McLaren: "Hamilton l-a distrus pe Alonso, dar l-a subestimat pe Button"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.11.2011
Martin Whitmarsh consideră că Lewis Hamilton "l-a distrus" pe Fernando Alonso în 2007, însă crede că l-a subestimat pe Jenson Button când britanicul s-a alăturat echipei în 2010.

Sezonul 2011 va fi primul în care Lewis Hamilton va terminat cu mai puţine puncte în clasamentul general decât coechipierul său, lucru care nu s-a întâmplat nici măcar în primul său an în Formula 1, atunci când l-a avut drept coechipier pe Fernando Alonso.

Întrebat dacă acest lucru s-a întâmplat în primul rând din cauza faptului că Hamilton l-a subestimat pe Button, Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren, a replicat:

"Probabil, probabil că da. Pe parcursul carierei sale, Hamilton a distrus fiecare coechipier care i-a apărut în cale. Practic, l-a distrus pe Alonso când acesta era un dublu campion mondial, iar el doar un debutant. A făcut la fel cu Nico Rosberg în karting şi cu fiecare coechipier care i-a apărut în cale până la Formula 1", a precizat britanicul pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Rezultatele mai bune obţinute de Button în acest sezon i-au luat prin surprindere inclusiv pe fanii Formulei 1, care nu-i acordau nicio şansă acestuia când s-a alăturat echipei din postura de proaspăt campion mondial la finalul sezonului 2009.

"Hamilton a fost dezarmat de Button la început şi probabil s-a gândit că este un băiat de treabă, dar că îl va bate.

Şi probabil că a fost surprins. Pe de altă parte, şi Button vrea să-şi învingă coechipierul, dar nu ar face-o niciodată într-o manieră nepotrivită. Nu există nicio politică şi amândoi vor să contribuie în mod egal în cadrul echipei", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (7)

  • @Whitmarsh
    poi cum sa nu il distruga cand ham-ham avea toata echipa in spate,iar alonso nu era sprijinit de nimeni.astea-s cursele:)
    36 22
  • povesti...
    Nimeni nu o distrus pe nimeni, au terminat sezonul cu acelasi numar de puncte... Alonso de unul singur normal, Hammilton isi arata slabiciunile cand nu are masina buna, Alonso e in stare sa castige si fara o masina competitiva.
    Adevarul gol golut e ca cei doi sunt "world class drivers" care defapt nu se prea inghit, Alonso in opinia mea e un pilot mai complet.
    27 8
  • Hamilton a avut multe abadonuri in acest sezon + multe greseli personale si totusi diferenta e de numai 28 de puncte.
    26 18
  • @Whitmarsh
    Alonso a reusit inca sa termine la egalitate de puncte cu Hamilton, cand deja de cateva curse bune nu mai avea suportul echipei.
    Dar poate si mai important - pilotii buni cresc, nu regreseaza an de an
    31 18
  • @Davidenko
    gandestete putin la diferenta dintre masina mclaren si masina ferrari de anul acesta...
    16 5
  • mobius
    nu Hamilton l-a distrus pe Alonso ci echipa
    Amintesc doar episodul Hungaroring, in care Hemilton a intrat la boxe dupa Alonso, a reclamat fara a avea dreptate ca la iesire a fost incurcat de Alonso apoi cu acordul si ajutorul echipei a facut plangere la FIA obtinand retrogradarea coechipierului sau din pozitia de pol-position obtinuta in calificari. Remarc, placut surprins ca Button avand posibilitatea sa cunoasca ce fel de om are alaturi, a fost cu mult mai bine pregatit, in plus si echipa si-a mai schimbat intre timp opiniile, mai ales dupa plecarea lui Ron Denis. In ceeace priveste cresterea si descresterea "Cyrus" are dreptate.
    20 10
  • Intrebare
    Dar pe Hamilton cine l-a distrus anul asta, iubita lui dandu-i papucii? :))
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru