McLaren insistă că nu va impune ordine de echipă

de Daniel Popescu
Luni, 10.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a anunţat că Jenson Button este liber să lupte pentru victorii chiar dacă şansele sale la titlul mondial au scăzut dramatic concomitent cu victoria lui Lewis Hamilton de la Monza.

Jenson Button a abandonat duminică în Marele Premiu al Italiei şi are de recuperat nu mai puţin de 78 de puncte în faţa lui Fernando Alonso pentru a-şi adjudeca titlul mondial. În schimb, coechipierul său Lewis Hamilton a câştigat cursa de la Monza şi a redus distanţa faţă de Alonso la 37 de puncte.

Teoretic, McLaren ar putea impune ordine de echipă pentru a-l ajuta pe Hamilton să cucerească trofeul, însă şeful Martin Whitmarsh a exclus această posibilitate. "În acest moment, dinamica echipei este potrivită şi va mai trece ceva timp până când ne vom schimba abordarea", a precizat el.

La rândul său, Button a exclus ipoteza că va adopta tactica lui Felipe Massa, care l-a lăsat pe Fernando Alonso să-l depăşească în timpul cursei de la Monza. "Hamilton face o treabă grozavă. Ca întotdeauna, eu concurez pentru a câştiga. Nu voi ieşi pe circuit pentru a da în gol din pedala şi a sta în spatele coechipierului meu", a explicat britanicul.

Urmareste Automarket
Pe parcursul weekendului de la Monza, Hamilton a afirmat că nu are nevoie de ajutorul lui Button pentru titlul mondial, chiar dacă Ferrari deţine un monopost cel puţin la fel de rapid precum al celor de la McLaren.

"Cred că cei de la Ferrari au fost la fel de rapizi ca noi în acest weekend, cel puţin la fel de rapizi.

Dacă Alonso s-ar fi descurcat mai bine în calificări sunt sigur că ar fi fost lângă mine în cursă şi poate ne-ar fi făcut viaţa un pic mai grea decât a fost. Nu, Ferrari par să fie foarte, foarte rapizi şi trebuie să rămânem în ritm pentru a continua să concurăm cu ei", a precizat campionul mondial din sezonul 2008.

Via BBC Sport

Comentarii (6)

  • mobius
    Hamilton ramane acelasi tip infatuat, lipsit de respect. Alonso s-a descurcat foarte bine si fara problema pe care a avut-o in Q3 este posibil ca rezultatul calificarilor sa fi fost altul. A avut norocul ca Alonso sa fie departe de el in cursa, luptandu-se din greu cu adversarii comuni (opt la numar), el fiind in acest timp liber si nestingherit. Unui altfel de om, sau mai bine zis unui om adevarat, acest lucru i-ar fi impus un oarecare respect.
    8 15
  • altfel
    Asta imi place la McLaren: lasa pilotii sa se lupte pe circuit. Cred ca este sigura dintre echipele de top care fac asta, deocamdata. Respect!

    @mobius
    Nu inteleg unde vezi lipsa de respect aici la Hamilton. Tocmai a spus ca "Ferrari au fost la fel de rapizi ca noi în acest weekend, cel puţin la fel de rapizi."
    14 4
  • Lasa pilotii sa se lupte pe circuit si datorita faptului ca amandoi pilotii fac acest lucru...adica au sanse la victorie. In cazul celor de la Ferrari, Massa nu se mai afla de mult timp in lupta pentru titlu si este clasat deseori in a doua parte a clasamentului..daca ar fi fost si el la nivelul lui Button, sa castige curse, atunci nu existau ordine de echipa.
    4 9
  • pentruaiadeladigi
    Vorbeau aia de la Digi ca Hamilton o sa devina Brand. Bai, baieti de la Digi, voi stiti macar ce inseamna Brand? Cum naibii sa devina ingamfatul asta brand? Tin sa cred ca baietii de la Digi nu prea ies din cabina de comentariu. Beckham e iubit de majoritatea iubitorilor de fotbal, Hamilton abia e iubit de toti fanii McLaren... Asta pentru ca ei credeau ca Hami va fi un fel de Beckham=))
    4 7
  • ma oameni buni...terminati cu tampenia asta cu ordinele de echipa
    e normal ca massa sa se dea la o parte ca el o terminat numa pe 14 si pe 15
    ce sa faca el cu punctele alea ? cum poate sa emita pretentii cand el are 40 si alonso 180.
    nici daca nu ii ziceau de la boxe stia el ca trebe sa il lase pe alonso..pentru ca orice punct conteaza
    1 1
  • mariopiquet
    nu e vorba de nici un ordin de echipa,oricum Alonso era mai rapid decat Massa si nu avea rost sa forteze o depasire riscanta sa iasa o ciocnire,daca Massa avea vreo sansa la podium mai ziceam,chiar imi pare rau ptr el nu a mai terminat demult pe podium si a avut sansa sa ramana in spatele lui Hamilton.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru