McLaren, la un pas să fie sponsorizată de regimul Gaddafi în 2010

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 28.04.2011
Regimul dictatorului libian Gaddafi a fost interesat să sponsorizeze McLaren cu 28 de milioane de euro în sezonul 2010, însă în cele din urmă a renunţat la proiect.

McLaren Mercedes a fost foarte aproape să obţină anul trecut un contract de sponsorizare în valoare de 28 de milioane de euro din partea regimului Gaddafi care controlează Libia, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia britanică Daily Mail.

Sursa citată susţine că Ministerul Turismului din Libia, controlat de Saif Gaddafi, fiul Colonelului Gaddafi, a fost interesat să pătrundă în Formula 1 la începutul anului trecut, iar fostul pilot de Formula 3 Alex Waters a intermediat discuţiile dintre acesta şi McLaren Mercedes.

Echipa britanică s-a arătat interesată de ofertă şi a produs o versiune digitală a monopostului MP4-25 care a inclus un logo turistic "Visit Lybia", însă în cele din urmă Saif Gaddafi a renunţat la proiect din motive necunoscute.

Informaţiile publicate de Daily Mail au fost confirmate de un purtător de cuvânt al echipei McLaren. "McLaren a fost abordată de Alex Waters în luna ianuarie a anului trecut. Waters ne-a întrebat dacă suntem interesaţi să întâlnim un consorţiu din Libia pentru un contract de sponsorizare.

Am explorat această opţiune împreună cu Waters şi i-am trimis pe mail o ilustraţie realizată pe computer cu posibilul aspect vizual al monopostului McLaren dacă o astfel de sponsorizare ar avea loc, dar nu a avut loc nicio întâlnire între personalul McLaren şi personalul consorţiului din Libia. Prin urmare, înţelegerea nu s-a perfectat", a precizat un purtător de cuvânt al echipei de la Woking.

În prezent, Libia se află în război cu ţările occidentale după ce Colonelul Gaddafi şi-a atacat proprii cetăţeni ca reacţie la manifestaţiile acestora pentru schimbarea regimului politic.

Via | Daily Mail

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru