McLaren, cu un pas mai aproape de motoarele Renault: Sainz va concura pentru echipa franceza în 2018

de Daniel Popescu
Luni, 11.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Sainz a semnat un contract cu Renault pentru sezonul 2018, ceea ce deschide calea unui parteneriat pentru motoare între McLaren și constructorul francez, anunță presa internațională.

McLaren încearcă să ajungă la un acord pentru a utiliza motoare Renault începând din sezonul următor pentru a renunța la unitățile furnizate în prezent de Honda.

Pentru ca francezii să nu aibă un client în plus față de acest sezon, McLaren încearcă să convingă Renault să renunțe la parteneriatul cu Toro Rosso, iar presa internațională susține că francezii au solicitat obținerea unui avantaj din această afacere.

Iar avantajul este reprezentat aparent de Carlos Sainz Jr, despre care presa internațională afirmă că a semnat deja un contract cu Renault pentru sezonul 2018. Prin această măsură, Renault și-ar asigura serviciile unui pilot cu potențial care să facă pereche cu Nico Hulkenberg, în condițiile în care șansele ca Jolyon Palmer să rămână la echipă sunt minime. De altfel, se speculează că Renault ar putea renunța la Palmer înainte de finalul acestui sezon. Într-o astfel de situație, locul lui Sainz Jr la Toro Rosso ar urma să fie luat de Pierre Gasly.

Pasul următor este ca Toro Rosso să anunțe semnarea unui acord cu Honda pentru furnizarea motoarelor, ceea ce va deschide calea celor de la McLaren să negocieze cu McLaren. Intenția parților implicate este ca toate contractele să fie semnate la începutul acestei săptămâni pentru că anunțul oficial să fie făcut înainte de Marele Premiu al statului Singapore de duminică.

Via Autosport

Comentarii (16)

  • Mclaren a semnat deja cu Renault. E doar o formalitate anuntul oficial. Honda va fi cu Toro Rosso din 2018.
    12 2
  • pai si care e logica cu avantajul? ca nu pricep... avantaj o fi pt Renault dar pt Toro Rosso care ar fi?!
    9 0
  • Alonso va fi pe podium in Australia.
    8 3
  • CRISTIAN
    "AVANTAJUL" ptr Toro Rosso e foarte clar: ei le dau motorul (la McLaren) si aia (Renaul) le iau pilotul...
    6 0
  • Tot nu e convenabil. Ce sa faci cu pilotul daca motorul nu e fiabil?
    2 0
  • lucky70
    Vor primi motoare Honda gratis,probabil...
    4 0
  • Ha,ha,ha...
    Cine stie ce e in spatele cortinei...defapt...bani si aranjamente cu bataie lunga, cum sunt mai toate in viata de zi cu zi, dar in ce fel si cu ce implicatii...nu o sa aflam noi niciodata. ;)
    1 0
  • Torro Rosso va primi mai multi bani de la F1 pana in 2021 cand vor aparea mai multi motorist. Cam asta-i ,,dilu''. In felul asta TR nu va avea probleme financiare si va putea functiona. Oricum nu incurca pe nimeni in afara de McLaren si Renault.
    2 0
  • Este partea financiara convenabila pentru STR plus varianta Red Bull sa foloseasca un motor Honda fiabil si potent peste 2-3 ani. Pentru ca in ecuatie au intrat si Red Bull care si-au dat deja acceptul pentru afacere. In principiu toata lumea castiga, Honda vor avea mai putina presiune asa ca isi vor putea pune la punct motorul.
    13 0
  • Dragi cititori, s-a observat ca baiatul asta de se crede mare jurnalist, face greseli peste greseli? zero editari, scris in graba samd...asa ceva este inacceptabil, spre exemplu: "ceea ce va deschide calea celor de la McLaren să negocieze cu McLaren"...stimate domnule Popescu, cred ca e mai bine sa va apucati de altceva, ca de scris, am vazut cu totii cat de "bun" sunteti! De acum incolo voi citi in alta parte stiri despre F1, ca aici sincer m-am saturat...
    15 6
  • Stirea spune ca Carlos Sainz Jr, ar fi semnat cu Renault, nu prea vad ce avantaj ar avea, este ca Nico, Ok este alegerea lor. Eu mi-as fi dorit Perez la Renault.
    Dupa aceea nu mai inteleg !
    3 0
  • McLaren si Honda s-au despartit. McLaren vor folosi motoare Renault in urmatorii 3 ani.
    1 0
  • renault-dacia :)))
    0 6
  • http://www.thedrive.com/accelerator/14280/mclaren-honda-officially-decide-to-end-their-formula-1-partnership

    Dupa cum a zis WickedSick: e oficial.
    1 1
  • Si totusi, stirea zilei este ca motorul Mercedes folosit in F1 a atins o eficienta termica de 50% :P sau mai simplu are un randament termic de 50%, iar acest aspect il face sa fie cel mai eficient motor folosit in curse din istorie.
    6 0
  • Bottas a semnat un nou contract cu Mercedes
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru