McLaren îi cere lui Perez să lupte pentru poziţii în curse

de Daniel Popescu
Luni, 15.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Martin Whitmarsh i-a solicitat lui Sergio Perez să fie mai agresiv în curse după ce a cedat cu uşurinţă numeroase poziţii în primele trei curse ale anului.

Esential 2 puncte a castigat Perez in primele trei curse ale sezonului
Sergio Perez nu a reuşit să impresioneze în debutul acestui sezon la McLaren şi a obţinut doar două puncte în primele trei curse ale sezonului, prestaţiile sale fiind mai modeste decât cele anticipate de McLaren atunci când l-au adus ca înlocuitor pentru Lewis Hamilton.

Principala critică a şefului Martin Whitmarsh este uşurinţa cu care mexicanul a cedat poziţii în primele trei curse, iar britanicul îl avertizează pe Perez să fie mai "tare" în duelurile cu piloţii rivali.

"Cred că a fost foarte politicos până acum în acest an. Trebuie să se întărească. A fost generos şi le-a permis piloţilor să-l depăşească. Este încă un pilot foarte tânăr într-un echipă mare cu multe aşteptări, aşa că este mai greu pentru el. În plus, are un coechipier (n.r - Jenson Button) care face o treabă grozavă, aşa că există ceva presiune, iar ce s-a întâmplat în China nu poate fi considerat cel mai bun weekend al său", a declarat Whitmarsh pentru publicaţia The Guardian.

Perez a fost implicat într-un duel cu Kimi Raikkonen în cursa de la Shanghai, iar pilotul echipei Lotus şi-a manifestat chiar nemulţumirea prin radio pentru modul în care rivalul său s-a apărat.

Totuşi, Perez nu a reuşit să termine cursa în puncte, în timp ce Button a ocupat locul cinci, în mare parte datorită unei strategii opuse de a rivalilor cu numai două opriri la boxe.

"Nu am fost suficient de rapizi pentru a avea aceeaşi strategie ca ceilalţi. Nu am fi terminat pe cinci (n.r - dacă n-am fi făcut doar două opriri). Mult timp am fost în frunte, dar nu putem uita că avem mai puţine pitstopuri şi că monoposturile mai rapide ne-au depăşit. Până la urmă totul a fost bine şi cred că ar trebui să fim foarte fericiţi având în vedere ce ritm de cursă am avut", a explicat Button.

Via SkySports

Comentarii (7)

  • Esti varza amigos, tu batman batman, nu incepuse campionatu tu ca vei lupta ptr titlu. Singurul lucru ce am inteles de la el este ca promite multe ( VORBE GOALE) , dar in rest este cam luat de valul de competitie de la alti piloti mult mai bine cotati.
    18 2
  • adidor77
    din pacate masina cam lasa de dorit. S-a vazul clar cat s-a chinuit Button ca traga de pneuri ca sa reuseasca aceasta strategie. Perez a avut o oprire in plus si asta explica intr-un fel locul pe care a terminat. Si Button ar fi fost aproape de el daca nu-i reusea strategia. Din pacate sa inlocuiesti un pilot ca Lewis este foarte greu si cei de la McLaren stiau asta foarte bine. Perez este pur si simplu o situatie de compromis asemeni lui Kova. Din fericire atunci cei de la McLaren aveau masina acum... dupa ce nu au piloti nu au nici masina. Anul asta va fi unul negru pentru McLaren. Initial am spus ca Lewis a ales banii in detrimentul performantei dar ... din neferire realitatea m-a contrazis.
    19 1
  • mirel_f1
    poi ce sai ceara atata poate Perez asta e nivelu lui ca pilot dinaia e si Mclaren la nivelul in care e acuma
    7 1
  • florin sm
    2 ani si pereza pleaca cu coada intre bicioare ca si cov
    8 0
  • florin
    Toti pilotii buni au plecat de la mclaren fara sa faca prea multa vechime, pana si copilul lor Ham a plecat fara regret. Decat Perez mai bine il chema pe kov inapoi ca tot una era, pe kov l-am apreciat tot timpul pt caracterul lui.
    5 0
  • Martin iti simti postul in pericol ? :))
    4 2
  • asa le trebuie... nu vad pilotii buni, au vrut mai noi.. Hulkenberg, D resta demult asteapta o oferta buna. Perez nu-i exclus ca intradevar poate ar fi avut anul trec o masina foarte buna si a demonstrat cu asta ceva iar noi ne-am dus cu gandul ca Sauber e o masina proasta iar Perez o face de top. De era asa imi pare ca daca nu era acum pe podium cel putin era in fata lui Button. Sincer ma asteptam ca Button s-o ia de la Perez, insa... Inca una, nu cred ca Button e pilot slab, s-a ca poate da rezultate daca are si masina.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru