McLaren mizeaza pe KERS la Monza

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 04.09.2009
McLaren considera ca sistemul KERS va contribui la un rezultat bun pentru echipa in Marele Premiu al Italiei de weekendul viitor.

Circuitul de la Monza este cel mai rapid din calendarul competitional, iar configuratia acestuia favorizeaza tehnologia KERS datorita liniei drepte de start-sosire foarte lungi.

Acesta este unul dintre motivele pentru care McLaren anticipeaza ca va fi competitiva in cursa din Peninsula de saptamana viitoare.

"Monza este un circuit de putere si, cu ajutorul sistemului KERS, ar trebui sa vedem viteze incredibile, mai ales in calificari cand pilotii vor utiliza de doua ori sistemul pe linia dreapta de start-sosire", a declarat Martin Whitmarsh, seful echipei McLaren.

La randul sau, Heikki Kovalainen anticipeaza ca monopostul MP4-24 va beneficia din plin de calitatile tehnologiei. "Avem si beneficiul sistemului KERS pe liniile drepte, care ar trebui sa ne ofere un avantaj mai mare pe un singur tur, mai ales in calificari", a precizat finlandezul.

Cu toate acestea, McLaren nu se vede drept favorita la victorie in Marele Premiu al Italiei, intrucat plutonul fruntas este foarte compact in acest sezon.

De altfel, ultimele 6 curse au fost castigate de 6 piloti diferiti, o premiera pentru Formula 1 dupa o pauza de 24 de ani.

"Nicio alta echipa nu a castigat mai multe puncte decat McLaren in ultimele patru curse. In ultimele cinci curse vrem sa consolidam acest lucru cu o ambitie sanatoasa, fara sa ne vedem drept mari favoriti pentru Monza. Vor fi cel putin 5 favoriti, ceea ce este foarte bine pentru sport", a declarat Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes.

In prezent, McLaren si Ferrari sunt singurele echipe care utilizeaza in mod constant sistemul kERS, insa Renault a dezvaluit recent ca analizeaza posibilitatea de a introduce sistemul lui Monza.

Via | McLaren

Comentarii (19)

  • Atat Martin. Bravo Heikki.
    Hai sa castigam la Monza in fieful italienilor sa aducem cu botu pe labe tribunele arhipline care vor fi toate in rosu. Mclaren mereu a facut curse bune la Monza, ar fi superba o victorie a lui Lewis in fata suporterilor italieni, sa mearga acasa deceptionati cu totii. Abia astept cursa. Sper sa conteze de la Monza incepand faptul ca Ferrari a inghetat dezvoltarea F60 si sa le dea clasa Lewis :)
    0 0
  • Firicel zice...
    ,,. Mclaren mereu a facut curse bune la Monza,'' asa e..mai ales cand Mika Hakkinen a plans sii trantit casca prin boschetii si plangea... forza Ferrari &Fisico!!!
    0 0
  • MULTE GLUME AU MCLAREN IN PACHET
    MA BUCUR CA HAM SI GASCA SPERA CA DE VISAT AU INCEPUT DE LA SFRASITUL ANULUI TRECUT IAR PANA ACUM A FOST UN COSMAR PENTRU EI, CU O CURSA NU SE FACE PRIMAVARA, APROAPE 2, DAR LA A 3 CURSA NICI O SANSA CU TOT CU KERS, SPE MACAR SA FIE O CURSA FRUMOASA INDIFERENT CINE SE SEMNEAZA CA CASTIGATOR
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Monza
    Sincer sa fiu eu le doresc celor de la McLaren curse numai cum a fost cea de la Spa, dar daca se va intampla o cursa a Lewis ca a lui Mika din 1999 nu m-as supara, evident :)
    0 0
  • :)))
    :))) Ma pufneste si pe mine rasul cand imi amintesc de Mika cum o mers si o plans acolo in boscheti si era filmat din elicopter :)) Da ce ghinion o avut atunci, conducea cursa nu era presat de nimeni, aluneca la un moment dat masina si iese in decor, dar nu izbeste nimic, doar iese in afara pistei, nu inteleg nici pana azi cum s-a putut opri motorul la masina atuncea sau a oprit-o el. De iesit putea foate bine de acolo ca nu era mult nisip. Oricum au fost super imaginile cu Mika atunci la Monza. A mai plans odata si la Sepang in acelasi ani, cand a fost dubla Ferrari, cu Irvine castigand si Schumahcer pe doi. Pe podium a plans un pic... asa mila mi-a fost de el atunci :(
    0 0
  • mda...
    ce noroc cu Fisico la Ferrari:)) Abia a luat si el cateva puncte acolo si gata , e direct Fangio! Abia astept sa-l vad cum se taraste pe ultimele locuri , urmand glorios traseul bine stabilit de Badoer. Terminati cu prostiile , Ferrari nu mai pot fi resurscitati anul acesta! Revine Brawn in forta!
    0 0
  • brawn
    s-au "culcat pe lauri" o jumatate de sezon mizand pe avansul urias de la inceputul sezonului.Ei bine,acum lucrurile s-au schimbat radical in conditiile in care nu au niste piloti de exceptie, nu le va fi usor sa se mentina in fata.
    0 0
  • buna
    stirea asta nu trebuia punctata?intreb si eu ca Ferrari,primeste punce si cand se flatuleaza!!!intreb si eu!
    0 0
  • NeoGalaxy
    Cursa Ratata...
    "30 years ago (September 9 1979)
    Team McLaren continued with the unloved M29, Patrick Tambay qualifying 14th and John Watson starting from 19th. The race was equally unproductive – Tambay retired after three laps with engine problems while Wattie lasted until lap 13 before crashing out."

    Deh... se pare ca a fost o cursa super... dar eu ma nasteam... 2 luni mai tarziu :)))))
    0 0
  • sa vedem
    Stiti cum e, cel mai bun sa castige, dar sistemul kers pe circuitele de viteza nu prea au efect, asa cred eu.
    Cat despre Ferrari tre sa recunosc sunt putin in urma celor de la McLaren, dar eu sper sa ma insel stiti voi de ce.
    Acele curse sunt de poveste sper sa vedem mai multe curse de genul acela
    0 0
  • @sorin666
    kers este facut pentru circuitele de viteza...da..mclaren este peste ferrari..calsamentul confirma
    0 0
  • @scuderia
    Nu vreau sa fiu rautacios dar dupa cum stiu eu kers-ul da randament mai mult pe circuitele virajate (lente cred eu)
    Cat despre clasament :
    Clasament echipe

    * 1 Brawn GP 128p
    * 2 Red Bull 104.5p
    * 3 Ferrari 56p
    * 4 McLaren 44p
    * 5 Toyota 38.5p
    * 6 Williams 30.5p
    * 7 BMW Sauber 18p
    * 8 Renault 16p
    * 9 Force India 8p
    * 10 Toro Rosso

    Clasament piloti

    * 1 Jenson Button 72p
    * 2 Rubens Barrichello 56p
    * 3 Sebastian Vettel 53p
    * 4 Mark Webber 51.5p
    * 5 Kimi Raikkonen 34p
    * 6 Nico Rosberg 30.5p
    * 7 Lewis Hamilton 27p
    * 8 Jarno Trulli 22.5p
    * 9 Felipe Massa 22p
    * 10 Heikki Kovalainen 17p
    Fi mai atent (si obiectiv pe de alta parte)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @sorin666
    Felipe Massa nu mai candideaza anul acesta, deci este de asteptat sa fie depasit. La Constructori, Ferrari este in fata celor de la McLaren si cu sanse foarte bune sa ramana asa, iar la Piloti, Kimi este in fata celor de la McLaren si cu sanse la fel de bune sa ramana tot asa. Deci... la ce sa fim atenti? Eu sunt chiar curios ce nu am observat. Asta daca facem exceptie de faptul ca Kova cu toate ca are o masina extraordinar de avansata, o masina capabila de cel putin 10 victorii in urmatoarele 5 curse (dupa cum ne spune Mama Omida alias McLaren_Mircea probabil nascut in 1984 deci cu vreo 5 ani mai mic ca mine :)), nu a reusit inca sa depaseasca un pilot care nu va mai concura anul acesta, fiind inca la 5 puncte in spatele lui.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @sorin666
    Referitor la Kers, aici ai dreptate, practic este foarte util pe circuitele incete, sa vedem cat de util este pe un circuit rapid deoarece pe Monza se franeaza doar in 2 locuri foarte brusc, desi... este foarte avantajos la start.
    0 0
  • @neo
    nota 10 pt comentariu:))...si nici hammy nu a fost in stare sa-l depaseasca pe massa....doar in ungaria cand si atunci cu ghinioonul lui alonso a castigat...si massa nu a concurat in acea cursa...@sorin666- mclaren cu tot cu masina lor super rapida, cu 2 piloti care au castigat puncte nu a fost in stare sa depaseasca ferrari in clasamentul constructorilor care are un singur pilot care intra in puncte...
    0 0
  • NeoGalaxy & scuderia
    Recunosc ca am gresit , scuze, (am interpretat/inteles eu gresit comentariul lui scuderia) dar m-am referit la Performanta masinilor nu la clasament. Cum va fi clasamentul la finalul campionatului eu nu stiu. Si mai spun ceva, Neo uiti ca si Fisi are o anumita experienta in F1 si mai ales a demonstrat in Belgia ce poate face si de ce e capabil, deci in momentul de fata Kimi si Fisi (cred eu) sunt peste Lewis si Kova cu tot ca Lewis e in momentul de fata campionul en-titre.
    Totul depinde de fiabilitate, performanta si mult noroc !
    P.S. Mircea e un baiat care imi place e optimist din cale afara si il respect ptr asta si eu am fost candva ca el fara simtul obiectivitatii dar asta la o varsta mult mai frageda ca a lui
    0 0
  • ;)
    Mama Omida prevesteste o victorie a lui Lewis la Monza, sau daca nu victorie, cu siguranta in fata masinilor rosii. Ce satisfactie o sa am duminica viitoare sa vad zecile de mii de fani Ferrari plecand acasa deceptionati, deziluzionati si dezamagiti de o cursa a lui Lewis cu dedicatie speciala pentru toti italienii in stilul "Now, watch me win it!". Sorin666 nu sunt prea optimist sau lipsit de obiectivitate: chiar daca in clasament Ferrari sunt peste, potentialul Mclaren este mult mai mare in contextul in care Ferrari nu mai dezvolta masina, lucru care nu are cum sa nu se vada pana la urma. Are dreptate NeoGalaxy, sunt mai mic ca el cu 5 ani si Kova ii varza ca pilot, dar cum se stie juca Lewis cu volanul si acceleratia nimeni nu-l intrece. .. P.S Nu te lasa demoralizat sorin666 de clasamentul de la ora actuala, ii mult mai important pana la sfarsit care masina are un potential de exprimare mai mare...
    0 0
  • Mclaren_Mircea_1984
    Ma bucura felul in care iti aperi echipa si cum ti-am zis te respect ptr asta cum am zis mai sus cel mai bun sa castige, in rest mult succes!
    0 0
  • ptr toti prietenii
    Nu va cistiga ,niciFerrari nici McLaren, ci altcineva.O sa vedeti....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru