McLaren l-a recrutat pe fostul șef Porsche de la Le Mans: Andreas Seidl este noul director executiv al echipei

de Daniel Popescu
Vineri, 11.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a anunțat că noul director executiv al echipei va fi Andreas Seidl, care anterior a fost șeful echipei cu care Porsche a concurat în Campionatul Mondial de Anduranță.

McLaren a traversat o perioadă modestă în ultimii ani, ca urmare a experiențelor negative cu motoarele furnizate de Honda începând din 2014, iar parteneriatul cu Renault început în 2018 nu a dat încă roadele așteptate.

Echipa încearcă să găsească soluții pentru îmbunătățirea performanțelor și, în acest sens, a anunțat nominalizarea lui Andreas Seidl în funcția de director executiv al echipei.

Seidl a fost șeful echipei cu care Porsche a triumfat în Campionatul Mondial de Anduranța și în Cursa de 24 de ore de la Le Mans intre 2015-2017, înainte ca producătorul german să se retragă din competiție.

"Este un privilegiu imens și o provocare și sunt pregătit să fiu devotat. Este ceva extrem de special să am oportunitatea de a contribui la moștenirea McLaren. McLaren are viziunea, conducerea și experiența, dar mai ales oamenii, pentru a reveni în frunte", a declarat el.

El a mai lucrat însă în Formula 1 până în 2009 pentru BMW-Sauber, înainte ca producătorul german să părăsească Marele Circ și să revină în Campionatul German de Turisme (DTM).

Seidl își va intra în atribuții în cursul anului 2019, în timp ce James Key va prelua de asemenea în acest an postul de director de design.

Operațiunile de la circuit vor fi conduse de Paul James.

Via Motorsport

Comentarii (11)

  • Costel
    cand ii nemti la conducere rezultatele nu is departe
    ii singura varianta de suces
    5 9
  • Costel
    succes ii corect
    ii fain acu
    3 7
  • Sa speram ca McLaren va reusii sa ajunga acolo unde ii este locul, in primii 3.
    Daca stau si ma gandesc bine, ar trebui sa fie peste MB, undeva dupa ( sau in fata) lui Ferrari, iar pe locul 3 Wiliams.
    Daca e s-o luam dupa traditie, istorie, skill.
    6 5
  • McLaren a declarat de mai multe ori ca e fan Porsche ...
    1 0
  • Perez a declarat ca a refuzat oferta McLaren pentru 2019 :)))))) Daca si Perez a ajuns sa-i refuze...
    Falimentul scrie pe ei. Acum ca a plecat Alonso o sa le fie greu sa mai atraga sponsori. O sa le scada bugetul. Si nici nu prea au ce sa inventeze pentru ca regulamentul nu permite asta momentan.
    Eu zic ca McLaren o sa ajunga cam ca Williams, doar numele mai ramane din ei si nu mai revine in top. Poate ii cumpara cineva cu multi bani sau poate atrag un constructor, sa vina Porsche sa-i ia de tot.
    3 3
  • @ferr1
    Și McLarenMircea, sau cum Doamne iartă-mă îl chema pe ăla, parcă și-a dat ultima suflare și nu mai tastează&postează o vorbă... asta nu-i bine pentru biata echipă! Dar om vedea ce o să fie...
    1 2
  • @Sumi .Istoria McLaren este strâns legată de MB,victoriile cele mai multe sunt legate de motoarele Mercedes.Ce nu înțeleg este de ce are Ron Dennis acțiuni McLaren.In ceea ce privește MB,ei fiind și lideri mondiali cam de 3 ani incoace la vanzari pe segmentul premium al mașinilor de serie si au investit enorm in simulatorul de la Sindelfingen.Din p.d.v. al banilor își permit mai mult pe cercetare la oară actuală decât tot ce are Ferrari.Imi pare rău pentru italieni,dar numai istoria mai tine cu ei.Ar fi bine pentru spectacol că McLaren să câștige MP in 2019,Renault să câștige și ei,sa fie un concurs intre 4 - 5 echipe și cel puțin 6 piloți,depășiri multe și emoții până la ultima cursă.
    1 1
  • Pardon, cele mai multe victorii si titluri ale McLaren sunt legate de motoarele ... Honda ! La fel si două nume mari, Senna si Prost !
    1 0
  • Istoria succesele McLaren si Ron Dennis se confunda, poate asta e motivul pentru care are actiuni la McLaren. Pana inainte de anii 2000 in afara de Ferrari nu prea au fost contructori care sa fie implicati in F1 atat ca motoristi cat si ca producatori de sasiuri, F1 a fost mai mult o pasiune si mai putin, bani.
    1 0
  • Mda, Mclaren macar nu baga aiurea bani asa cum o fac fierari care de peste 12 ani isi tot iau avant la titluri. Si sunt campioni la locul 2. Fanii fierari, vede-ti-va de barna voastra, ca ceea ce conteaza e titlul, dragilor. In rest e fudulie. Rosie.
    1 0
  • interesant
    dupa traditia Porche cu motor boxer pe spate...cica este un zvon:Andreas Seidl o sa mute motorul pe fata......hai ba ca nu mai pot de ris cu McLada si stirile despre ei :))))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru