inevitabil, anumite creiere creative încearcă să găsească ceva care să ne aducă secunde de performanţă, dar în Formula 1 aceste momente sunt limitate", a declarat britanicul.

De asemenea, Whitmarsh a confirmat că McLaren va introduce o serie de îmbunătăţiri majore până la prima cursă de la Melbourne din luna martie, lucru care de altfel este o obişnuinţă în lumea Formulei 1.

"Toate echipele vor dezvolta monoposturile, aşa că monopostul nu va fi cel pe care îl vom utiliza în calificări în Australia.

În unele echipe va exista o evoluţie majoră. Ne-am setat obiective dificile. Nu este vorba doar despre teste sau prima cursă, trebuie să îmbunătăţeşti pe parcursul fiecărei curse dacă vrei să câştigi campionatul. Dacă vom avea un monopost bun la începutul sezonului ar trebui să ne descurcăm bine", a încheiat el.

Via | McLaren

Taguri: McLaren, Whitmarsh

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru