McLaren: "Monopostul actual, un laborator de teste pentru cel de anul viitor"

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a caracterizat actualul monopost drept un "laborator" de dezvoltare pentru maşina echipată cu motor Honda cu care va concura în sezonul 2015.

Esential 6 este locul ocupat de mcLaren in clasamentul constructorilor
97 de puncte a acumulat McLaren in sezonul 2014
McLaren se pregăteşte intens pentru sezonul 2015 al Formulei 1, atunci când va utiliza motoare Honda în locul celor furnizate de Mercedes.

Aparent, schimbarea este una semnificativă, însă britanicii au adoptat o strategie prin care continuă dezvoltarea actualului monopost. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că regulamentul tehnic este stabil, ceea ce permite echipei să experimenteze.

"Dacă ne amintim regulamentul, acesta este acelaşi pentru saşiu şi cutii de viteze. De fapt, dezvoltăm monopostul şi vom continua să-l dezvoltăm pentru mult timp. Cele mai multe update-uri de pe acest monopost vor fi integrate în monopostul de anul viitor şi de aceea folosim actuala maşina ca laborator pentru anul viitor", a explicat Eric Boullier, directorul de curse al celor de la McLaren.

În acest sens, McLaren va fi una dintre numeroasele echipe care se va prezenta cu update-uri majore la primul Mare Premiu de după pauza de vară, care va avea loc pe circuitul de la Spa-Francorchamps spre finalul lunii august.

"La Spa-Francorchamps avem un upgrade semnificativ şi apoi încă unul în Singapore", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (14)

  • Trebuie dezvoltat monopostul doar atat cat se poate duce mai departe pe mp4-30. De aceea nu vedem la Mclaren placi laterale inguste si dezvoltare mai multa in partea din spate in jurul motorului deoarece pentru anul viitor acest segment al masinii va trebui redesenat complet in jurul motorului Honda. Mclaren ramane pe acelasi design conservator de la inceputul sezonului, deoarece dezvolta doar aripi spate, fata, suspensii, nas, lucruri care vor fi transferate pe mp4-30.
    Oricum dupa Spa, Monza, Singapore lucrurile vor fi clare pentru primele 2 locuri si celelalte echipa vor reduce si ele consistenta updateurile.

    Let's keep it straight Eric... because... we are building an empire...
    13 20
  • @Mirciulica
    Vise placute fiule!
    6 1
  • FERRARI
    http://www.roadandtrack.com/go/news/ferraris-steering-system-patent-should-increase-precision?src=spr_FBPAGE&spr_id=1459_79284000
    2 0
  • Mirciulica ,,, ti-am mai spus ,singura optiune Honda sa vina si cu Marqez , sau cu cel mai complet pilot la ora actuala , ca va place sau nu ,,Alonso ,,Fortzaa rosaa
    12 6
  • @ss76

    Il respect pe Alonso, e bun, dar il detest pentru caracterul si ifosele pe care le face in echipa. Punand ambele lucruri in balanta iti spun cu mana pe inima ca nu il vreau in echipa, atat imi e de antipatic. Dar pe de alta parte am si moftul asta, capriciul asta sa il vad la Mclaren un pic sa moara toti Ferraristii de pe automarket de ciuda ca pilotul lor fanion vine la marea rivala Mclaren.
    13 13
  • Mirciulica ,,ti-am mai spus ,te faci frate cu dracu pina treci puntea ,eu unul il sustin unde sa-r duce si deocamdata Fortzaa Rosaa
    10 6
  • @ss76

    Atunci se pare ca vei veni alaturi de echipa mea in 2015 daca nu, cu siguranta in 2016, sa-l sustii pe Alonso :))
    Nu o sa mai spui Fortza Rossa ci "Ai shi teru Alonso"(in japoneza "te iubesc Alonso) :))
    3 6
  • @Mirciulica
    Tu abia vorbesti corect romana si vii si agiti apele in japoneza...
    6 0
  • Prostii. Nu pleaca Alonso de la Ferrari! Mclaren nu are cum sa fie mai buna ca Ferrari in 2015. Eventual spaniolul se poate decide pentru 2016 unde merge. Mai e si Mercedes, Red Bull in carti pentru el. Nu are sens sa se duca la Mclaren din 2015. Il lasam pe baiatul asta care tot vorbeste pe-aici sa-si construiasca imperiul. Foarte probabil nu in F1.
    4 3
  • @Mircea

    masina McLaren pentru 2015 va fi un esec ...
    pe 2016 ar putea sa scoata si McLaren ceva bun, ramane de vazut

    nu merg dezvoltarile de genul

    facem upgrade pe fata dupa care redesenam spatele ... serios???

    dc Alonso merge la McLaren pentru 2016 ii urez bafta, un sezon il iert sa castige acel mult dorit titlu numarul 3
    desi as prefer sa o castige cu Ferrari ... paote 2015 ... deocamdata slabe sanse
    6 1
  • @Automarket

    despre acesta voi nu ati auzit nimic?

    Caterham… or otherwise

    This is probably the most enigmatic part of silly season, making speculating very tricky and frankly pointless.

    We know that Colin Kolles has a slot on the 2015 grid with a Romanian outfit, Forza Rossa. We also know that he has recently brokered the sale of Caterham. If two and two do make four, one would expect the team to rebrand as Forza Rossa for 2015, even though Kolles has insisted the two projects remain separate.

    Basically, these seats are available to the highest bidder. Carlos Sainz Jr. has been linked to the seat before next year, so maybe Red Bull would look to make this a ‘fifth’ seat on the grid.

    Otherwise, it’s very open. Marcus Ericsson could get another season despite a rather quiet debut season, and drivers such as Jolyon Palmer may be interested in the seat, even if it seems to be a bit of a poison chalice.


    http://www.gptoday.com/full_story/view/496774/Making_sense_of_silly_season_and_the_2015_driver_market/
    4 2
  • De unde stii tu cum va fi mclaren la anul? Sau esti si tu vreun mare ingjner al ingineriei f1 de asterni pe aici lucruri numai de tine stiute? ...motorul honda cu siguranta va fi un outsider f puternic si uite asa poate il vedem din nou pe button campion, este o parere, nu o afirmatie cum aberezi tu pe aici ca mclaren va fi un esec, dar na ....te las sa iti fumezi mahoarca in continuare.
    3 5
  • @@Soxy
    imi pare rau daca ti-am stricat ziua :))))))
    se pare ca tu esti in cunostinta de cauza de vezi motorul Honda "outsider foarte puternic" si Button campion ... hai serios :)))))))

    spre linistea sufletelului tau reformulez afirmatia mea:

    dupa parerea mea masina McLaren pentru 2015 va fi un esec ...

    iar tu ar trebui sa iei un calmant, esti cam frustrat (adica esti un alt fan care se cufunda inutil si infantil in succesul/insuccesul echipei favorite) ... vorbeste cu Micea sa-ti explice ce si cum despre McLaren ... el stie cel mai bine ;) ... si macar posteaza dupa numele lui de login si nu se ascunde dup un @ ...
    5 1
  • http://www.omnicorse.it/magazine/40660/f1-mclaren-nuovo-fondo-a-spa-pensando-al-2015

    Conform italienilor de la Omnicorse, pachetul de update-uri aduse de Mclaren la Spa, chiar este unul serios, asa cum afirmase anterior Boullier. Mclarenva avea o pdea noua, un difuzor nou, dar si aripa fata si aripa spate noi.

    Tot pe omnicorse intr-un alt articol Alonso neaga ca ar fi cerut sau ca ar fi in discutii pentru prelungirea unui contract in valoare de 35 de milioane pe an.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru