McLaren: "KERS ne va ajuta sa fim in frunte"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 12.08.2009
Martin Whitmarsh crede ca sistemul KERS utilizat pe monopostul MP4-24 isi va dovedi adevarata eficienta in a doua parte a sezonului, pentru ca McLaren a revenit printre echipele de top.

Dupa un debut modeste de sezon, McLaren a revenit treptat la forma de anul precedent, izbutind sa obtina prima victorie din 2009 pe circuitul de la Hungaroring.

McLaren spera sa continue prestatiile bune si in a doua jumatate a sezonului si mizeaza in acest sens si pe beneficiile sistemului KERS. Martin Whitmarsh, seful McLaren, sustine ca tehnologia aduce avantaje mai mari atunci cand monopostul concureaza in frunte.

"Cand te calificai in spatele grilei, asa cum s-a intamplat la inceputul anului, KERS nu prea te ajuta la start, pentru ca trebuie sa treci peste faza tractiunii limitate, trebuie sa fii capabil sa accelerezi la maxim, iar daca esti prea in spate nu poti face acest lucru", a declarat britanicul. Acum, pentru ca suntem mai aproape de primele locuri, sper sa fim capabili sa utilizam KERS mai bine la start si este evident ca noi si Ferrari vom incepe sa il utilizam acum".

Tehnologia KERS a fost blamata pentru costurile ridicate de productie, aceasta fiind utilizata de numai patru echipe in acest sezon.

In plus, Renault si BMW-Sauber au renuntat deja la acest sistem, McLaren si Ferrari fiind singurele echipe care utilizeaza tehnologia cu regularitate.

Whitmarsh crede ca echipele au avut nevoie de timp pentru a transforma tehnologia intr-una capabila sa ofere cresteri evidente de performanta si crede ca progresul se va accelera pana la finalul anului.

"Pilotii si echipa invata mai mult. Este un sistem controlat de pilot, foarte greu in termeni de incarcare, care a fost subestimat la inceputul anului. Este o provocare tehnica sa realizezi KERS, sa il incorporezi in monopost minimalizand impactul asupra acestuia si sa fii capabil sa il exploatezi efectiv. Pe masura ce sezonul a avansat, KERS a devenit un element substantial in armonia competitivitatii noastre. Sper ca acesta sa fie privit ca o caracteristica diferentiala si definitorie, nu numai la start ci si in curse in general", a mai precizat britanicul.

In ciuda optimismului afisat de oficialul McLaren, echipele din Formula 1 au decis deja sa abandoneze sistemul KERs in sezonul 2010, ca urmare a costurilor de dezvoltare ridicate.

Via | ITV

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru