McLaren îşi concentrează atenţia pe calificări la Monaco

de Daniel Popescu
Marti, 19.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren va încerca să obţină rezultate cât mai bune în calificările de la Monaco, în special ca urmare a faptului că depăşirile sunt dificile.

Primul obiectiv este să maximizăm performanţa noastră de sâmbătă.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
McLaren speră ca în Marele Premiu al statului Monaco să obţină primele puncte din acest sezon, iar oficialii echipei au stabilit deja strategia pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Potrivit declaraţiilor directorului de curse Eric Boullier, McLaren îşi va concentra pe sesiunea de calificări pentru a obţine o poziţionare cât mai bună pe grila de start. Motivaţia este una simplă: depăşirile sunt în mod obişnuit dificile pe circuitul de la Monte Carlo.

"Monaco este un circuit dificil şi solicitant care necesită o abordare complet diferită. Natura străzilor înguste de la Monaco înseamnă mai puţin accent pe putere şi mai mult pe pilotaj şi stabilitate. Pe acest circuit sunt mai mulţi factori decât în alte părţi, cum ar fi traficul, Safety Car-ul sau strategiile neobişnuite, aşa că primul obiectiv este să maximizăm performanţa noastră de sâmbătă.

Poziţiile din calificări pot decide frecvent rezultatul unei curse unde depăşirile sunt dificile, aşa că este important să ne concentrăm pe asta", a declarat el.

Boullier a admis că rezultatele de la Barcelona au fost dezamăgitoare, însă susţine că echipa a fost capabilă să obţină informaţii preţioase.

"Barcelona este un circuit istovitor pentru un monopost de Formula 1, aşa că performanţa noastră relativă a fost încurajatoare până când am descoperit problema cu supraîncălzirea frânelor lui Fernando Alonso. Cu siguranţă am avut ghinion, dar totuşi am fost capabili să ne concentrăm atenţia pe noua noastră provocare", a adăugat el.

Via GPUpdate

Comentarii (6)

  • Eu ma astept ca incepatorii si Maldonado sa scoata SC-ul macar o data in weekendul asta.
    21 0
  • klausnake
    LOL.tare asta,JugaruGabi!
    Maldonado si Grosjean sunt specialistii in asa ceva;pana acum,incepatorii si-au facut treaba mai mult decat cu brio,din punctul asta de vedere,adica au stiut sa stea la cutiuta lor,eventuale mici exceptii...
    12 2
  • F1 Vision
    Sa vedem cum sta treaba in antrenamentele libere, mai ales ca puterea motorului nu prea conteaza aici.
    5 1
  • mobius
    Cred ca toate echipele au facut si vor face acelasi lucru.
    1 0
  • McLada
    McLADA reincarcata......ptiu drace.....
    1 0
  • Eu chiar nu inteleg de ce insulti Lada... e o masina mai buna decat actuala echipa McLaren.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru