McLaren neagă intenţia de a vinde 25% din acţiuni miliardarului Lawrence Stroll

de Daniel Popescu
Marti, 07.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a negat speculaţiile potrivit cărora Mansour Ojjeh, unul dintre acţionari, intenţionează să-şi vândă pachetul de 25% dintre acţiuni miliardarului canadian Lawrence Stroll.

Esential 25% din actiuni detine Mansour Ojjeh la McLaren Group
Publicaţia italiană Autosprint a relatat marţi că omul de afaceri saudit Mansour Ojjeh, care deţine 25% din acţiunile McLaren Group prin intermediul producătorului de ceasuri TAG Heuer, intenţionează să se retragă din activitate.

Acesta ar fi interesat să vândă pachetul de 25% din acţiuni şi l-ar fi contactat în acest sens pe miliardarul canadian Lawrence Stroll, despre care presa internaţională a relatat recent că este interesat să achiziţioneze Marussia sau Sauber.

McLaren susţine însă că informaţiile sunt false, întrucât orice acţionar este obligat să facă o ofertă de vânzare altui acţionar înainte de a putea vinde acţiunile. "McLaren nu a primit nicio notificare din partea niciun acţionar cu privire la dorinţa de a vinde acţiunile companiei. Pentru a putea vinde acţiunile, acestea trebuie mai injtai să fie oferite celorlalţi acţionari.

Prin urmare, aceste zvonuri nu au niciun fundament", a declarat un purtător de cuvânt al echipei McLaren.

Acţionarul principal al McLaren Group este fondul suveran de investiţii al statului Bahrain, care deţine 50% din acţiuni. Ojjeh deţine un pachet de 25% din acţiuni, la fel ca şi CEO-ul Ron Dennis. Anterior au existat speculaţii despre interesul lui Dennis de a cumpăra acţiunile lui Ojjeh prin intermediul unor investitori din China.

Via McLaren

Comentarii (2)

  • Am vazut si eu Autosprintul. Mereu incearca sa ne destabilizeze. Doar de rau de Mclaren si vesti rele, care pana la urma nu s-au dovedit a fi fondate. In mai au spus ca Button a cazut cu bicicleta in timpul liber si ca marele premiu al Spaniei va fi in pericol pentru ei. Lucru care sub nici o forma nu s-a adeverit. In ianuarie refuzau sa creada ca Ron Dennis chiar a preluat fraiele si ca nu este ceva onorific in pozitia sa te "Chief Officer of the Mclaren Group". Acuma mai nou sunt siguri ca Alonso va sta pe tusa un sezon si ca nu va merge la Mclaren. Le este ciuda pe Mclaren. Odata nu am auzit de-a lungul anilor sa dea o veste buna despre Mclaren ceva ce sa afle sa zica ei. Doar de rau, iar cand era de bine minimalizau sau se faceau ca ploua.
    Cred ca la redactia Autosprint sunt cei doi nazdravani ai nostri, Mda si Pichaku 1, ghidati din pozitia de redactor sef de Test Driver F1.
    8 2
  • Hai mai Mircea, tu chiar numai sti de gluma?
    Nu la mai pune asa la suflet ca doar este un sport.
    Wtf? :))
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru