McLaren introduce mici update-uri aerodinamice în Turcia

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 28.04.2011
McLaren susţine că va introduce numai update-uri minore pentru monopostul MP4-26 în perspectiva Marelui Premiu al Turciei.

Prima cursă a sezonului european marchează în mod regulat introducerea unor update-uri semnificative pentru monoposturi, însă McLaren susţine că a abordat o strategie mai puţin spectaculoasă pentru Marele Premiu al Turciei de la finalul săptămânii viitoare.

Potrivit şefului Martin Whitmarsh, McLaren va introduce numai update-uri "mici" pe monopostul MP4-26 la Istanbul, care vizează în principal aerodinamica.

"Nu avem nicio iluzie, trebuie să ne îmbunătăţim performanta din calificări şi cursă dacă vrem să rămânem o ameninţare pentru primele poziţii. În plus, multe echipe pregătesc pachete semnificative pentru Marele Premiu al Turciei; nimeni nu poate sta cu mâinile în sân. Pentru această cursă vom evalua un număr de mici modificări, care includ ceva rafinamente aerodinamice pentru plăcile exterioare ale caroseriei, pe parcursul antrenamentelor libere de vineri. Pasul nostru de dezvoltare este ceea ce ne poate aduce victoria în acest campionat şi mergem în Turcia determinaţi să ne asigurăm că upgrade-urile ne oferă câştiguri practice", a declarat britanicul în cadrul unui preview pentru cursa de la Istanbul.

Între timp, Lewis Hamilton şi Jenson Button consideră că unul dintre elementele cheie ale cursei va fi reprezentat de conservarea pneurilor.

Declaraţiile lor nu sunt deloc surprinzătoare în contextul în care virajul opt al circuitului este unul dintre cele mai solicitante din F1. "Pentru această cursă cred că piloţii vor lucra din greu pentru a conserva pneurile, în special în virajul opt, care este rapid şi denivelat. Este unul dintre cele mai solicitante viraje pentru pneuri din calendar", a precizat Hamilton.

"Simulările noastre sugerează că Turcia va fi un test critic pentru pneuri, în special pentru pneul dreapta-fată, care va fi foarte solicitat în virajul opt", a precizat Button.

Via | McLaren

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru