McLaren critică înmulţirea piloţilor cu bani în Formula 1

de Daniel Popescu
Luni, 11.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Martin Whitmarsh susţine că unii dintre piloţii care îşi plătesc locul în Formula 1 nu merită să concureze în competiţie.

Motivele pentru care unii piloţi îşi plătesc locul este că nu sunt suficient de buni pentru a fi în Formula 1.

Martin Whitmarsh
Sef McLaren
Sezonul 2013 marchează înmulţirea semnificativă a piloţilor care au ajuns în Formula 1 datorită banilor pe care îi aduc la echipe prin intermediul unor sponsori. Caterham şi Marussia, cele două noi echipe din Formula 1, mizează exclusiv pe astfel de piloţi, însă această strategie este adoptată inclusiv de echipe cu pretenţii mai mari precum Force India şi Williams.

Această situaţie l-a determinat pe Martin Whitmarsh, şeful McLaren, să afirme că unii dintre aceşti piloţi nu merită să facă parte din lumea elitistă a Formulei 1.

"Este trist că sunt atât de mulţi piloţi care îşi plătesc locul în Formula 1. Numărul a crescut uşor. Sunt sigur că este bine pentru cei care îşi permit, dar ai spera ca în cea mai importantă competiţie de motorsport să nu ai piloţi care-şi plătesc locul.

Echipele sunt conservatoare şi nu-şi asumă riscuri, iar riscurile se materializează în venituri instante pentru echipe, dar nu şi în dezvoltarea piloţilor pentru viitor. Este păcat, dar motivele pentru care unii piloţi îşi plătesc locul este că nu sunt suficient de buni pentru a fi în Formula 1", a declarat britanicul citat de publicaţia SportingLife.

Unul dintre motivele pentru această situaţie este că echipele primesc doar 50% din banii generaţi de vânzarea drepturilor TV, întrucât cealaltă jumătate ajunge la fondul de investiţii CVC Capital Partners. Chiar dacă Bernie Ecclestone conduce practic Formula 1 ca reprezentat al CVC, Whitmarsh susţine că principala vină pentru situaţie aparţine echiopelor, care nu sunt unite pentru a-şi impune punctul de vedere.

"Îl putem critica pe Bernie, dar el îşi face treaba mai bine decât noi şi păstrează banii. În numele angajatorilor săi, banii pleacă din sport. Asta este teribil de frustrant pentru unii dintre noi, dar asta ar trebui Bernie să facă.

Dacă echipele nu lucrează împreună pentru a-şi asigura o parte mai mare din venituri, atunci trebuie să dea vina pe ele însele", a adăugat el.

Via SportingLife

Comentarii (5)

  • Sunt de acord cu el, decat o F1 cu mituitori parveniti mai bine o F1 cu piloti de F1.
    17 2
  • ipocrizie
    Dar Button cum a rezistat in Formula 1? Daca era vorba de talent sau realizari, Button zbura de mult din F1. Hamilton cred ca era si el vreun sarantoc de la periferia Londrei... Perez cum a ajuns la McLaren? Oare nu pt banii lui Carlos Slim?
    Pilotii ca Schumacher nu mai exista in F1. Schumacher a fost ultimul "cavaler" din vechea garda... Play Station si Beverly Hills scrie pe astia din zilele noastre.
    13 14
  • mirel_f1
    PILOTI CARE PLATESC NU PREA AR AVEA CE CAUTA AN FORMULA 1 GEN KARTEKIAN SI ALTI DAR SA NU UITAM K PLATESC BANI GREI ECHIPELOR SA PILOTEZE UN MONOPOST , HAI FIM SERIOSI NU E GENUL LUI HAMILLTON SAU BUTTON,ASA CA DL IPOCRIZIE NU AI BAGA PR TOTI IA ACEIASI OALA AI UITAT K HAMILTON CIND A DEBUTAT AN FORMULA 1LA MC.LAREN IN 2007 A TERMINAT PE LOCUL 2 AFOST VICE CAMPION LA FINALUL SEZONULUI CHIAR LA DEBUT SI IN 2008 A DEVENIT CAMPION MONDIAL CU MC.LAREN, SI ANUL ASTA HAMILTON SE BATEA LA TITLU DACA ECHIPA SI NMASINA AL AJUTAU NU ERAU ATATEA PROBLEME DE FIIABILITATE, CAT PRIVESTE PE SCHUMACHER JOS PALARIA E UN MARE CAMPION DE 7 ORI TITLU AN F1 E O MARE REALIZARE,DAR AICEA VORBIM DESPRE O ERA APUSA FERRARI DACA NE ADUCEM AMINTE FERRARI AN 2000 SI 2004 A FOST O ECHIPA DE NEANVINS SCHUMACHER ALATURI DE JEAN TOD SI ROS BRAWN ECHIPA DE GENIU AN F1 ASA CA DUPA PAREREA MEA NU ,DOAR MERITUL LUI SCUMI CI A ANTREGI ECHIPE FERRARI LA ADUS PE CAMPION SUS ,CREDEMA URMARESC FORMULA 1 DIN 1999 SI PANA AN PREZENT, AM PIERDUT DOAR 2 CURSE STIU CE ZIC
    3 4
  • si totusi Ayrton Senna si-a cumparat locul in formula 1,apoi a ajuns sa fie platit
    8 1
  • Sa inteleg de aici ca Alonso si-a platit locul de la Ferrari-prin Santander-pentru ca este un pilot slab ? Sau Perez a ajuns la Mc Laren prin sponsorul lui -Lucozide-pentru ca este un pilot slab ?Nu echipele incurajeaza aceste practici pentru banii necesari dezvoltarii monoposturilor ?.Cita ipocrizie,Whitmarsh !!!
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru