McLaren insistă că va utiliza motoare Mercedes până în 2015

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren susţine că are contract cu Mercedes până în 2015 pentru furnizarea motoarelor, chiar dacă presa speculează că britanicii vor să folosească unităţi Honda.

Avem un contract cu un partener tradiţional, Mercedes-Benz, pentru 2013, 2014 şi 2015.

Martin Whitmarsh
Sef McLaren
Presa internaţională a relatat în această săptămână că McLaren intenţionează să refacă parteneriatul de succes cu Honda în privinţa motoarelor în 2014 sau cel târziu în 2015. Ipoteza a luat amploare după ce BBC a relatat că McLaren are contract cu Mercedes doar până la finalul acestui an, cu opţiune de prelungire pentru 2014 şi 2015.

Cu toate acestea, Martin Whitmarsh, şeful McLaren, susţine că echipa este sub contract ferm cu Mercedes până la finalul sezonului 2015 şi a exclus schimbarea funrnizorului până la expirarea înţelegerii.

"Vă pot spune că avem un contract cu un partener tradiţional, Mercedes-Benz, pentru 2013, 2014 şi 2015. Aşa că avem un contract, ei sunt partnerii noştri şi vom încerca să câştigăm curse şi titluri mondiale cu ei. Suntem încântaţi de parteneriatul cu Mercedes-Benz şi, cel puţin în ultimii ani, a făcut o treabă fantastică.

Dar pe termen lung cine ştie ce se poate întâmpla?", a declarat el pentru postul britanic de televiziune SkySports.

Cu toate acestea, în calitate de şef al organizatieri FOTA care reuneşte în prezent şapte echipe, Whitmarsh admite că interesul Honda şi al altor constructori este benefic pentru Formula 1, întrucât validează trecerea de la unităţi V8 de 2.4 litri la motoarele V6 de 1.6 litri.

"Am auzit multe speculaţii despre Porsche, Hyundai, Honda, tot felul de nume. Pentru Formula 1, sper că aceşti constructori să revină, pentru că avem nevoie de ei în sport. În acest moment avem Renault, Mercedes şi Ferrari, dar avem nevoie de mai mulţi furnizori de motoare", a mai precizat el.

Via SkySports

Comentarii (2)

  • mirel_f1
    Deci pina in 2015 vom avea tot echipa MClaren Mercedes si asta e bine, pentru ca toti ne-am obisnuit cu MC laren Mercedes sub formatul actual in formula 1si sper sa ramina rot asa si dupa 2015
    2 4
  • Trollolo
    Dupa 2015 vor trece la motoare Ferrari :))
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru