McLaren crede că o strategie cu o oprire la boxe poate fi decisivă la Monaco

de Daniel Popescu
Joi, 23.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Perez consideră că piloţii care vor reuşi să efectueze o singură intrare la boxe la Monaco vor avea mai multe şanse la un rezultat pozitiv.

Esential 5 este cea mai buna clasare a celor de la McLaren intr-o cursa din 2013 (Button, China)
Pirelli anticipează că cei mai mulţi piloţi vor opta pentru strategii cu două opriri la boxe pe parcursul Marelui Premiu al statului Monaco de la sfârşitul acestei săptămâni.

Totuşi, în condiţiile în care circuitul de la Monte Carlo nu este solicitant pentru pneuri, nu este exclus ca unii piloţi să încerce strategii cu un singur pitstop, iar Sergio Perez crede că cei care vor reuşi vor fi avantajaţi.

"Va fi important dacă poţi face o singură oprire sau dacă trebuie să te mulţumeşti cu două. Dacă reuşeşti să faci o singură oprire înseamnă că vei câştiga timp comparativ cu cei care trebuie să oprească de două ori, pentru că niciodată nu vei putea să recuperezi timpul, nu pe aceste străzi înguste unde depăşirile sunt un miracol. Dar, indiferent de strategie, va depinde şi de temperaturi, aşa că trebuie să ai o sâmbătă bună şi să controlezi cursa", a declarat mexicanul.

Dacă reuşeşti să faci o singură oprire înseamnă că vei câştiga timp comparativ cu cei care trebuie să oprească de două ori.

Sergio Perez
Pilot McLaren
Înainte de startul noului sezon, Perez şi-a propus să lupte pentru titlul mondial, însă echipa a avut un start modest de campanie.
Chiar şi aşa, el este încrezător că poate obţine măcar o victorie până la finalul campionatului.

"Acesta este obiectivul, să câştig o cursă sau două. Ştim că în acest moment nu avem nicio şansă, dar trebuie să dăm tot ce avem mai bun, pentru că nimeni din echipă nu se da bătut. Sunt foarte mândru de întreaga echipă şi sunt sigur că vom câştiga curse în acest an", a adăugat el.

Via Formula1, Reuters

Comentarii (2)

  • Se poate sa fie piloti care vor incerca sa termine cursa cu o singura oprire insa vor fi la fel de lenti ca si un autobuz. Cred ca majoritatea vor merge pe doua opriri la boxe, importanta majora va avea cand vor iesi pentru schimb si cu ce tip de pneu vor schimba.
    3 0
  • in timpul cursei cand va fi SC pe circuit multi vor profita de asta si vor intra pe la boxe.Eu cred ca ar fi absurd sa sa te limitezi aici cu o oprire doar.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru