McLaren îi va face o ofertă îmbunătăţită lui Hamilton

de Daniel Popescu
Joi, 13.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren este pe punctul de a-şi îmbunătăţi oferta financiară pentru Lewis Hamilton pentru a evita plecarea britanicului la Mercedes.

Esential 20 de milioane de lire sterline pe an este oferta celor de la Mercedes pentru Hamilton
15 milioane de dolari este salariul actual al lui Hamilton la McLaren
McLaren a găsit resurse financiare pentru a-şi îmbunătăţi oferta pentru Lewis Hamilton pentru un nou contract, în condiţiile în care actuala înţelegere urmează să expire la sfârşitul sezonului.

Într-o nouă încercare de a contrara oferta de la Mercedes estimată la 20 de milioane de lire sterline pe sezon, McLaren este pregătită să-i ofere un salariu mai mare decât cel propus anterior.

Informaţia a fost dezvăluită de publicaţia britanică Autosport, care a admis însă că este foarte puţin probabil ca McLaren să-i poată oferi lui Hamilton un salariu egal cu cel pe care îl încasează în prezent, şi anume 15 milioane de dolari anual. Potrivit speculaţiilor, sumele suplimentare pentru oferta lui Hamilton provin de la fondul de investiţii Mumtalakat din Bahrain, care deţine 50% dintre acţiunile echipei.

Urmareste Automarket
McLaren se află într-o situaţie ingrată din punct de vedere financiar, fiind nevoită să mărească oferta pentru Hamilton pentru a evita plecarea acestuia concomitent cu factura de aproximativ 30 de milioane de lire sterline pe care va trebui să o achite anual celor de la Mercedes începând din 2013 pentru furnizarea motoarelor.
În plus, situaţia este complicată şi de speculaţiile potrivit cărora sponsorul principal Vodafone intenţionează să părăsească Formula 1 la expirarea actualului contract în 2013.

Via Autosport Magazine

Comentarii (3)

  • Asta inseamna recunoasterea valorii. Nu un lat in spete cum i-o dat lu' Alonso ...
    5 5
  • Alonso merita salariul urias la orice echipa ar merge. De ce??
    1. pentru ca are nu doar talent ci si coloana vertebrala.
    2. dar mult mai important, vine la pachet cu unul din cei mai importanti sponsori din F1: Banca Santander.
    5 8
  • Marian
    Alonso sigur merita salariul. Si-a scos banii la Ferrari prin titrurile castigate pentru ei pina acum. Sau nu...cand are rezultate e el bun si cand nu are rezultate e masina slaba.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru