McLaren: "Lupta pentru titlu va fi foarte echilibrată"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.03.2012
McLaren anticipează că Jenson Button şi Lewis Hamilton vor fi competitivi în sezonul 2012, însă consideră că luptă pentru titlu va fi foarte echilibrată.

McLaren abordează cu încredere debutul noului sezon al Formulei 1, pe baza rezultatelor convingătoare obţinute în cele trei sesiuni de teste din această iarnă.

Totuşi, deşi îi vede pe Jenson Button şi lewis Hamilton în lupta pentru victorii, şeful Martin Whitmarsh anticipează că niciun pilot nu va fi capabil să domine Formula 1 în maniera în care Sebastian Vettel a cucerit anul trecut trofeul suprem.

"Impresia noastră este că suntem competitivi. Vestea proastă este că nu credem că vom domina, dar vestea bună este că se pare că nimeni altcineva nu va fi dominant. Cantitatea de carburant şi programul pentru pneuri interferează cu abilitatea de a judeca performanţa relativă, dar stinturile lungi oferă o estimare mai corectă pe baza căreia credem că suntem competitivi."

"Am adus modificări şi dezvoltări pentru monopost şi acestea au furnizat performanta aşteptată. Fiabilitatea, competivitatea şi răspunsul la schimbări ar trebui să ne ofere sentimentul că suntem competitivi.Datorită echipei puternice şi a celor doi piloţi înfometaţi, ne aşteptăm să câştigăm curse, iar dacă putem câştiga suficient de multe curse putem câştiga şi campionatul", a declarat britanicul.

Principala întrebare pentru McLaren rămâne însă dacă Lewis Hamilton va fi capabil să treacă peste parcursul modest de anul trecut şi peste numeroasele probleme de ordin personal pentru a reprezenta o ameninţare pentru titlul mondial.

Whitmarsh îl sprijină pe britanic şi aşteaptă o revenire în forţa din partea acestuia.

"Hamilton este un individ extrem de competitiv. Are standarde foarte înalte. A câştigat doar trei curse anul trecut, mai puţin decât se aştepta el însuşi. Când ai un sezon sub propriile tale aşteptări, atunci te concentrezi şi îţi reconsideri abordarea. Dacă vrea să aibă o carieră lungă plină de succes, atunci trebuie să pună în echilibru bucuriile vieţii şi sporturile cu motor, pentru a fi competitiv şi concentrat", a mai precizat el.

Via | BBC Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru