McLaren: "Echipele vor rămâne unite în cadrul FOTA"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 12.10.2011
McLaren a negat speculaţiile privind retragerea celor de la Red Bull şi Mercedes GP din cadrul FOTA, considerând că echipele vor trece peste controversele legate de buget.

Publicaţia italiană Omnicorse a publicat miercuri un reportaj prin care anunţă că Red Bull Racing şi Mercedes GP ar putea lua decizia de a părăsi Formula One Teams' Association (FOTA) după ce au fost acuzate de încălcarea acordului pentru reducerea costurilor.

Deşi admite că situaţia este tensionată, Jonathan Neale, directorul executiv al echipei McLaren, a minimalizat aceste probleme şi susţine că situaţia va fi clarificată la timp, înainte de a crea o destrămare a organizaţiei.

"Întotdeauna vor exista anumite tensiuni intre echipe. Au existat speculaţii recente dacă Red Bull respectă acordul sau nu, dar niciunul dintre noi nu ştie cu adevărat, pentru că nu suntem acolo şi nu înţelegem cum operează şi cum este împărţită afacerea lor. Este de la sine înţeles că multe echipe maschează modul în care sunt furnizate datele publice, aşa că un inginer nu poate şti ce se întâmplă. Dar Formula 1 trebuie să rămână unită", a declarat britanicul.

Neale este încrezător că FOTA va rămâne în viaţă pe termen lung şi explică optimismul prin numeroasele provocări din trecut.

"FOTA a fost foarte bună la scăderea costurilor în multe domenii şi cred că există o provocare interesantă şi ambiţioasă cu FIA pentru dezvoltarea tehnologiei de după 2014.

Inevitabil, vor exista presiuni, există persoane care vor să dezbine echipele pe măsură ce ne apropiem de negocierile pentru drepturile TV. Fiecare vrea ce este mai bun pentru echipa sa. Dar cred că această generaţie de şefi profesionişti este mai mult decât pregătită pentru a vedea imaginea de ansamblu", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: FOTA, McLaren

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru