McLaren explică motivele abandonului lui Button

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 20.05.2010
Martin Whitmarsh a explicat motivele pentru care motorul monopostului lui Jenson Button a cedat în turul 2 al Marelui Premiu al statului Monaco.

Jenson Button a abandonat în turul 2 al cursei de la Monaco după ce unul dintre mecanicii echipei McLaren a uitat o componentă în radiatorul monopostului MP4-25. Aceasta a blocat răcirea motorului, care s-a supraîncălzit în momentul apariţiei Safety Car-ului pe circuit, ducând la defecţiunea prematură a unităţii.

Martin Whitmarsh, şeful britanicilor, a detaliat cauzele exacte ale abandonului suferit de pilotul care era lider în clasamentul general înaintea cursei.

"A fost vorba despre ceva ce este utilizat în transport sau în garaj. Este o apă de răcire care a fost lăsată acolo, iar monopostul a ajuns pe grila fără să aibă o circulaţie a aerului, astfel ca acesta era "prăjit". Faci tot ce poţi după aceea, dar nu îl poţi resuscita. Pe un astfel de circuit şi cu Safety Car, pur şi simplu nu poţi resuscita motorul".

"Maşinile nu au ventilatoare, se bazează pe fluxul de aer, aşa că dacă blochezi circulaţia aerului nu poţi trăi prea mult. Un motor de Formula 1 disipa 200 kW de energie sub formă de căldură şi dacă nu faci nimic în privinţa asta totul se termină rapid.

Nu ştiam ce anume va ceda, dar ştiam că motorul este supraîncălzit, iar într-un astfel de moment nu poţi face mare lucru", a declarat oficialul britanic.

Singurul aspect pozitiv al abandonului lui Button este că motorul care a cedat fusese deja utilizat în alte două curse şi urma să fie trecut pe linie moartă la finalul Marelui Premiu al statului Monaco.

Via | Adam Cooper

Comentarii (2)

  • bubulea
    dop
    era vorba de un dop care acoperea fluxul de aer catre radiator si nicidecum " apa de racire " :))
    9 1
  • capcana
    unul din macanicii lui ham a facut-o, ca prea era jb in fata lui
    15 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru