McLaren: "Hamilton regretă plecarea la Mercedes"

de Daniel Popescu
Vineri, 09.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Martin Whitmarsh consideră că Lewis Hamilton regretă deja plecarea la Mercedes şi crede că britanicul a vrut doar "să părăsească cuibul" McLaren.

Lewis Hamilton va mai concura în numai două curse pentru McLaren înainte de a se alătura celor de la Mercedes în sezonul următor.

În contextul în care Mercedes a avut un sezon dezamăgitor şi a obţinut o singură victorie în aproape trei ani, şeful Martin Whitmarsh consideră că Hamilton a decis să plece de la McLaren din dorinţa de a părăsi "cuibul" în care a crescut încă de la vârsta de 11 ani.

"Dacă ar trebui să speculez, există un număr de factori şi cred că primul este că vine o vreme când un bărbat simte nevoia de a părăsi cuibul. Cred că despre asta a fost. A fost alături de noi pentru atât de mulţi ani încât nu înţeleg încă pe deplin. Noi i-am făcut o ofertă lui Hamilton şi cred că i-am dat mai mulţi bani decât primeşte orice alt pilot în acest moment. Asta mă face să bănuiesc că rivalii şi partenerii noştri de la Mercedes-Benz i-au oferit mai mulţi bani. Nu ştiu asta, dar cred că Hamilton a luat decizia pe care a luat-o", a declarat britanicul.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Whitmarsh crede că Hamilton regretă în unele momente decizia de a părăsi McLaren şi admite că speră ca Mercedes să nu-i ofere prea multe motive de satisfacţie anul viitor.

"Cred că există ocazii când regretă.

Trebuie să-şi justifice plecarea şi nu va spune că a primit mai mulţi bani sau că a făcut o greşeală. Sper că astăzi crede că a făcut o greşeală şi sper să creadă asta şi anul viitor", a adăugat el.

Nu în ultimul rând, Whitmarsh anticipează o despărţire emoţională de hamilton la finalul Marelui Premiu al Braziliei. "Îl ştiu de când avea 11 ani şi ştiu că amândoi vom fi foarte emoţionaţi după Brazilia. Am avut unul sau două momente emoţionante după ce a luat decizia, dar avem o relaţie foarte bună", a încheiat el.

Via BBC Sport

Comentarii (10)

  • X_Zone
    sa vedeti cat o sa regrete Mercedes ca l-au adus in echipa pe hamilton-abandon,
    oricum e un prefacut, nu cred ca regreta nici un moment, urmareste doar banii de aceea se va duce in cap cariera lui de asa zis pilot de F1
    18 23
  • si uite asa la anu' , hamilton va afla cum este sa termini mereu sub podium...sau poate nici in primii 10. as vrea sa ma insel, dar nu cred ca mercedes va avea o masina buna anul viitor...poate din 2014 ?
    21 10
  • markusrull
    de unde stiti voi ce material o sa aibe el la dispozitie? mercedes e una dintre echipele de uzina si o sa aiba un buget destul de mare, si alte avantaje pe care le are o echipa de uzina... daca voi ati citit in cafea de dimineata ca nu o sa prinda nici macar podiumul la anu, inseamna ca imi puteti da si mie numerele de la 6/49 de saptamana viitoare... nimic nu e 100% sigur, oricand pot urca in frunte, au potential, si ei si hamilton
    15 13
  • si de ce nu spune whitmarch cati bani i-au oferit?
    8 1
  • Whitmarsh ar fi cazul sa taci, McLaren de la plecrea lui Mika Hakkinen nu a fost in stare sa il scoata pe Coulthard campion, imi aduc aminte cum i se spargeau motoarele inainte de trecerea liniei de finish, de Raikkonen numai vorbesc, cand ii era lumea mai draga umplea pista de fum si motoare sparte, cum a plecat la ferrari a luat titlul in 2007, cu Hamilton la fel, numai prostii a facut echipa, sa nu uitam ca de la anul mercedes va beneficia de aportul diviziei AMG si multe lucruri va schimba in bine, singura problema va fi sasiul care nu va putea fi mai tare ca a rivalilor, pacat ca in ziua de azi acest lucru isi spune intens cuvantul dar un pilot talentat ramane un pilot talentat si orice ar spune gurile rele cuvintele acestora sunt ploaie-n vant.
    20 1
  • Marian
    Sigur o sa regrete o masina care te lasa in drum cand ti-e lumea mai draga si o echipa de mecanici care nu sunt in stare sa stranga o piulita la o roata (vezi Button). Ar fi un lucru bun la anul sa avem un campionat in care Mercedes sa fie implicata real in lupta pentru titlu.
    14 2
  • andrey_1293
    Daca pleaca la Mercedes deja cu regrete ca a semnat, atunci nu il vad bine. Asta nu e mentalitate de pilot. Intai trebuie sa vada ce material are la dispozitie, sa munceasca mult, sa aiba rabdare ca timp are destul, e tanar. Si abia apoi poate sa regrete ca a venit la Mercedes in cazul in care totul da gres. Schumacher "si-a pierdut" 3 ani din viata lucrand la o masina care abia termina curse. S-a plans vreodata de asta, posibil, s-a aratat dezamagit, probabil, dar asta numai anul acesta, cand deja avea in spate munca depusa la monopost. Nu l-am auzit pe Michael in 2010 sau in 2011 - vai doamne imi vine sa plang, sunt un prost c-am revenit in F1. Asta face diferenta, mentalitatea. Si daca, de ce nu, Hamilton o sa aiba o ascensiune frumoasa, poate nu intr-un an doi, dar in viitorul mai indepartat, o sa zica probabil - cea mai inspirata alegere din viata mea, imi pare rau ca n-am facut-o mai devreme. Dar asta este, nu risti, nu castigi. TImpul ne va arata ce pilot este Hamilton
    9 4
  • Andreiule situatia este invers, McLaren il regreta pe Hamilton, mai bine o iei de la capat cu alta echipa decat sa ai atatea probleme cu o echipa de top, McLaren s-a comportat cu Hamilton in ultimele campionate de parca nu ar fi vrut sa castige titlul, anul asta au fost sub orice critia, singurii piloti care au revenit pe podium dupa ce au plecat de pe ultimul loc din grila sau de pe linia boxelor sunt Vettel si Hamilton si asta datorita talentului lor, iar ce spun ceilalti chiar nu ma obosesc sa citesc pentru ca frustrarimea ferrari este in floare si cel maiimportant lucru este ca s-a facut dreptate campionatul asta si Vettel este acolo unde isi merita locul.
    13 6
  • Steffy
    Toata povestea asta venind de la cel mai PROST SI INCOMPETETeNT PRINCIPAL din istoria MecLaren nu pare altceva decit o scuza patetica a faptului ca anul asta nu au facut nimic altceva decit sa-i distruga orice sansa la titlu lui LEWIS livrind o masina nefiabila ; prost gindita, prost executata ; probabil ca Hamilton regrega ca nu a p;ecat mai repede de la Meclaren , in ultimul timp echipa asta este din ce in ce mai neserioasa si mai neprofesionista ; de la anul Mercedes sigur va fi o forta si cred ca Lewis se va bate cu sanse reale la titlul mondial
    8 7
  • florin
    vine ham inapoi......
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru