McLaren insistă că nu va introduce ordine de echipă

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 02.08.2011
McLaren susţine că Lewis Hamilton şi Jenson Button vor fi în continuare liberi să lupte unul împotriva celuilalt pe circuit, chiar dacă acest lucru afectează negativ şansele la titlu.

Pe parcursul Marelui Premiu al Ungariei, Lewis Hamilton şi Jenson Button au avut mai multe dueluri roată la roată în momentul în care luptau pentru victorie, însă spre deosebire de cursa de la Montreal cei doi au fost capabili să evite un incident care să provoace abandonul unuia dintre ei.

Oficialii McLaren îşi apără decizia de a nu impune ordine de echipă, considerând că acesta este un semn de respect pentru cei doi campioni mondiali care concurează pentru britanici.

"Nu ne vom compromite valorile şi lucrurile în care credem când vine vorba despre curse. Când am fost în Canada i-am lăsat să se descurce şi au avut un acroşaj. Este riscant, dar când ai doi campioni mondiali trebuie să respecţi faptul că ei sunt pe cont propriu în acel moment. Fiecare îşi conduce echipa după propriile reguli, dar dacă te uiţi la istoria noastră şi modul de abordare, noi avem piloţi buni, le oferim o maşină bună şi îi lăsăm să dea tot ce au mai bun", a precizat Jonathan Neale, directorul executiv al echipei McLaren, pentru publicaţia The Guardian.

La rândul său, Button susţine că în momentul luptelor cu Hamilton nu se gândeşte să concurează împotriva coechipierului său, ci că trebuie să termine cursa pe o poziţie cât mai bună.

"Nu te gândeşti la luptă, ci la poziţie.

Am avut o luptă echilibrată roată la roată în primul viraj. Dar dacă ar fi fost cu un alt pilot, aş fi ieşit de pe circuit. Amândoi am câştigat titlul mondial, aşa că nu ne interesează să fim pe locul doi. Vrem să fim primii. Nu aş concura în acest sezon doar cu gândul să-mi înving coechipierul. Ţinta mea nu este Lewis, ţinta mea este prima poziţie", a precizat fostul campion mondial.

Via | The Guardian

Comentarii (6)

  • nu stiu de ce...
    ...dar,spre deosebire de RBR,pe astia chiar ii cred!oricum,mclaren si sauber sunt cele mai frumoase echipe din f1 la ora asta!
    20 4
  • Fair play
    Pentru acest lucru merita respectul si aprecierea noastra.Iata ca de multi ani Mclaren isi mentine aceasta politica si a demonstrat ca se pot castiga multe titluri mondiale si fara ordine de echipa.Un exemplu demn de urmat si de alte echipe ca Ferrari,RBR,Renault in trecut si altele.
    6 1
  • Firestarter
    @angusyoung
    McLaren au castigat un singur titlul in ultimii ani si ala cu ordine de echipa. Despre ce vorbesti aici? "Iata ca de multi ani Mclaren isi mentine aceasta politica si a demonstrat ca se pot castiga multe titluri mondiale si fara ordine de echipa". Poti sa exemplifici sau poate sa dezvolti idea?
    3 8
  • @@
    echipa de suflet .de asta iubesc echipa asta si de pe vremea sena/prost au lasat piloti sa concureze intre ei fara nici o restrictie si cei care spun ca ham a fost favorizat pe timp ce era cu alonso e fff trist .

    ham a demonstrat ca e unu din cei mai buni piloti din marele circ si asta o demonstreaza numeroasele dueluri si podiumuri pe care le are.mie unu imi aduce aminte a sena si aici o sa am o gramada de oameni care o sa imi sara in cap dar sincer vad in ham spiritul ala de luptator de pilot adevarat nu de robotel care e ff calculat .sena nea delectat prin simplu fapt ca a condus la maxim chiar si atunci cand conducea cu zeci de secunde si a bagat masina in zid din cauza ambitiei .
    4 2
  • Firestarter
    Daca te referi la titlul castigat de Hamilton in 2008 eu nu cred ca au fost ordine de echipa atunci.Hamilton a fost mai bun decat Kova,iar spre finalul sezonului era normal ca ,Kovallainen sa-l ajute pe Hamilton deoarece pierduse si matematic sansele la titlu.Dar daca ne intoarcem in timp ne reamintim ca in cazul lui Senna,Prost si Hakkinen nu s-au folosit ordine de echipa.Socoteste si tu cate titluri au castigat Mclaren fara ordine de echipa.In rest tot respectul ptr fanii celorlalte echipe,dar sa nu uitam caF1 este un sport,iar in sport trebuie sa existe fair play.
    4 1
  • Firestarter
    @angusyoung
    Formula 1 este un sport, dar idea de baza este sa spunem adevarul, nu sa mintim. In 2008, Hamilton fost ajutat de coechipier la o anumita cursa, asa cum in acelasi an, Massa a fost ajutat de coechipier la o anumita cursa. Ordinele de echipa au fost inventate de McLaren si folosite preponderent in 1998 si 1999 dupa care voalat le-au folosit si in alte sezoane. Nu au existat ordine de echipa inainte de 1998 pentru ca erau alte reguli iar echipele putea da masina unor piloti sau altora (in anii de inceput era ceva frecvent acest schimb).

    McLaren a castigat multe titluri fara ordine de echipa dar comparativ cu alte echipe, a castigat mai putine fara acele ordine de echipa. Din pacate datoria unui fan este sa spuna adevarul nu sa minta crezind ca face ceva corect. Nu spune nimeni ca Hamilton nu este un pilot bun, sau ca restul nu sunt piloti buni. Pacat totusi ca nu puteti spune adevarul, asa ar arata ca aveti curaj.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru