McLaren l-ar putea sprijini pe Hamilton în lupta pentru titlu

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 26.10.2010
Lewis Hamilton solicită sprijinul lui Jenson Button în lupta pentru titlu, însă acesta refuză să renunţe prematur la luptă. Decizia va fi luată de Martin Whitmarsh.

McLaren Mercedes se află într-o situaţie delicată cu două curse înainte de final, în urma rezultatelor diametral opuse înregistrate în Coreea de Sud.

Lewis Hamilton s-a apropiat la 21 de puncte de liderul clasamentului general, în timp ce Jenson Button are şanse minime să cucerească un nou titlu mondial după ce a coborât la 42 de puncte în spatele lui Alonso.

Situaţia complexă în care se află echipa a declanşat primele contradicţii intre Hamilton şi Button, primul dintre ei sugerând că ar trebui să fie sprijinit de coechipierul său în lupta pentru titlu.

"Amândoi vrem să câştigăm cât mai multe puncte pentru echipă. Este evident că suntem amândoi departe, el mai departe decât mine. Eu sunt la 21 de puncte în urmă, aşa că trebuie să câştig multe puncte. Nu ştiu ce se va întâmpla, dar trebuie să vorbim cu Martin Whitmarsh (n.r - şeful McLaren) despre ce crede el că trebuie să facem. Tot ce ştiu este că trebuie să termin cât mai sus posibil şi ar fi fantastic să îl am pe Button cu mine", a declarat britanicul.

Cu toate acestea, Button este determinat să continue lupta pentru titlu în Brazilia, întrucât are în continuare şanse matematice la trofeu, afirmând că Marele Premiu al Coreei de Sud a demonstrat că situaţia în clasament se poate schimba radical într-o singură cursă.

"Dacă matematic nu aş putea să câştig campionatul atunci da, l-aş ajuta pe Hamilton.

Dar nu câştigi titlul mondial acceptând înfrângerea înaintea ca totul să se termine. Dacă nu aş fi putut câştiga titlul aş ajuta echipa cât pot de mult. Până atunci voi lupta şi am văzut în Coreea de Sud că lucrurile se pot schimba rapid", a precizat Button.

Situaţia va fi rezolvată de Whitmarsh, care a admis că trebuie să analizeze toate posibilităţile înainte de a lua o decizie clară privind strategia din finalul acestui sezon.

"Ne vom gândi la asta. Am avut o cursă dezamăgitoare cu Button, Hamilton este cu siguranţă în luptă şi din punct de vedere matematic nu este imposibil nici pentru Button, dar este foarte dificil", a precizat şeful echipei britanice.

Ipotetica sprijinire a lui Hamilton de către McLaren în lupta pentru titlu vine după ce Red Bull Racing a admis că l-ar putea favoriza pe Mark Webber în ultimele două curse în detrimentul lui Sebastian Vettel. Ferrari îl sprijină deschis pe Fernando Alonso încă din Coreea de Sud, după ce Felipe Massa a pierdut orice şansă matematică la titlu.

Via | Sporting Life | ITV

Comentarii (13)

  • Titlul corect
    Mclaren il sprijina 110% pe Hamilton! Oare de ce se mai ascund?
    14 3
  • Stoner
    sa decida Whitmarsh pt binele echipei:)
    Ce spuneati fani meclaren?Coechipieri daaa..cu arbitru de centru Whitmarsh.
    13 4
  • hakkinen
    sa-l ajute...dar cum?
    din pacate , nici daca ar vrea, Button nu il poate ajuta pe Lewis, e prea lent ca sa conteze si el cumva.
    8 1
  • baieti
    in acest moment este normal sa se ajute coechipierii intre ei....este ceva normal. Nu este normal, ca inca de la inceput de campionat sa-l avantajezi pe unul si sa-i tai direct macaroana la celalalt. Asta nu este corect....Nu este corect ce-a facut Ferrari inca de la startul acestui sezon cu Massa.....Ganditi macar...daca aveti cu ce....Daca voi credeti ca anul asta la McLaren, Hamilton a fost avantajat in defavoarea lui Button, va inselati amarnic, cred ca urmariti si comentati degeaba despre acest sport. In aceasta situatie, Button, chiar nu mai are sanse la titlu, chiar daca o da el, cum ca in Coreea de Sud s-a vazut ca orice este posibil, este totusi de domeniul SF-ului. Este imposibil ca primii 4 sa abandoneze in cele doua curse, iar el sa le castige....N-are ce sa mai faca, iar intr-un fel si-a dat acordul sustinerii lui Hamilton in lupta pentru titlu. Eu cred ca este suficient de matur si sa ia realitatea asa cum este. Pe de alta parte, Button nu este rapid, precum 3 dintre cei 4 care au ramas in lupta, plus ca monopostul pe care-l are, nu este cel mai bun. Ceea ce mai poate sa faca, este sa ii incurce pe rivalii lui Ham si sa adune cat mai multe puncte pentru McLaren, clasare cat mai buna in calificari.....
    4 12
  • Diesel
    KaNe
    Mai baiete, tu ai vazut cursa din Bahrain?Ai vazut inceputul sezonului sau vorbesti, cum ti se mai intampla, doar ca sa te afli in treaba.Daca n-ai vazut cursa iti dau eu un link.
    10 2
  • Diesel
    vad ca te bagi aiurea-n seama, iar ca sa-ti raspund.....de unde naiba ai scos faza cu cursa din Bahrain?? Am zis eu ceva de cursa aceea?? Cand am zis ca Alonso a fost favorizat inca de la inceput, nici prin maneca nu mi-a trecut acea cursa, care a fost prima si pe langa faptul ca a fost foarte plictisitoare si anosta, Alonso a castigat oarecum meritat ca urmare a abandonului lui Vettel. Nici macar n-am pomenit nimic de acea cursa si deja sari ars. Ceea ce am vrut sa evidentiez, a fost faptul ca avantajarea lui Alonso s-a observat vizibil(de catre fani, de catre mass-media) cam de la startul acestui sezon....Acest inceput de sezon poate insemna si cursa cu nr 2, 3, 4, 5, 6. Repede va sare ketchup-ul!!!!
    2 10
  • Diesel
    cum sare ketchup-ul?
    "Nu este corect ce-a facut Ferrari inca de la startul acestui sezon cu Massa." si "Nu este normal, ca inca de la inceput de campionat sa-l avantajezi pe unul si sa-i tai direct macaroana la celalalt".
    Poate ca nu ai proprietatea propriilor cuvinte si atunci inteleg."Startul sezonului" inseamna prima cursa.Oricum, ce incriminezi tu n-are legatura cu
    inceputul este cat se poate de la "mijlocul" sezonului.Despre felul in care "sare ketchup-ul"..
    8 2
  • Gata
    Diesele.....Chiar nu am chef sa intru in polemici cu tine. Mi-s satul de flame-uri. Fiecare cu parerea lui. O zi faina.....
    2 3
  • Sf McLaren
    Unde sunt cei scandalizati de ordinele de echipa Ferrari ?

    Macar italienii o dau pe bune , spre deosebire de sfintii de la McLaren .
    6 2
  • Diesel
    KaNe
    O zi buna.
    3 0
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    McLaren vs Ferrari (Good vs Evil) sau cum as spune eu, Beyond Good and Evil :P

    In cateva curse de la inceputul sezonului, desi Alonso a stat in spatele lui Massa, spunea ca Di Monte nu-i lasa sa aiba acrosaje, si in afara de o spartura la un pneu (nu mai stiu exact care) ambii piloti s-au ajutat pe cat au putut fara sa se ascroseze. Incepand cu Valencia, forma lui Alonso a inceput sa creasca, constant as spune, iar forma lui Massa a inceput sa scada, culminand cu Singa (unde in cursa... nu este nimic de spus). Decizia echipei de a-l favoriza pe Alonso in Germania se pare ca le-a adus atat pozitia Nr.1 in clasamentul pilotilor cat si o forma foarte buna a ambilor piloti (cu cateva exceptii) + un moral si o motivare as spune extraordinara a echipei tehnice. This is the Evil part :P

    McLaren are 2 piloti ambii campioni mondiali. Very Good :) But, si este un BUT foarte mare, Button nu a tinut pasul cu Hamilton, dar nici nu stim daca a fost "ajutat" de echipa (discutabil oricum, din orice pct de vedere). Hamilton a castigat in Canada, Turcia si Spa. (in Turcia spunea ca accidentul celor de la Red Bull a fost ca la televizor, asa cum i s-a intamplat si lui la Monza si Singapore). La Valencia spunea ca Alonso are un punct slab, adica se interesa prea mult de ce facea el pe pista, si uite ca s-a intors impotriva lui. Alonso a dovedit deja de prea multe ori ca a trecut peste "Hamilton syndrome" (figurativ vorbind) si in ultimele curse desi nu cred ca a mers la limita masinii (cred ca din cauza motorului) a detinut un control absolut al monopostului.

    Button a castigat doar 2 curse, din cauza unor strategii care pe finalul sezonului nu i-au mai mers, in rest... a stat cuminte in spatele lui Hamilton. Nu discutam despre ordine de echipa pentru ca nu-si au rostul dar nu inseamna ca nu exista. Inseamna doar ca navigam pe un teren mlastinos.

    Intrebarea.... Good vs Evil suna frumos, dar... Hamilton nu-l are nici pe Massa si nici increderea lui Alonso. Mai conteaza cine pe cine ajuta? Monoposturile Ferrari sunt cele mai durabile mai ales daca ne gandim ca au fost tinte ale multor piloti si totusi nu au decat un singur abandon din cauza unui accident (Massa cred ca este, parca in Japonia). Chiar conteaza daca Button il ajuta pe Hamilton sau nu? Parerea mea este ca nu, nu conteaza. Daca Hamilton are incredere in masina, stie si singur ce sa faca, dar... stiti si voi raspunsul deja.
    5 2
  • salutare
    pilotii Mclaren ar trebui,ca sezonul viitor sa ii scoata pe cei de la Ferrari si RedBull,in 2-3 curse la inceput de sezon,ca sa vada si ei cum este sa pierzi campionatul pe barba altora!!!!!!!!
    2 4
  • Stoner
    mad79
    Pai a incercat Hamilton dar s-a lovit cam tare de cauciucul lui Massa..eu in locul lor n-as risca la ce monopost au.Oricum interesant argument din partea unui fan meclaren..:)daca numai asa pot castiga campionatul pilotii meclaren pot sa stea linistiti.Se ocupa Webber de ei.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru