McLaren mizează pe un start cu victorii în sezonul 2012

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.11.2011
McLaren consideră că este esenţial să obţină victorii din primele curse ale sezonului 2012 pentru a putea lupta pentru cele două titluri mondiale.

Red Bull Racing a dominat autoritar Formula 1 în ultimii trei ani şi a cucerit ambele titluri mondiale două sezoane consecutiv, în primul rând datorită victoriilor în serie obţinute în startul campaniilor.

Tocmai de aceea, McLaren intenţionează să înceapă sezonul următor printr-o serie de victorii care să propulseze echipa spre cele două titluri mondiale, potrivit declaraţiilor şefului Martin Whitmarsh.

"Având în vedere standardele înalte ale McLaren,  acesta nu a fost un an productiv. Ne-am asigurat locul doi în clasamentul constructorilor, dar este evident că vrem să câştigăm mai multe curse. Trebuie să ieşim rapid din pluton şi să ne asigurăm că vom câştiga curse la începutul anului viitor. Am avut un start lent în acest an, dar avem doi piloţi grozavi şi o echipă grozavă de bărbaţi şi femei", a precizat el cu ocazia lansării unei noi unităţi de producţie pentru maşinile de stradă ale companiei McLaren. 

La rândul său, directorul executiv Jonathan Neale crede că McLaren a demonstrat în ultimii ani că este mereu în topul Formulei 1, singurul dezavantaj fiind că echipa nu câştigă foarte multe titluri.

"Trebuie să începem în formă anul viitor.

Am demonstrat că putem rămâne în apropierea oricărei echipe, am câştigat constant curse, sunt constant pe podium, dar nu câştigăm suficiente campionate şi asta este frustrant", a declarat el.

Ultimul titlu al piloţilor cucerit de McLaren datează din 2008 (Lewis Hamilton), însă britanicii nu au mai câştigat titlul constructorilor din 1998.

Via | BBC Sport

Taguri: McLaren, Whitmarsh

Comentarii (4)

  • Antiretardati
    @McLaren
    Iar pentru titlurile din 1998 trebuie sa-i multumeasca lui Coulthard.
    5 14
  • ayrton4ever
    @antiretardati....fara "anti"
    detseptule, daca te referi la incidentul de la Spa, hakkinen si fara punctele alea ar fi luat titlul...deci mai documenteaza-te... sau ia un flacon de pastile si scapa-te de frustrari... si pe noi de un "consumator de aer"
    11 3
  • ayrton4ever
    @antiretardati....fara "anti"
    *desteptule
    7 2
  • With Lewis to the bitter end
    nu va mai legati de Mclaren. Il au pe Lewis Hamilton. Murim pe mana lui Lewis. Sa ii dam lui Button pijamale pentru anul viitor.
    10 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru