McLaren critică agresivitatea excesivă a lui Hamilton

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.05.2011
Martin Whitmarsh l-a criticat pe Lewis Hamilton că a fost prea agresiv în cursa de la Istanbul, motiv pentru care şi-a deteriorat mai repede pneurile.

Lewis Hamilton este unul dintre piloţii cu un stil agresiv de pilotaj, iar acest lucru reprezintă un dezavantaj în acest sezon ca urmare a introducerii noilor pneuri Pirelli, care se degradează mai repede decât cele furnizate până anul trecut de Bridgestone.

Acest lucru a fost evidenţiat şi în Marele Premiu al Turciei, în care britanicul a fost implicat în mai multe dueluri, inclusiv cu coechipierul său Jenson Button, în urma cărora şi-a deteriorar rapid setul de cauciucuri, motiv pentru care şeful Martin Whitmarsh l-a avertizat să fie mai atent din acest punct de vedere.

"Vrem ca Hamilton să atace, dar uneori nu dă rezultate. Dacă ne uităm la forma lui din cursă, a fost ok, dar pneurile sunt foarte delicate şi dacă te lupţi cu alţii, inclusiv cu coechipierul tău, îţi vei deteriora cauciucurile. Într-o cursă atât de critică nu poţi să faci asta", a declarat el pentru presa britanică.

Dacă de obicei îşi apără stilul de pilotaj, de data aceasta Hamilton a admis că a comis o greşeală prin agresivitatea de care a dat dovadă.

"Dacă nu mi-aş fi deteriorat pneurile la început am fi fost mult mai aproape. Cursa nu se câştigă în primele două viraje. Am fost nerăbdător şi a fost vina mea, dar am avut o recuperare bună", a explicat el.

Via | GMM

Comentarii (16)

  • ctlnmihai
    McLaren critică agresivitatea excesivă a lui Hamilton
    Când n-ai un monopost performant ,normal că trebuie să compensezi prin agresivitate..Și dacă n-ar avea această agresivitate Hamilton ar deveni ca Button sau Alonso... piloți foarte buni dar care nu asigură spectacolul..
    13 12
  • Asa,si??!!!
    Daca toata lumea ar sta la cutie ca sa nu-si distruga pneurile repede,nu ar mai fi nici o depasire!!!Care e ideea aici?!!!Sa astepti ce?Sa se dea aia din fata la o parte sa castigi tu?!!Eu nu-i inteleg pe oamenii astia zau.Ce a ajuns si F1 asta.....
    16 9
  • Agresiv
    Trebuie sa le puna un cd player si sa asculte muzica lenta... hai ca asta e tare... prea agresiv ( zau ), nu cred ca in momentul asta e cineva care poate sa ii tine piept lui Vettel, asa se piloteaza... oricum Pirelli sunt cele mai slabe cauciucuri din istoria F1, 12 tururi maxim cam putin la ce poate masina... sper sa intre Matador... cred ca le da clasa.
    5 12
  • @topli
    Pneuri pirelli
    Prietene, nu prea esti in tema. Pneurile au fost facute de pirelli astfel, pentru a spori spectacolul pe circuit. Gradul de deteriorare face ca un pilot sa interpuna un stil mai mult sau mai putin agresiv, ceea ce fac ca depasirile sa apara in cursa, ceea ce reprezinta spectacolul in f1.
    12 2
  • Mclaren
    Button si colegu'
    Hamilton, in "viziunea" fanilor sai face spectacol. Da, face spectacol mai ales cand e suficient de agresiv ca sa intre in decor.Parapeti, garduri. De fapt, Whitmarsh ii transmite ca uneori, ca racer, trebuie sa-ti folosesti si creierul, nu doar laba piciorului cu care apesi pe acceleratie. Un mare campion stie cand si cum sa fie agresiv. Se pare ca pe acest actor ieftin al F1 il flateaza comparatia cu anumiti piloti din alte vremuri si vrea musai sa demonstreze ceva. Ei bine, nu e cazul. Button il va bate constant de-acum inainte. De ce? Este englez sadea.Daca va ajunge la Red Bull, va experimenta si va simti pe pielea lui ce inseamna sa fii protejatul echipei. O sa-i dea Vettel de nu o sa vada bine. Vettel, are si creier.
    7 10
  • mda..
    Hamilton este pe cale sa-si piarda suportul Mclaren. A simtit-o si vine repede sa-si puna cenusa, asa cum a facut-o in 2009 cand a mintit ca un ordinar, in dauna unui coleg pe care l-a infundat si a lui Trulli. Daca o da in petic anul asta ca si in 2010 poate sa se gandeasca la o alta echipa. Declaratia lui ca ar putea sa fie coleg cu Vettel nu este intamplatoare, iar echipa a simtit unde bate. Ca sa pretinzi trebuie sa oferi. Iar Hamilton ofera ai putin decat ii ofera echipa.
    8 10
  • ....
    se gasira cine sa vorbeasca de Hamilton....:P Mai am putin si termin si eu de redactat articolul cu critici, la adresa maretului vostru driver, ALFONSO :P, iar asta din punctul de vedere al unui mare fan McLaren....
    Voi mari fani Ferrari....sunteti precum vulpea aia care dupa ce vede ca nu poate ajunge la struguri, zice ca oricum erau acri. Ati prins si voi putin "mau" acum dupa ce al vostru alonso a scos cum a scos de un loc 3 si deja exultati....de altfel ca si el. De parca ar fi castigat cursa...
    9 7
  • Hamilton
    Hamilton este agresiv... pur si simplu asta este. Iar de aici pot sa apara uneori si greseli care sunt normale pentru cei care merg la limita. Dar tocmai acesta este farmecul lui Hamilton. Cred ca este un luptator mai mult decat un jucator de sah. Inteleg ca trebuie sa se respecte si strategia dar cred ca asta este esenta lui. Iar asta este opinia mea chiar daca sunt fan Ferrari.
    9 2
  • mobius
    orizonturi cenusii
    Nu sunt fan Hamilton dar, acesta este stilul lui, asa s-a consacrat, iar in China daca nu ar fi fost agresiv in pofida recomandarilor de la boxe, nu ar fi castigat cursa. Se pare mai de graba ca relatia cu echipa s-a cam deteriorat.
    3 0
  • ctlnmihai
    Hamilton- Mclaren
    Peste câteva curse,unii vor spune că Mclaren îl avantajează pe Hamilton...
    4 1
  • daca Lewis pilota exact ca Jenson
    atunci ..... Mark Webber era pe 2

    tare si astia care spun ca Lewis e un mincinos ordinar de parca Ferndando spune intodeauna adevrul. Sfantul Fernando si dracusorul Hami :).
    Sfantul Fernando nu minte niciodata doar ca mai scapa adesea cate o gogoasa.

    Toata lumra minte Sincerilor, unde traiti in Rai naivilor


    Hai Vettel el macar castiga, Lewis e un pilot mare numai ca nu castiga, e rapid, e agresiv, vrea, stie, poate, doar ca nu-i iese.

    Si acum sincer oricare dintre pilotii mari F1 de azi: Sf Fernando, Evil Hami, Rally Kubica si chiar The Insane Kobayshi daca unul din ei ar fi pilotat pentru RBR in locul lui Vettel ar fi reusit cel putin acelas lucru. Nu cred ca reuciproca ar fi mers.
    7 1
  • Sincer
    Vettel a castigat cu Minardi si a demonstrat ce era de demonstrat.Toti ceilalti au castigat cu masini de top,mai putin domnu samurai.Bla,bla,bla.
    1 2
  • ctlnmihai
    marius_kji
    Vettel a câștigat cu Torro Rosso la Monza,În timpul calificărilor de atunci numoai ploaia și eroarea de strategie a celor 2 mari echipe care suptau la titlu atunci a permis ca Vettel să ocupe pole-position-ul...
    2 1
  • torro rosso=minardi
    Ce sa mai ,Vettel a ajuns campion mondial si viitor campion mondial se pare numai pe baza de pile si noroc,ca sa nu mai spun cum a castigat Ham campionatul!
    0 0
  • cand Vettel era la Torro Rosso
    era si Adrian Newey la Torro Rosso si masina lor Toro Rosso STR3 era mult mai rapida decat masina Red Bull RB4 facuta pe atunci de Geoff Willis.

    Deoarece bugetul Redbull era mult mai mare decat cel al lui Toro Rosso,
    Geoff Willis a fost dat afara si jupan a ramas Adrian Newey cu el a venit si Vettel adus ca apropiat al lui Helmut Marko

    Deci Minardi avea motor Ferrari, transmisie Ferrari il avea pe Newey ca designer sef si pe Sébastien Bourdais si Sebastian Vettel ca piloti. Si amandoi punctau constant inaintea pilotilor Redbull. Totusi Vettel puncta mereu inaintea lui Bourdais.
    1 0
  • adevar
    Cate curse a mai castigat Minardi de cand a plecat Vettel,sau macar un podium?cred ca puteti sa raspundeti singuri.Ciao
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru